Sprawy techniczne & forumowe

Codzienne aktualności z Grodu Kraka

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Jopek36
Dyrektor

#361 Post autor: Jopek36 » 12 cze 2014, o 16:02

tarantulaw2 pisze:2. Jak strona sie zaladuje na górze będzie baner z informacja o wsparciu TT. Dajemy Open in app.
Po zrobieniu tej czynności, przeglądarka nie znajduje TT2 (pobrałem go z chomikuj) i kieruje mnie do sklepu Play, gdzie mam pobrać TT4... Natomiast gdy wchodzę do TT2 i chcę wyszukać forum, to wyświetla się, że jest problem z katalogiem i żeby spróbować później :/

Czy możliwe jest przystosowanie forum do obsługi przez TT4?

Awatar użytkownika
Coffee
Wisielec pomostowy
Kontakt:

#362 Post autor: Coffee » 12 cze 2014, o 16:05

Forum jest przystosowane. Dane telefonów były mi potrzebne do złożenia raportu działalności. Przy okazji zapytałem paru speców z PHP i czekam na wyniki.
Obrazek
Obrazek
Ich will dass ihr mir vertraut
Ich will dass ihr mir glaubt
Ich will eure Blicke spüren
Jeden Herzschlag kontrollieren

petr
Specjalista

#363 Post autor: petr » 12 cze 2014, o 16:07

Wszystko pięknie, a co z Tapatalk dla Windows Phone? :lol-sweat: Skyscrapercity działa pięknie, PKK nie znajduje w ogóle :( Ktoś próbował?

Awatar użytkownika
maria
Dyrektor

#364 Post autor: maria » 12 cze 2014, o 16:19

jopek36 pisze:
tarantulaw2 pisze:2. Jak strona sie zaladuje na górze będzie baner z informacja o wsparciu TT. Dajemy Open in app.
Po zrobieniu tej czynności, przeglądarka nie znajduje TT2 (pobrałem go z chomikuj) i kieruje mnie do sklepu Play, gdzie mam pobrać TT4... Natomiast gdy wchodzę do TT2 i chcę wyszukać forum, to wyświetla się, że jest problem z katalogiem i żeby spróbować później :/

U mnie przygoda z TT2 skończyła się dokładnie tak samo jak u jopka36, tyle że zwalilam to na moje słabe zdolności techniczne, ale widzę że nie tylko ja tak mam :(
Rozwinięte miasto to nie takie, w którym biedni jeżdżą samochodami. W rozwiniętym mieście bogaci podróżują komunikacją publiczną - Enrique Penalosa.

Awatar użytkownika
tarantulaw2
Dyrektor

Odp: Sprawy techniczne & forumowe

#365 Post autor: tarantulaw2 » 12 cze 2014, o 17:10

jopek36 pisze:

Aż ciężko mi w to uwierzyć. Po pobraniu tt2 zainstalowaliscie go na telefonie? Musi być zainstalowany, wtedy open in app zadziała.
Na pewno ten sposób działa, robiłem go kiedyś na Moto G z Androidem 4.4.2, robiłem i dziś na One S (Z520e, S4) z 4.2.2.

Wysłane z mojego HTC One S Z520e za pomocą Tapatalk.

petr pisze:Wszystko pięknie, a co z Tapatalk dla Windows Phone? :lol-sweat: Skyscrapercity działa pięknie, PKK nie znajduje w ogóle :( Ktoś próbował?

Tt dla WP jest już pisany tak jak TT4, czyli jak zacznie działać Tapatalk 4 to zacznie też i na WP.
Coffee pisze:Forum jest przystosowane. Dane telefonów były mi potrzebne do złożenia raportu działalności. Przy okazji zapytałem paru speców z PHP i czekam na wyniki.

Szkoda tylko że jak pytałem chłopaków z Android.com.pl to moje posty w innym dziale dostawały zdawkowe odpowiedzi...

Awatar użytkownika
Jopek36
Dyrektor

#366 Post autor: Jopek36 » 12 cze 2014, o 17:56

tarantulaw2 pisze:Po pobraniu tt2 zainstalowaliscie go na telefonie?
Oczywiście, że tak. W chrome po naciśnięciu "open in app", wyświetla się: "Strona internetowa jest niedostępna", a w firefoxie ostatecznie przekierowuje mnie do sklepu Play, abym pobrał TT4. Natomiast gdy zainstaluję TT4, to po wciśnięciu "open in app", co prawda otwiera się TT4, ale wyświetla się komunikat, iż forum to nie jest dostępne. Mam Sony Xperię Z (najstarszy model) z Androidem 4.3.

Jeszcze jedno, gdy otwieram bezpośrednio TT2, to wyświetla się komunikat o potrzebie aktualizacji aplikacji, więc przekierowuje mnie do Google Play - ostatecznie strona nie zostaje znaleziona, ale mogę korzystać z TT2, choć gdy chcę wyszukać PKK, to niestety jest jakiś błąd z katalogiem i żeby spróbować ponownie.

Krakowiaczek50
Dyspozytor

#367 Post autor: Krakowiaczek50 » 12 cze 2014, o 20:00

Mi na androidzie 2.3.6 idzie bez problemu bo widzę ze mi pobrał wersje 2.4.15, ale na tablecie z 4.4.2 i wersja tapatalka 4.6.4 juz nie idzie.

Awatar użytkownika
Jopek36
Dyrektor

Odp: Sprawy techniczne & forumowe

#368 Post autor: Jopek36 » 12 cze 2014, o 20:14

Dobra udało się :-) Pobrałem nowszą wersję 2.4.15 (wcześniej miałem 2.0.0 i nie szło) i jak widać dobrze funkcjonuje :-D

Wysyłane z mojego C6603 za pomocą Tapatalk 2

Castaway
Dyspozytor

#369 Post autor: Castaway » 12 cze 2014, o 23:27

czy w tej wersji phpBB jest dostępna funkcja "lajkowania" postów? coś takiego jak mamy na SSC. Fajna opcja jako wyrażenie poparcia dla stanowiska przedstawionego przez innego użytkownika bez spamowania lub jako podziękowanie np. za zdjęcia czy wyjasnienie czegoś.
Oficjalna liczba mieszkańców Krakowa: 766 tys.
Realna liczba mieszkańców Krakowa: 766 tys. zameldowanych + 200 tys. studentów + 200 tys. byłych studentów i słoików + min. 300 tys. gości ze Wschodu + dziesiątki tysięcy turystów = minimum 1,5 mln.

Lw25
Moderator

#370 Post autor: Lw25 » 13 cze 2014, o 03:40

Castaway pisze:czy w tej wersji phpBB jest dostępna funkcja "lajkowania" postów? coś takiego jak mamy na SSC. Fajna opcja jako wyrażenie poparcia dla stanowiska przedstawionego przez innego użytkownika bez spamowania lub jako podziękowanie np. za zdjęcia czy wyjasnienie czegoś.
Zauważ, że SSC nie używa darmowego phpBB, tylko płatnego vBulletin... Ja bym się nie nastawiał, ale wyrok musi wydać któryś admin... no chyba, że ufundujesz forum licencję na vBulletina, raptem 1200 zł ;D Chociaż z drugiej strony, to przy kolejnej zmianie silnika w tak krótkim czasie, Mseifer i Coffee pewnie wylądowaliby pod skrzydłami dyrektora Kracika... :hmm:

O co to, to nie! Już raz pokazałem, jak bardzo darzę sympatią tą osobę. - adm. Coffee
Komunikacja Miejska w Krakowie jest na pokaz. Jak masa rzeczy w tym mieście.

Awatar użytkownika
Coffee
Wisielec pomostowy
Kontakt:

#371 Post autor: Coffee » 13 cze 2014, o 09:11

Lw25 pisze:Ja bym się nie nastawiał, ale wyrok musi wydać któryś admin... no chyba
Teoretycznie się da. Praktycznie muszę poszukać stabilnie działającej wersji, bo ta z PHPmods czasami szwankuje.
Obrazek
Obrazek

Castaway
Dyspozytor

#372 Post autor: Castaway » 13 cze 2014, o 10:27

Wiem, że SSC działa na zupełnie innym silniku, ale jak widać na darmowym phpBB też można wiele zrobić ;) Dzięki za odpowiedź, myślę, że warto byłoby pomyśleć nad wdrożeniem tej funkcji przy najbliższej okazji.
Oficjalna liczba mieszkańców Krakowa: 766 tys.
Realna liczba mieszkańców Krakowa: 766 tys. zameldowanych + 200 tys. studentów + 200 tys. byłych studentów i słoików + min. 300 tys. gości ze Wschodu + dziesiątki tysięcy turystów = minimum 1,5 mln.

Awatar użytkownika
flosan
Dyrektor

#373 Post autor: flosan » 13 cze 2014, o 18:22

Mi się zdarzyło niefortunnie (już nie pierwszy raz) na tym nowym forum wejść w "oznacz działy jako przeczytane" zamiast "nieprzeczytane posty", fajnie jakby tę pierwszą frazę wtrównać do lewej zamiast - jak obecnie - do prawej, ewentualnie wyśrodkować czy coś - no i przede wszystkim "odgrubić", bo mam pecha z tym kliknięciem, ciekawe czy tylko mi się to zdarza? :P

Awatar użytkownika
Coffee
Wisielec pomostowy
Kontakt:

#374 Post autor: Coffee » 13 cze 2014, o 19:27

To już jest wina stylu. Dało by się, ale trzeba cały "skin" przekopać, by znaleźć odpowiednią linijkę.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
adamp55kr
Dyspozytor

#375 Post autor: adamp55kr » 30 cze 2014, o 20:47

Na innym forum osoby , które usiłują w pierwszym poście po rejestracji wrzucić jakiś link otrzymują komunikat :
Aby zabezpieczyć to forum przed spamującymi robotami pozwalamy na publikację adresów stron www tylko zarejestrowanym użytkownikom i tylko tym, którzy opublikowali do tej pory co najmniej 3 wypowiedzi i są zarejestrowani na tym forum od co najmniej 24 godzin.

Czy ta opcja działa na naszym forum ? Niedawno w " nowych postach " były prawie same "spamboty"
Pozdrawiam - Adam

ODPOWIEDZ

Wróć do „I. Dzisiaj na mieście”