Sprawy techniczne & forumowe
Moderator: Moderatorzy
czy z forum można już korzystać za pomocą tapatalk? Bo niro znajduje mi w tej aplikacji pkk a z tego co widzę niektórzy już korzystają, jak znaleźć nasze forum?
Rozwinięte miasto to nie takie, w którym biedni jeżdżą samochodami. W rozwiniętym mieście bogaci podróżują komunikacją publiczną - Enrique Penalosa.
Nie mogę już edytować swoich postów kilkanaście minut po ich napisaniu. Inni też tak mają?
Tak , wczoraj chciałem podmienić fotkę na lepszą jakościowo w jednym z postów i nie mogłem tego zrobić.
Pozdrawiam - Adam
Nie dało mi nic logowanie na dole strony, tak samo wylogowuje jakbym się logował u góry, niestety..
A czy administratorzy/moderatorzy nie mają przypadkiem jakiegoś pomysłu w związku z problemami z automatycznym logowaniem? Coraz więcej osób się ujawnia z tym problemem, a ze strony zarządzających forum cisza... 
- krakowianka
- Dyrektor
Pewnie nie jest to proste do ustalenia co jest przyczyną skoro niektórym nie działa a niektórym jak mnie działa elegancko i to w każdym przypadku.
Pewnie zmienił się/zmieniono czas edycji postów. Postaram się to znaleźć i zmienić.pablo pisze:Nie mogę już edytować swoich postów kilkanaście minut po ich napisaniu. Inni też tak mają?
Gonię regularnie mseifera, jednak pamiętajcie, że jest sporo do zrobienia, niektóre rzeczy nie są łatwe do wyłapania, a my robimy to hobbistycznie, mamy też własne życia ;-) Admin i tak zrobił już sporo, dajmy mu czas.krakowianka pisze:Pewnie nie jest to proste do ustalenia co jest przyczyną skoro niektórym nie działa a niektórym jak mnie działa elegancko i to w każdym przypadku.
-
Mseifer
- Administrator Techniczny
- Kontakt:
Wszystko co pisali na forum pomocy próbowałem wprowadzić i nie dało to jak widać rezultatów...yosujiro pisze:A czy administratorzy/moderatorzy nie mają przypadkiem jakiegoś pomysłu w związku z problemami z automatycznym logowaniem? Coraz więcej osób się ujawnia z tym problemem, a ze strony zarządzających forum cisza...
Stron zarządzająca też ma swoje życie przypominam...
Jest mały problem techniczny z którym musi pomóc LoveKrakow.maria pisze:czy z forum można już korzystać za pomocą tapatalk? Bo niro znajduje mi w tej aplikacji pkk a z tego co widzę niektórzy już korzystają, jak znaleźć nasze forum?
@Mseifer: Twój awatar ma szerokość 150px szerokości (wobec 110px którzy mogą mieć inni
), w związku z tym dzieją się takie rzeczy (dla niekumatych: lewa kolumna Mseifera jest szersza od pozostałych).
W związku z tym albo zmniejsz sobie awatar (
), a jeśli chcesz sobie zostawić ten przywilej posiadania szerszego awatara, to ustawcie tak, żeby lewe kolumny przy forach miały tę samą szerokość. Będzie estetyczniej i czytelniej 
W związku z tym albo zmniejsz sobie awatar (
Tutaj znajdziesz różne mapy, schematy, obliczenia i wykazy, które dotychczas udostępniłem.
-
CzynDobro4Fun
- Dyrektor
Gdybyś tomta1 nie napisał o tym to bym w życiu nie zauważył. 
Ja też. I akurat to już czepianie się bez sensu, bo w żaden sposób nie rzutowało to na wygląd i czytelność forum. Teraz biedny Mseifer nie ma nic 
Nikt mu nie kazał usuwać awatara. Po prostu można by było poszerzyć lewą kolumnę, żeby było równo. I tyle 
A że się czepiam... cóż. Ktoś musi
A że się czepiam... cóż. Ktoś musi
Tutaj znajdziesz różne mapy, schematy, obliczenia i wykazy, które dotychczas udostępniłem.
Inna rzecz co zauważyłem - nie pamiętam dokładnie jak było na starym forum, ale wydaje mi się, że klikając w jakiś link, strona otwierała się w nowym oknie/karcie (w zależności od używanej przeglądarki).
A teraz jak się klika na jakikolwiek link, to strona otwiera się W TEJ SAMEJ zakładce, co jest denerwujące (bo żeby otworzyć w nowej zakładce to trzeba prawoklik/otwórz w nowej karcie).
A teraz jak się klika na jakikolwiek link, to strona otwiera się W TEJ SAMEJ zakładce, co jest denerwujące (bo żeby otworzyć w nowej zakładce to trzeba prawoklik/otwórz w nowej karcie).
Taką opcję zapewnia środkowy przycisk myszy. Też mnie dziś zdziwił brak tej opcji, jednak to też ma jakiś sens - bo jak ktoś chce otworzyć w nowej karcie, może użyć środkowego przycisku (jeśli ma). A czasem człowiek przeczytał już cały post i nie chce niepotrzebnie mnożyć zakładek.suchy pisze:A teraz jak się klika na jakikolwiek link, to strona otwiera się W TEJ SAMEJ zakładce, co jest denerwujące (bo żeby otworzyć w nowej zakładce to trzeba prawoklik/otwórz w nowej karcie).
A jeśli nie ma, bo używa laptopa? Przecież nie będę kupować dodatkowej myszki ze środkowym przyciskiem specjalnie do obsługiwania tylko i wyłącznie linków na forum PKK.Kaszmir pisze:Taką opcję zapewnia środkowy przycisk myszy. Też mnie dziś zdziwił brak tej opcji, jednak to też ma jakiś sens - bo jak ktoś chce otworzyć w nowej karcie, może użyć środkowego przycisku (jeśli ma). A czasem człowiek przeczytał już cały post i nie chce niepotrzebnie mnożyć zakładek.
Dwa - zapominasz Kaszmir, że czasem się czyta nie JEDEN post, a kilkanaście czy kilkadziesiąt. Jeśli ja np idę na cały dzień do pracy, to potem wchodzę i przeglądam kilkanaście wątków z kilkunastoma nowymi postami. I jeśli np w 1szym będzie link, przeczytam ten 1 post, kliknę w link - to otworzy się nowa strona, a pozostałe kilkanaście postów będzie NIEPRZECZYTANE. Wtedy muszę przeczytać artykuł i COFAĆ SIĘ spowrotem do forum, żeby przeczytać pozostałe posty.
Co gorsze - jeśli chciałbym coś zacytować z danego artykułu to co - mam co chwila klikać "dalej" i "cofnij" i skakać między forum a artykułem? O wiele prościej chyba jest mieć forum w jednej zakładce, linkowany artykuł otwarty w drugiej zakładce i przełączyć się między jedną a drugą..