Nie ktoś tam tylko wyobraź sobie że z Krakowa / do Krakowa wyjeżdżają / przyjeżdżają osoby starsze, na wózkach np z / do szpitali, sanatoriów, odpocząć itd. Widzę że cie trochę emocje ponoszą. Jakie masz obecnie linie niskopodłogowe na ulicy mogilskiej? Jakie były przed remontem? żadne. A jakie będą po remoncie? Będą nowe tramwaje zaraz po zakończeniu remontu? W czym ci przeszkadza by linia co 20 minut jechała mogilską do tunelu? Pisząc że jeździ 182/482 karzesz tym ludziom gonić po całym dworcu. Naprawdę są rejony gdzie ludzie mogą się przesiadać z niskiego do niskiego tramwaju. Ale nie ci co jadą z huty, bo oni mają niskiej podłogi jak na lekarstwo.Kaszmir pisze:LUCKY LUCK napisał(a):
Powiedz to starszym i niepełnosprawnym osobom z huty, które chcąc dostać się gdziekolwiek pociągiem będą skazane na podróże po całym dworcu.
No to poprowadźmy jeszcze tramwaj z Tunelu do Borku, Bronowic, Bieżanowa, Salwatora itd. W końcu w każdym rejonie mieszkają osoby starsze które chcą na pewno mieć dojazd do dworca kolejowego. Serio?
Czy naprawdę priorytetem dla osób starszych jest dojazd do... dworca kolejowego? Z całym szacunkiem, zawsze walczę o ułatwienia w komunikacji dla osób starszych czy niepełnosprawnych, lecz dostosowywanie układu linii bo ktoś tam chce mieć dojazd do dworca - czy to nie przesada? Tak jak napisałem, jestem zwolennikiem utrzymania linii "5" - lecz nie dlatego, że ktoś tam chce mieć taki tramwaj, a dlatego, że jest popularna i są potoki
Zastanawia mnie co będzie dalej po skończeniu remontu.
Mam małą prośbę. Czy jest gdzieś dostępny schemat placu centralnego po remoncie? Interesuje mnie gdzie będą przystanki.
Wracając do tematu......
Czy planowany jest remont torów wzdłuż Alei Solidarności i ewentualnie kiedy?
Z informacji jakie posiadam do końca bieżącego roku ma być wydzielony teren z kombinatu. Brama główna będzie zlokalizowana znacznie dalej od obecnej. Na wydzielonych terenach ma powstać spółka skarbu państwa i ArcelorMittal. Jaki los czeka komunikację w rejonie kombinatu, czy jakiekolwiek linie zostaną wydłużone? Co z komunikacją na Walcownię? Tego na chwile obecną nie wie nikt.
Kolejne pytanie - Czy kolejny etap budowy S7 uda się w końcu zrealizować a przy okazji zmodernizować układ torowy na ulicy Igołomskiej wraz z przebudową pętli na Pleszowie?