PU972
07.07.2020
Moderator: Moderatorzy
-
Krakowiak2013
- Dyrektor
07.07.2020
To rezerwa, bo Płaszów jest jedynie na 208, a w weekendy na 209. Info od Mateusz_solaris
07.07.2020
Przecież to tylko są testy. Nie wiem po co się burzycie.kucyk pisze: ↑7 lip 2020, o 14:08Zgadzam się z Tobą w 100 procentach. Rownież o tym samym już dawno myślałem. Jak wróci "49" to powinno być E1-C3 na tej linii bo to szczytówka a na "9" sama niska podłoga najlepiej 32 metrowa (od biedy NGT6 seria II lub III). Podobnie powinni zrobić na innych liniach ze szczytówkami.Impuls pisze: ↑7 lip 2020, o 11:26Powinni wreszcie skończyć to testowanie Lajkoników na liniach i zacząć wypełniać jakąś linię nimi. Właśnie "9" jest idealna do obsadzenia Lajkonikami. Na Mistrzejowicach obecnie sama wysoka podłoga, a na Bieżanowie też nie jest zbyt bogato w linie niskopodłogowe. 9-a odpowiedni potok, podmiana 33 metrów na 33 metry i torowisko na całej trasie w miarę ok.![]()
07.07.2020
Przecież wiemy, że są testy. Ja się nie pluję, że mają je zakończyć. Zresztą już zostało kilka linii na których jeszcze tych wozów nie było. Ja tylko napisałem jak powinno wyglądać rozdysponowanie taboru po dostawie większej ilości Lajkoników. Poza tym linia "9" jest idealna pod takie rozdysponowanie i większość pasażerów uważa podobnie bo to jedna z kilku linii cały czas obsadzona tylko taborem wysokopodłogowym który powinien być używany tylko jako brygady szczytowe. Nie tak jak jest teraz, że bardzo duża ilość taboru niskopodłogowego stoi sobie na zajezdni a po mieście hulają wozy wysokopodłogowe. Zresztą odnośnie linii "9" jest idealne podsumowanie osoby związanej z ZTP które wczoraj wieczorem pojawiło się przy okazji debiutu Lajkonika na tej linii:lukaszpdg pisze: Przecież to tylko są testy. Nie wiem po co się burzycie.Nie wiem też dlaczego powinni skończyć testowanie, skoro jeźdzą ledwo 4 szt (od poniedziałku nawet 3 szt.). Będzie więcej Lajkoników, to dopiero będą jeździć na regularnych liniach.
http://psmkms.krakow.pl/index.php/16-ak ... na-linii-9
07.07.2020
O ile E1+c3 jako szczytowy się nada, to 2 składy 105ek już gorzej. ~39 miejsc różnicy to jednak sporo. Dopiero 3 skład na szczyty się nada
07.07.2020
https://cowkrakowie.pl/2020/07/sanepid- ... miejskiej/Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Krakowie prosi pasażerów, którzy w dniu 7 lipca 2020 r. podróżowali autobusem linii 503 relacji Nowy Bieżanów Południe – Górka Narodowa Wschód o godz. 11:15 oraz pasażerów podróżujących linią 252 relacji os. Podwawelskie – Kraków Airport około godz. 11:40 o niezwłoczny kontakt z Powiatową Stacją Sanitarno-Epidemiologiczną w Krakowie.”
Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Krakowie informuje, ze u jednego z pasażerów podróżujących tymi autobusami rozpoznano COVID-19, w związku z powyższym wszyscy pasażerowie podróżujący ww. autobusami powinni skontaktować się z tutejszym organem pod wskazane numery telefonów: 602 347 817, 12 684 40 33
https://www.facebook.com/tramwajemistrzejowice - RY - RG - HG