Kontrole bezpieczeństwa

Sprawy administracyjne oraz dyskusje na tematy wszelakie

Moderator: Moderatorzy

Daga
Miłośnik

Kontrole bezpieczeństwa

#1 Post autor: Daga » 26 lip 2018, o 21:19

Hej!
Gdzie poza lotniskami (nie mogę latać z przyczyn zdrowotnych) spotkaliście się z rigczowymi kontrolami bezpieczeństwa ze zdejmowaniem butów?

Awatar użytkownika
Locutus
Moderator
Kontakt:

Kontrole bezpieczeństwa

#2 Post autor: Locutus » 27 lip 2018, o 07:34

Osobiście: nigdzie. Nawet przed wejściem do pociągów Eurostar (tych jadących tunelem pod kanałem La Manche), choć bagaż prześwietlają, a pasażerowie przechodzą przez bramki z wykrywaczem metali, butów nie trzeba zdejmować...

Zastanawiam się jak to jest przy wejściu do sądów na przykład... Nigdy nie byłem, a wiem, że też bagaż prześwietlają i przez bramki się przechodzi...

Pozdrawiam!
LOKI
Komunikacja miejska ma być dla ludzi. Nigdy na odwrót.

Awatar użytkownika
Sgriffin
Dyrektor

Kontrole bezpieczeństwa

#3 Post autor: Sgriffin » 27 lip 2018, o 09:12

Mam wrażenie, że do sądu możnaby kałacha wnieść spokojnie...

Bramki są, ale zazwyczaj siedzą tam dziadki z grupą inwalidzką...
"W przypadku, jeśli przetarg wygrywa przewoźnik prywatny (co wymaga ustalenia kryteriów rzeczywiście umożliwiających konkurencję) – średnia oszczędność względem przyznania zadania przewoźnikowi komunalnemu z wolnej ręki wynosi 1,12 - 1,13 zł"

Awatar użytkownika
yosujiro
Dyrektor

Kontrole bezpieczeństwa

#4 Post autor: yosujiro » 27 lip 2018, o 09:17

Jak byłem w sądzie przy Mogilskim w księgach wieczystych, to miałem wrażenie, że sprawdzają aż nadto dokładnie, bo w kolejce stałem sporo ponad 5min ;)

Daga
Miłośnik

Kontrole bezpieczeństwa

#5 Post autor: Daga » 27 lip 2018, o 20:48

Mi zależy na butach...

Awatar użytkownika
Locutus
Moderator
Kontakt:

Kontrole bezpieczeństwa

#6 Post autor: Locutus » 28 lip 2018, o 07:34

Zależy Ci, żeby ktoś Twoje buty sprawdził? Zamierzasz testować co w butach da się wnieść? Przygotowujesz zamach? :-P :-P :-P

Pozdrawiam!
LOKI

Daga
Miłośnik

Kontrole bezpieczeństwa

#7 Post autor: Daga » 28 lip 2018, o 12:36

Locutus pisze:Zależy Ci, żeby ktoś Twoje buty sprawdził? Zamierzasz testować co w butach da się wnieść? Przygotowujesz zamach? :-P :-P :-P

Pozdrawiam!
LOKI
Bez takich żartów. Po prostu bardzo lubię zdejmowanie butów i hasanie w skarpetkach. Chciałabym przeżyć zdejmowanie butów przy kontroli...

Gdyby ktoś pomógł to funduję nawet obiad w Wierzynku ;) Serio bardzo mi zależy.

Post scalono - adm. Coffee

Awatar użytkownika
Locutus
Moderator
Kontakt:

Kontrole bezpieczeństwa

#8 Post autor: Locutus » 30 lip 2018, o 18:44

Ale dlaczego? Poza przygotowywaniem zamachu terrorystycznego autentycznie nie widzę żadnej innej użyteczności takiego testowania...

Pozdrawiam!
LOKI

Daga
Miłośnik

Kontrole bezpieczeństwa

#9 Post autor: Daga » 30 lip 2018, o 19:52

Locutus pisze:Ale dlaczego? Poza przygotowywaniem zamachu terrorystycznego autentycznie nie widzę żadnej innej użyteczności takiego testowania...

Pozdrawiam!
LOKI
Ależ ja nie chcę nic testować. Chcę po prostu zdjąć buty, puścić je skanerem i przejść sobie przez bramkę w skarpetkach. Ot, tyle. Napisałam, że bardzo lubię zdejmować buty i hasać w skarpetkach. Przejście takiej kontroli jest moim marzeniem. O nic więcej nie chodzi.

krawiec
Kierownik

Kontrole bezpieczeństwa

#10 Post autor: krawiec » 30 lip 2018, o 22:50

Daga pisze:
Locutus pisze:Ale dlaczego? Poza przygotowywaniem zamachu terrorystycznego autentycznie nie widzę żadnej innej użyteczności takiego testowania...

Pozdrawiam!
LOKI
Ależ ja nie chcę nic testować. Chcę po prostu zdjąć buty, puścić je skanerem i przejść sobie przez bramkę w skarpetkach. Ot, tyle. Napisałam, że bardzo lubię zdejmować buty i hasać w skarpetkach. Przejście takiej kontroli jest moim marzeniem. O nic więcej nie chodzi.
Przecież nikt Ci nie zabrania tak zrobić na bramce bezpieczeństwa na lotnisku.
Myślę, że celnicy nie będą świadomi, że spełniasz swoje fetysze w ten sposób :)

Daga
Miłośnik

Kontrole bezpieczeństwa

#11 Post autor: Daga » 30 lip 2018, o 22:54

krawiec pisze:
Daga pisze:

Pozdrawiam!
LOKI
Odsyłam do pierwszego postu. Napisałam wyraźnie: "(nie mogę latać z przyczyn zdrowotnych)". Dlatego szukam innych miejsc.

krawiec
Kierownik

Kontrole bezpieczeństwa

#12 Post autor: krawiec » 30 lip 2018, o 23:35

Daga pisze:
krawiec pisze:
Daga pisze:
Odsyłam do pierwszego postu. Napisałam wyraźnie: "(nie mogę latać z przyczyn zdrowotnych)". Dlatego szukam innych miejsc.
Nigdzie nie pisałem, żebyś miał gdzieś lecieć.
Kupujesz najtańszy bilet na lot, przechodzisz przez bramki i wracasz.

Awatar użytkownika
Locutus
Moderator
Kontakt:

Kontrole bezpieczeństwa

#13 Post autor: Locutus » 31 lip 2018, o 08:01

Ba! Skoro chodzenie w skarpetkach jest Twoim fetyszem, to co za problem wypuścić się na miasto w skarpetkach, dla niepoznaki niosąc szpilki w ręce (chyba każdy z nas kiedyś widział kobietę idącą boso i niosącą niewygodne szpilki w ręce)... Nie potrzeba do tego kontroli bezpieczeństwa.

Pozdrawiam!
LOKI

Daga
Miłośnik

Kontrole bezpieczeństwa

#14 Post autor: Daga » 31 lip 2018, o 14:05

Locutus pisze:Ba! Skoro chodzenie w skarpetkach jest Twoim fetyszem, to co za problem wypuścić się na miasto w skarpetkach, dla niepoznaki niosąc szpilki w ręce (chyba każdy z nas kiedyś widział kobietę idącą boso i niosącą niewygodne szpilki w ręce)... Nie potrzeba do tego kontroli bezpieczeństwa.

Pozdrawiam!
LOKI
Na zewnątrz nie chodziłabym bez butów, tylko w budynkach. Zdejmowanie przy kontroli to po prostu moje takie bardzo wielkie marzenie. Jeśli tylko więc gdziekolwiek poza lotniskiem się z tym spotkaliście to proszę dajcie znać (nawet za granicą).

Mr. Passenger
Specjalista

Kontrole bezpieczeństwa

#15 Post autor: Mr. Passenger » 1 sie 2018, o 14:32

Daga pisze: Ależ ja nie chcę nic testować. Chcę po prostu zdjąć buty, puścić je skanerem i przejść sobie przez bramkę w skarpetkach.
Zawsze możesz przejść się do meczetu, tam wymagają zdjęcia butów. Jedynie bramek nie mają, ale za to możesz hasać w skarpetkach ile chcesz :hihi:

ODPOWIEDZ

Wróć do „V. Inne”