Wybory prezydenckie i samorządowe 2014

Sprawy polityczne, działalność spółek miejskich, tematy niezwiązane z komunikacją i transportem

Moderator: Moderatorzy

Wybory prezydenckie Miasta Krakowa 2014 - swój głos oddam na:

Czas głosowania minął 14 lis 2014, o 19:22

Konrada Berkowicza
3
6%
Łukasza Gibałę
9
18%
Marka Lasotę
7
14%
Tomasza Leśniaka
21
42%
Jacka Majchrowskiego
4
8%
Martę Patenę
3
6%
Sławomira Ptaszkiewicza
2
4%
Graniwida Sikorskiego
1
2%

Liczba głosów: 50

krawiec
Kierownik

Wybory prezydenckie 2014 - II Tura

#391 Post autor: krawiec » 5 gru 2014, o 09:58

Przecież 9 ma mieć trasę przez estakadę nad Kr. Pł.

rafaello
Dyrektor

#392 Post autor: rafaello » 5 gru 2014, o 10:18

krawiec pisze:Przecież 9 ma mieć trasę przez estakadę nad Kr. Pł.
Dokładnie. :shy:
Zresztą nawet przy braku "9" z Bieżanowa miała jechać estakadą inna nowa linia. Więc gdzie tu cięcia? :lol-sweat:

Krakowiak2013 ale się popisałeś ? ;P

Co za ploty? :/ Typowe dla motorniczych, którzy coś tam pokręcą. :hihi:

Nie wiedzieli, że chodzi o sytuację kiedy to "5" i "9" mogły nie powrócić na tory bo trwał jeszcze remont ul. Na Zjeździe. Ale najlepiej coś poprzekręcać i wciskać bajeczki ludziom. :xP
Jak widać kolega Krakowiak2013 w to uwierzył. xD

Nic się nie martw. To tylko ploteczka. :]

Krakowiak2013
Dyrektor

#393 Post autor: Krakowiak2013 » 5 gru 2014, o 10:41

rafaello pisze:Zresztą nawet przy braku "9" z Bieżanowa miała jechać estakadą inna nowa linia.
Akurat ciebie tutaj zaskoczę - do końca nie jest wiadome, czy "9" pojedzie estakadą. Na jednym z ostatnich pomiarów miałem motorniczego, który trochę wie - zdradził nam, iż jedyną pewną linią przez estakadę jest linia "50", a reszta nie wiadomo. Szczegóły co tak naprawdę oraz ile linii pojedzie estakadą, są jeszcze dopracowywane i dopiero w finalnej wersji dowiemy się, czy "9" zmieni trasę czy nie.
Nie wiedzieli, że chodzi o sytuację kiedy to "5" i "9" mogły nie powrócić na tory bo trwał jeszcze remont ul. Na Zjeździe. Ale najlepiej coś poprzekręcać i wciskać bajeczki ludziom. :xP
Motorniczowie doskonale zdawali sobie sprawę z tego, iż trwa remont w rejonie Placu Bohaterów Getta. Wiesz, ale niektórzy motorniczowie wiedzą wcześniej co się szykuje w trakcji tramwajowej i możesz wierzyć albo i nie, ale los czterech linii tramwajowych i ich powrót był zagrożony do końca.

rafaello
Dyrektor

#394 Post autor: rafaello » 5 gru 2014, o 13:11

Krakowiak2013 pisze:Akurat ciebie tutaj zaskoczę - do końca nie jest wiadome, czy "9" pojedzie estakadą. Na jednym z ostatnich pomiarów miałem motorniczego, który trochę wie - zdradził nam, iż jedyną pewną linią przez estakadę jest linia "50", a reszta nie wiadomo. Szczegóły co tak naprawdę oraz ile linii pojedzie estakadą, są jeszcze dopracowywane i dopiero w finalnej wersji dowiemy się, czy "9" zmieni trasę czy nie.
Motorniczowie doskonale zdawali sobie sprawę z tego, iż trwa remont w rejonie Placu Bohaterów Getta. Wiesz, ale niektórzy motorniczowie wiedzą wcześniej co się szykuje w trakcji tramwajowej i możesz wierzyć albo i nie, ale los czterech linii tramwajowych i ich powrót był zagrożony do końca.
Tak swoimi wypowiedziami rozbawiasz mnie do łez. :hihi:

ZIKiT jest w ciągłym kontakcie z Radami Dzielnic i informuje ich o planach co do zmian tras, linii itd. i wynika z tego, że te rozmowy z osobami zasiadającymi w Radach Dzielnic które jakby nie patrzeć są naszymi wybrańcami (nas reprezentują) są tylko jedną wielką ściemą. :hmm:
A później o tym samym ZIKiT rozmawia z motorniczymi i opowiada im zupełnie coś innego ale za to prawdziwego. :hihi:

Już uwierzyłem w te Twoje rewelacje. :rotfl:

Dobre żarty kolego. :]

Krakowiak2013
Dyrektor

#395 Post autor: Krakowiak2013 » 5 gru 2014, o 15:58

rafaello pisze:ZIKiT jest w ciągłym kontakcie z Radami Dzielnic i informuje ich o planach co do zmian tras, linii itd. i wynika z tego, że te rozmowy z osobami zasiadającymi w Radach Dzielnic które jakby nie patrzeć są naszymi wybrańcami
Gdyby naprawdę ZIKiT współpracował z dzielnicami to byłoby idealnie. Jeśli dobrze pamiętam to dzielnice dowiedziały się po fakcie o tym jak ma wyglądać komunikacja podczas remontu Mogilskiej, więc gdzie tutaj informowanie o zmianie tras itp..? Na przykładzie remontu Mogilskiej podam, iż moja RD długo walczyła oto, aby kursował dodatkowy tramwaj na Kocmyrzowskiej, bo jedna linia byłaby niewystarczająca, ale po pewnym czasie poddali się, gdyż wiedzieli, iż nie ma na to szans.

rafaello
Dyrektor

#396 Post autor: rafaello » 5 gru 2014, o 20:57

Krakowiak2013 pisze:Gdyby naprawdę ZIKiT współpracował z dzielnicami to byłoby idealnie. Jeśli dobrze pamiętam to dzielnice dowiedziały się po fakcie o tym jak ma wyglądać komunikacja podczas remontu Mogilskiej, więc gdzie tutaj informowanie o zmianie tras itp..?
Nie myl zmian tras związanych z oddawaniem nowych odcinków itp. z remontami. To są 2 różne sprawy. Zresztą o zmianach związanych z oddaniem linii tramwajowej np. na Ruczaj wiedziałeś z kilku tygodniowym wyprzedzeniem. To samo będzie z oddaniem estakady Wielicka - Ruczaj czy nowych w przyszłości. ;)
Krakowiak2013 pisze:Na przykładzie remontu Mogilskiej podam, iż moja RD długo walczyła oto, aby kursował dodatkowy tramwaj na Kocmyrzowskiej, bo jedna linia byłaby niewystarczająca, ale po pewnym czasie poddali się, gdyż wiedzieli, iż nie ma na to szans.
Ta walka Twoja i RD z góry była skazana na porażkę choćby z tego powodu, że dodatkowe kursy / h całkowicie zablokowały by jedyny ciąg łączący NH z pozostałą częścią miasta. Poza tym była to trochę walka nie w porządku w stosunku do ZIKiT-u bo zamiast siąść do stolika i porozmawiać o tym czy tamtym robiliście na początku aferę w mediach itd. Z tramwajami na Piastów jest to samo. :]
Zdaję sobie sprawę, że i tak beton jakim jest ZIKiT zdania by i tak nie zmienił bo w Krakowie są równi i równiejsi. Niestety tak samo jest choćby porównują Bieżanów z Kurdwanowem, Bronowicami czy Krowodrzą. :wall:

Awatar użytkownika
Kaszmir
Moderator fb pkk
Kontakt:

#397 Post autor: Kaszmir » 6 gru 2014, o 00:04

rafaello pisze:Ta walka Twoja i RD z góry była skazana na porażkę choćby z tego powodu, że dodatkowe kursy / h całkowicie zablokowały by jedyny ciąg łączący NH z pozostałą częścią miasta.
W weekendy było miejsce na dodatkowe kursy i do dziś uważam za skandal, że zostawiono Kocmyrzowską z "1" jedynie co 20 minut w soboty oraz święta.

Awatar użytkownika
dwaeuro
Dyspozytor

#398 Post autor: dwaeuro » 6 gru 2014, o 02:55

Krakowiak2013 pisze:- "118" nigdy nie widziałem na tej linii tłumów, więc linia do wycięcia.
Trzeba być niespełna rozumu, aby takie dyrdymały pisać. Linie typu 118 czy 181, choć nie przewożą wielkiej ilości pasażerów są bardzo ważne dla lokalnych społeczności. Poza tym w 118 nieraz jak nie jechała zaraz za 120 zdarzało się więcej osób niż np. w 11. Oprócz tego linię ostatnio skierowano do Galerii Bronowice, także nie ma szans na jej likwidacje.

Lw25
Moderator

#399 Post autor: Lw25 » 6 gru 2014, o 07:51

Ja obstawiam, że mogą być jakieś cięcia na Bieżanowie. Los bywa złośliwy... :hihi:
Komunikacja Miejska w Krakowie jest na pokaz. Jak masa rzeczy w tym mieście.

kucyk
Dyrektor

#400 Post autor: kucyk » 6 gru 2014, o 10:14

Lw25 pisze:Ja obstawiam, że mogą być jakieś cięcia na Bieżanowie. Los bywa złośliwy... :hihi:
Raczej będzie inaczej. Bieżanów już dość stracił.
Myślę, że jakieś oszczędności się znajdą na Krowodrzy. ;P
I tam zapewne będą szukać. :]

Lw25
Moderator

#401 Post autor: Lw25 » 6 gru 2014, o 10:41

kucyk pisze:
Lw25 pisze:Ja obstawiam, że mogą być jakieś cięcia na Bieżanowie. Los bywa złośliwy... :hihi:
Raczej będzie inaczej. Bieżanów już dość stracił.
Myślę, że jakieś oszczędności się znajdą na Krowodrzy. ;P
I tam zapewne bądą szukać. :]
Moja wypowiedź była żartem, wymierzonym w Rafaello, który najpierw narzeka na cięcia i stan KMK, potem chwali pod niebiosa PO i Majchrowskiego, a potem znowu narzeka na cięcia i stan KMK...
Komunikacja Miejska w Krakowie jest na pokaz. Jak masa rzeczy w tym mieście.

Łukasz
Moderator fb pkk

#402 Post autor: Łukasz » 6 gru 2014, o 10:46

Lw25 pisze: Moja wypowiedź była żartem, wymierzonym w Rafaello, który najpierw narzeka na cięcia i stan KMK, potem chwali pod niebiosa PO i Majchrowskiego, a potem znowu narzeka na cięcia i stan KMK...
Podpisuję się pod tym postem obiema rękami i nogami.

Awatar użytkownika
Locutus
Moderator
Kontakt:

#403 Post autor: Locutus » 6 gru 2014, o 11:05

Może wypowiedź miała być żartem, ale ja tam perspektywę cięć w Bieżanowie (i wzmocnień na Kurdwanowie) uważam za całkowicie realną. :-P

Pozdrawiam!
LOKI
Komunikacja miejska ma być dla ludzi. Nigdy na odwrót.

Awatar użytkownika
Kaszmir
Moderator fb pkk
Kontakt:

#404 Post autor: Kaszmir » 6 gru 2014, o 11:16

kucyk pisze:Myślę, że jakieś oszczędności się znajdą na Krowodrzy. ;P
I tam zapewne będą szukać. :]
Nie będą, wręcz przeciwnie. Otwarcie trasy do Górki Narodowej (a być może i Azorów) wymusi zwiększenie ilości tramwajów w tym rejonie.
Locutus pisze:Może wypowiedź miała być żartem, ale ja tam perspektywę cięć w Bieżanowie (i wzmocnień na Kurdwanowie) uważam za całkowicie realną. :-P
Uwzględniając przecieki, które mamy - ja też.

rafaello
Dyrektor

#405 Post autor: rafaello » 6 gru 2014, o 11:32

Kaszmir pisze:W weekendy było miejsce na dodatkowe kursy i do dziś uważam za skandal, że zostawiono Kocmyrzowską z "1" jedynie co 20 minut w soboty oraz święta.
OK. Rozumiem Twoją wypowiedź. Tylko co za sens tworzyć linię na weekendy? :/

ODPOWIEDZ

Wróć do „I. Kraków w dyskusji”