To PPM>Otwórz w nowej karcie. Myślę że w dzisiejszych czasach myszka nie kosztuje majątek i przydaje się do większego spektrum czynności niż tylko otwierania linków na pkk. Jeśli jednak ktoś uparcie nie chce myszki to niech klika po dwa razy.suchy pisze:A jeśli nie ma, bo używa laptopa? Przecież nie będę kupować dodatkowej myszki ze środkowym przyciskiem specjalnie do obsługiwania tylko i wyłącznie linków na forum PKK.
Sprawy techniczne & forumowe
Moderator: Moderatorzy
Jedno pytanie:
Czy można powrócić do dawnej wersji - czytam odpowiedni wątek i chcę zacytować czyjąś wypowiedż po czym szybkie logowanie i piszemy co chcemy. Obecnie jedna wielka lipa. Czytam wątek chcę cytować i wielkie "G" - muszę wyjść z wątku na stronę główną zalogować się i potem ponownie wejść do tego tematu, znaleźć wypowiedź którą chciałem zacytować. To jest koszmarem.
Czy można powrócić do dawnej wersji - czytam odpowiedni wątek i chcę zacytować czyjąś wypowiedż po czym szybkie logowanie i piszemy co chcemy. Obecnie jedna wielka lipa. Czytam wątek chcę cytować i wielkie "G" - muszę wyjść z wątku na stronę główną zalogować się i potem ponownie wejść do tego tematu, znaleźć wypowiedź którą chciałem zacytować. To jest koszmarem.
- krakowianka
- Dyrektor
Loguję się przy pierwszym wejściu na forum i potem już mnie pamięta jak wchodzę/czytam kolejny raz i nie ma potrzeby wchodzenia na główną stronę.rafaello pisze:Czy można powrócić do dawnej wersji - czytam odpowiedni wątek i chcę zacytować czyjąś wypowiedż po czym szybkie logowanie i piszemy co chcemy. Obecnie jedna wielka lipa.
Poszperałem w ustawieniach edycji postu. Na chwilę obecną powinniście mieć możliwość edycji postu przez 15 minut od napisania, a usunięcia - przez 5 :-)
Gdyby coś nie działało, dajcie znać.
Gdyby coś nie działało, dajcie znać.
-
Mseifer
- Administrator Techniczny
- Kontakt:
Mam dokładnie tak samo...krakowianka pisze:Loguję się przy pierwszym wejściu na forum i potem już mnie pamięta jak wchodzę/czytam kolejny raz i nie ma potrzeby wchodzenia na główną stronę.rafaello pisze:Czy można powrócić do dawnej wersji - czytam odpowiedni wątek i chcę zacytować czyjąś wypowiedż po czym szybkie logowanie i piszemy co chcemy. Obecnie jedna wielka lipa.
Z tym, co mówiłem o szerokości lewej kolumny – podobny numer jest z awatarem Coffee'a. To już chyba lepiej będzie poszerzyć lewą kolumnę, niż męczyć się z poszczególnymi awatarami 
Po przenosinach/zmianie silnika forum, po napisaniu posta wyświetla się komunikat "post został wysłany", po czym po jakichś 3-5 sekundach następuje przekierowanie do wysłanego posta. W poprzedniej wersji forum trwało to niecałą sekundę. Można to przyspieszyć?
Po przenosinach/zmianie silnika forum, po napisaniu posta wyświetla się komunikat "post został wysłany", po czym po jakichś 3-5 sekundach następuje przekierowanie do wysłanego posta. W poprzedniej wersji forum trwało to niecałą sekundę. Można to przyspieszyć?
Tutaj znajdziesz różne mapy, schematy, obliczenia i wykazy, które dotychczas udostępniłem.
- Locutus
- Moderator
- Kontakt:
Problem z wylogowywaniem wystąpił u mnie RAZ – i sam się naprawił. Nie wiem czemu. Bardziej mnie irytuje to, że otwarcie wątku sprawia, że wszystkie posty zostają w nim oznaczone jako przeczytane. Innymi słowy jak otworzymy sobie ostatnią podstronę wątku, a od naszej ostatniej wizyty powstały już dwie inne podstrony, to żeby dojść do tego, które posty są nowe, a które stare na wcześniejszych podstronach, trzeba będzie patrzeć po datach. Jako że ze względu na tryb życia nie codziennie wchodzę na forum, irytuje mnie to koszmarnie... Zawsze patrzyłem tylko na kolor ikonki postu, by wiedzieć, czy był on przeczytany, czy nie, a teraz już nie mogę...
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
Komunikacja miejska ma być dla ludzi. Nigdy na odwrót.
- krakowianka
- Dyrektor
Nie wiem czy zauważyliście ale wszelkiego rodzaju linki już otwierają się LPM w nowej karcie. Elegancko
Dziękujemy 
- Locutus
- Moderator
- Kontakt:
Za to cytowanie nadal na dole... I jeszcze co się kliknie w „cytuj”, to przewija stronę na sam dół. Jak się chce zacytować dwa czy trzy posty z rzędu, ta kolejność ciągłego ręcznego przewijania w górę jest wyjątkowo frustrująca.
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
Komunikacja miejska ma być dla ludzi. Nigdy na odwrót.
U mnie nic takiego nie ma miejsca.Locutus pisze:I jeszcze co się kliknie w „cytuj”, to przewija stronę na sam dół. Jak się chce zacytować dwa czy trzy posty z rzędu, ta kolejność ciągłego ręcznego przewijania w górę jest wyjątkowo frustrująca.
U mnie też przewija w dół.
I dzięki za równą linię przy lewej kolumnie
I dzięki za równą linię przy lewej kolumnie
Tutaj znajdziesz różne mapy, schematy, obliczenia i wykazy, które dotychczas udostępniłem.
U mnie właśnie nic takiego nie ma miejsca. Klikam "cytuj" i muszę sam scrollować na dół by odpisać. Google Chrome na Win 7.Locutus pisze:I jeszcze co się kliknie w „cytuj”, to przewija stronę na sam dół. Jak się chce zacytować dwa czy trzy posty z rzędu, ta kolejność ciągłego ręcznego przewijania w górę jest wyjątkowo frustrująca.
Czyli każdy ma inaczej, ale nie tak, jakby sam chciał? 
Mi w sumie nie przeszkadza tak jak mam
Jedyne o co wciąż podtrzymuję postulat to o zamianę tej ikonki
na coś większego.
Na przykład takie coś:
Na przykład takie coś:
Popieram Cukra - ale może nie w formie takiej oczo*ebnej ikonki, ale zwykłego napisu w kolorze tego kwadracika (na pomarańczowo): Nieprzeczytany post
Ps - to też denerwujące odrobinę co właśnie zauważyłem - gdy użyje się opcji "podgląd posta", to wyświetla się on NAD oknem pisania a nie jak do tej pory POD. Co jest kompletnie niezrozumiałe, ponieważ POD oknem są wyświetlane poprzednie posty w temacie. Czyli wygląda to tak:
Podgląd postu który piszę
-
Okno odpowiedzi
-
-
-
-
Dodaj załącznik
-
-
Przegląd wątku i poprzednie posty użytkowników.
Skoro odpowiadam w danym temacie, to chcę np sprawdzić czy moja odpowiedź jest adekwatna do czyjegoś poprzedniego posta. Jeśli post który piszę i podglądam w edycji wyświetli się RAZEM z poprzednimi postami użytkowników to jest ok, bo widać wszystko razem. A tak trzeba scrollować okno z góry na dół.
I jeszcze jedno - czy można POWIĘKSZYĆ ten szary pasek, który jest nad nazwą przeglądanego tematu (ten ze ścieżką - Strona główna forum -> Pozostałe -> Inne, strefa czasowa..... ). Pasek jest napisany malutką czcionką, w porównaniu do DUUUUŻEJ nazwy przeglądanego tematu i praktycznie ginie w natłoku innych napisów dookoła (wątek bez odpowiedzi, aktywne wątki, etc). I jeśli już przeczytam wszystkie posty w danym temacie i chcę wrócić np do Pozostałych, to zanim wyszukam ten malutki napisik i go kliknę, to o wiele szybciej jest mi kliknąć w główne logo forum, wejść na stronę główną i jeszcze raz otworzyć sobie Pozostałe - a przez to tracę niepotrzebnie czas. Dlatego uważam, że powiększenie szarego paska ze ścieżką danego tematu byłoby wskazane.![:]](./images/smilies/fake-smile.gif)
Ps - to też denerwujące odrobinę co właśnie zauważyłem - gdy użyje się opcji "podgląd posta", to wyświetla się on NAD oknem pisania a nie jak do tej pory POD. Co jest kompletnie niezrozumiałe, ponieważ POD oknem są wyświetlane poprzednie posty w temacie. Czyli wygląda to tak:
Podgląd postu który piszę
-
Okno odpowiedzi
-
-
-
-
Dodaj załącznik
-
-
Przegląd wątku i poprzednie posty użytkowników.
Skoro odpowiadam w danym temacie, to chcę np sprawdzić czy moja odpowiedź jest adekwatna do czyjegoś poprzedniego posta. Jeśli post który piszę i podglądam w edycji wyświetli się RAZEM z poprzednimi postami użytkowników to jest ok, bo widać wszystko razem. A tak trzeba scrollować okno z góry na dół.
I jeszcze jedno - czy można POWIĘKSZYĆ ten szary pasek, który jest nad nazwą przeglądanego tematu (ten ze ścieżką - Strona główna forum -> Pozostałe -> Inne, strefa czasowa..... ). Pasek jest napisany malutką czcionką, w porównaniu do DUUUUŻEJ nazwy przeglądanego tematu i praktycznie ginie w natłoku innych napisów dookoła (wątek bez odpowiedzi, aktywne wątki, etc). I jeśli już przeczytam wszystkie posty w danym temacie i chcę wrócić np do Pozostałych, to zanim wyszukam ten malutki napisik i go kliknę, to o wiele szybciej jest mi kliknąć w główne logo forum, wejść na stronę główną i jeszcze raz otworzyć sobie Pozostałe - a przez to tracę niepotrzebnie czas. Dlatego uważam, że powiększenie szarego paska ze ścieżką danego tematu byłoby wskazane.