Sprawy techniczne & forumowe

Codzienne aktualności z Grodu Kraka

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
maria
Dyrektor

#256 Post autor: maria » 28 kwie 2014, o 16:17

czy z forum można już korzystać za pomocą tapatalk? Bo niro znajduje mi w tej aplikacji pkk a z tego co widzę niektórzy już korzystają, jak znaleźć nasze forum?
Rozwinięte miasto to nie takie, w którym biedni jeżdżą samochodami. W rozwiniętym mieście bogaci podróżują komunikacją publiczną - Enrique Penalosa.

pablo
Dyrektor

#257 Post autor: pablo » 28 kwie 2014, o 17:43

Nie mogę już edytować swoich postów kilkanaście minut po ich napisaniu. Inni też tak mają?

Awatar użytkownika
adamp55kr
Dyspozytor

#258 Post autor: adamp55kr » 28 kwie 2014, o 18:09

Tak , wczoraj chciałem podmienić fotkę na lepszą jakościowo w jednym z postów i nie mogłem tego zrobić.
Pozdrawiam - Adam

Awatar użytkownika
flosan
Dyrektor

#259 Post autor: flosan » 28 kwie 2014, o 18:17

Nie dało mi nic logowanie na dole strony, tak samo wylogowuje jakbym się logował u góry, niestety..

Awatar użytkownika
yosujiro
Dyrektor

#260 Post autor: yosujiro » 28 kwie 2014, o 18:19

A czy administratorzy/moderatorzy nie mają przypadkiem jakiegoś pomysłu w związku z problemami z automatycznym logowaniem? Coraz więcej osób się ujawnia z tym problemem, a ze strony zarządzających forum cisza... :/

Awatar użytkownika
krakowianka
Dyrektor

#261 Post autor: krakowianka » 28 kwie 2014, o 18:31

Pewnie nie jest to proste do ustalenia co jest przyczyną skoro niektórym nie działa a niektórym jak mnie działa elegancko i to w każdym przypadku.

Awatar użytkownika
Kaszmir
Moderator fb pkk
Kontakt:

#262 Post autor: Kaszmir » 28 kwie 2014, o 18:45

pablo pisze:Nie mogę już edytować swoich postów kilkanaście minut po ich napisaniu. Inni też tak mają?
Pewnie zmienił się/zmieniono czas edycji postów. Postaram się to znaleźć i zmienić.
krakowianka pisze:Pewnie nie jest to proste do ustalenia co jest przyczyną skoro niektórym nie działa a niektórym jak mnie działa elegancko i to w każdym przypadku.
Gonię regularnie mseifera, jednak pamiętajcie, że jest sporo do zrobienia, niektóre rzeczy nie są łatwe do wyłapania, a my robimy to hobbistycznie, mamy też własne życia ;-) Admin i tak zrobił już sporo, dajmy mu czas.

Mseifer
Administrator Techniczny
Kontakt:

#263 Post autor: Mseifer » 28 kwie 2014, o 18:50

yosujiro pisze:A czy administratorzy/moderatorzy nie mają przypadkiem jakiegoś pomysłu w związku z problemami z automatycznym logowaniem? Coraz więcej osób się ujawnia z tym problemem, a ze strony zarządzających forum cisza... :/
Wszystko co pisali na forum pomocy próbowałem wprowadzić i nie dało to jak widać rezultatów...
Stron zarządzająca też ma swoje życie przypominam...
maria pisze:czy z forum można już korzystać za pomocą tapatalk? Bo niro znajduje mi w tej aplikacji pkk a z tego co widzę niektórzy już korzystają, jak znaleźć nasze forum?
Jest mały problem techniczny z którym musi pomóc LoveKrakow.

Awatar użytkownika
tomta1
Dyrektor

#264 Post autor: tomta1 » 28 kwie 2014, o 19:17

@Mseifer: Twój awatar ma szerokość 150px szerokości (wobec 110px którzy mogą mieć inni :] ), w związku z tym dzieją się takie rzeczy (dla niekumatych: lewa kolumna Mseifera jest szersza od pozostałych).

W związku z tym albo zmniejsz sobie awatar ( :twisted: ), a jeśli chcesz sobie zostawić ten przywilej posiadania szerszego awatara, to ustawcie tak, żeby lewe kolumny przy forach miały tę samą szerokość. Będzie estetyczniej i czytelniej ;)
Tutaj znajdziesz różne mapy, schematy, obliczenia i wykazy, które dotychczas udostępniłem.

CzynDobro4Fun
Dyrektor

#265 Post autor: CzynDobro4Fun » 28 kwie 2014, o 21:18

Gdybyś tomta1 nie napisał o tym to bym w życiu nie zauważył. :O

Awatar użytkownika
yosujiro
Dyrektor

#266 Post autor: yosujiro » 28 kwie 2014, o 22:00

Ja też. I akurat to już czepianie się bez sensu, bo w żaden sposób nie rzutowało to na wygląd i czytelność forum. Teraz biedny Mseifer nie ma nic :)

Awatar użytkownika
tomta1
Dyrektor

#267 Post autor: tomta1 » 28 kwie 2014, o 22:10

Nikt mu nie kazał usuwać awatara. Po prostu można by było poszerzyć lewą kolumnę, żeby było równo. I tyle ;)

A że się czepiam... cóż. Ktoś musi :D
Tutaj znajdziesz różne mapy, schematy, obliczenia i wykazy, które dotychczas udostępniłem.

suchy
Dyrektor

#268 Post autor: suchy » 29 kwie 2014, o 00:04

Inna rzecz co zauważyłem - nie pamiętam dokładnie jak było na starym forum, ale wydaje mi się, że klikając w jakiś link, strona otwierała się w nowym oknie/karcie (w zależności od używanej przeglądarki).

A teraz jak się klika na jakikolwiek link, to strona otwiera się W TEJ SAMEJ zakładce, co jest denerwujące (bo żeby otworzyć w nowej zakładce to trzeba prawoklik/otwórz w nowej karcie).

Awatar użytkownika
Kaszmir
Moderator fb pkk
Kontakt:

#269 Post autor: Kaszmir » 29 kwie 2014, o 00:07

suchy pisze:A teraz jak się klika na jakikolwiek link, to strona otwiera się W TEJ SAMEJ zakładce, co jest denerwujące (bo żeby otworzyć w nowej zakładce to trzeba prawoklik/otwórz w nowej karcie).
Taką opcję zapewnia środkowy przycisk myszy. Też mnie dziś zdziwił brak tej opcji, jednak to też ma jakiś sens - bo jak ktoś chce otworzyć w nowej karcie, może użyć środkowego przycisku (jeśli ma). A czasem człowiek przeczytał już cały post i nie chce niepotrzebnie mnożyć zakładek.

suchy
Dyrektor

#270 Post autor: suchy » 30 kwie 2014, o 00:54

Kaszmir pisze:Taką opcję zapewnia środkowy przycisk myszy. Też mnie dziś zdziwił brak tej opcji, jednak to też ma jakiś sens - bo jak ktoś chce otworzyć w nowej karcie, może użyć środkowego przycisku (jeśli ma). A czasem człowiek przeczytał już cały post i nie chce niepotrzebnie mnożyć zakładek.
A jeśli nie ma, bo używa laptopa? Przecież nie będę kupować dodatkowej myszki ze środkowym przyciskiem specjalnie do obsługiwania tylko i wyłącznie linków na forum PKK.

Dwa - zapominasz Kaszmir, że czasem się czyta nie JEDEN post, a kilkanaście czy kilkadziesiąt. Jeśli ja np idę na cały dzień do pracy, to potem wchodzę i przeglądam kilkanaście wątków z kilkunastoma nowymi postami. I jeśli np w 1szym będzie link, przeczytam ten 1 post, kliknę w link - to otworzy się nowa strona, a pozostałe kilkanaście postów będzie NIEPRZECZYTANE. Wtedy muszę przeczytać artykuł i COFAĆ SIĘ spowrotem do forum, żeby przeczytać pozostałe posty.

Co gorsze - jeśli chciałbym coś zacytować z danego artykułu to co - mam co chwila klikać "dalej" i "cofnij" i skakać między forum a artykułem? O wiele prościej chyba jest mieć forum w jednej zakładce, linkowany artykuł otwarty w drugiej zakładce i przełączyć się między jedną a drugą..

ODPOWIEDZ

Wróć do „I. Dzisiaj na mieście”