Platforma Komunikacyjna Krakowa

"Komunikacja miejska ma być dla ludzi, nigdy na odwrót"
Teraz jest 18 sie 2019, o 17:05

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 492 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 33  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 maja 2019, o 20:03 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 gru 2011, o 18:08
Posty: 10767
Lokalizacja: Tereny Zapleszowskie
Kraków nawet nie potrafi zgrać w całość autobusów - wszak nadal w ttss brakuje Mobilisa. Co jest tym durniejsze, że Mobilis od samego początku ma GPSy i dane z nich mogły być na ttss już w 2014 robiąc spory nacisk na MPK żeby zrobiło to samo.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 cze 2019, o 19:35 
Offline
Dyspozytor

Dołączył(a): 3 paź 2017, o 18:57
Posty: 687
BR501 od kilku dni wyświetla się jako BR509 i mamy "dwa" BR509. Oprócz tego jest kilka błędów: DU336 jest w Bieńczycach z numerem BU336, a zamiast DU337 i DU338 powinno być PU337 i PU338 :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 cze 2019, o 19:46 
Offline
Inspektor

Dołączył(a): 21 sty 2011, o 11:35
Posty: 365
Lokalizacja: Nowa-Huta Pleszów
Jamnik napisał(a):
BR501 od kilku dni wyświetla się jako BR509 i mamy "dwa" BR509.

To może dlatego dziś przed południem BR501 stał w Tacho-Tax na ul. Saskiej. Jak wracałem po załatwieniu sprawy, to widziałem, że dołączył do niego kolejny BRxxx, ale stał obok BR501 i numeru nie zobaczyłem.
No chyba, że naprawiali tachograf, ale tego nie wiem.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 cze 2019, o 22:53 
Offline
Kierownik

Dołączył(a): 3 kwi 2014, o 18:37
Posty: 870
Lokalizacja: Kraków-Kurdwanów/Wola Ducchacka
To IV generacja na tachografy? :O


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 cze 2019, o 06:30 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 lut 2012, o 12:57
Posty: 1135
Lokalizacja: Kraków|●Dzielnica III
Od niemal dwóch tygodni widzę BH074 przyczepionego do jednego miejsca, niezależnie od linii. Jest to przystanek Olsza II przy biurowcu. Zwróciłem uwagę na to, gdy zobaczyłem tam wg mapy 139, jednak to tylko błąd który trwa już długo.

_________________
Mam alergie na linie typu 4X i 4XX


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 cze 2019, o 06:47 
Offline
Specjalista

Dołączył(a): 23 wrz 2011, o 22:22
Posty: 165
Lokalizacja: KRK
Wg są wymieszane numeracje znowu, na 182 i 124 wyświetla DR5xx, na 265 PR782.

_________________
www.facebook.com/KrakowskaKomunikacjaMiejska


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 cze 2019, o 06:20 
Offline
Dyspozytor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 lis 2014, o 00:03
Posty: 508
Wczoraj jechałem PR780 na 184 a na mapie widniał DR580.

_________________
W Krakowie bez zmian, Wisła PANY!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 cze 2019, o 12:56 
Offline
Dyspozytor

Dołączył(a): 3 paź 2017, o 18:57
Posty: 687
MarekB napisał(a):
Wczoraj jechałem PR780 na 184 a na mapie widniał DR580.

Generalnie nie wyświetlają się numery autobusów. A to co się wyświetla to kompletne głupoty, np. Autosan na 503, hybryda na 164 czy 503 albo przegub na 208 :) Po prostu zniknęły/wymieszały się dane.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 cze 2019, o 13:17 
Offline
Miłośnik

Dołączył(a): 15 kwi 2017, o 12:58
Posty: 82
Spojrzę późnym wieczorem - tam są dwie serie numeracji dopasowywane "na siłę" - im więcej elementów pasuje, tym wyższa ocena. Najwyraźniej gdzieś są spore przesunięcia w numeracji lub zmienił się sposób numerowania w GTFS.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 cze 2019, o 13:19 
Offline
Dyspozytor

Dołączył(a): 3 paź 2017, o 18:57
Posty: 687
Od rana stopniowo coraz więcej numerów zaczyna się wyświetlać.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 cze 2019, o 13:45 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 cze 2011, o 17:15
Posty: 2038
Lokalizacja: Kraków Prądnik Biały
tiross napisał(a):
Od niemal dwóch tygodni widzę BH074 przyczepionego do jednego miejsca, niezależnie od linii. Jest to przystanek Olsza II przy biurowcu. Zwróciłem uwagę na to, gdy zobaczyłem tam wg mapy 139, jednak to tylko błąd który trwa już długo.

BU997 (na mapie wyświetlany jako PU997) bardzo długi czas "koczował" pod Politechniką i się z niej nie ruszał, następnie gdzieś koło Szyc. Teraz ten błąd naprawiono :P

_________________
https://www.facebook.com/KrakowLinia154/?fref=ts - zapraszam i polecam :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 cze 2019, o 16:02 
Offline
Dyspozytor

Dołączył(a): 3 paź 2017, o 18:57
Posty: 687
Jamnik napisał(a):
Od rana stopniowo coraz więcej numerów zaczyna się wyświetlać.

Ok... to co się wyświetla też jest wymieszane :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 cze 2019, o 20:56 
Offline
Miłośnik

Dołączył(a): 15 kwi 2017, o 12:58
Posty: 82
Zakończyłem dochodzenie - ZTP przestał aktualizować plik ftp://ztp.krakow.pl/VehiclePositions_A.pb, a dokładniej mówiąc aktualizuje go, zmienia się data modyfikacji na serwerze, ale dane są stare. Sygnatura czasowa wewnątrz pliku wskazuje, że dane pochodzą z 2019-06-05 z 11:04:29.

Google chyba też nic nie pokazuje a propos odjazdów w czasie rzeczywistym.

Na numerach proszę w żadnym wypadku nie polegać - dopasowania są całkiem losowe. Na następny raz dodam weryfikację przed "mieszaniem" czy plik faktycznie zawiera nowe dane.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 cze 2019, o 16:54 
Offline
Miłośnik

Dołączył(a): 15 kwi 2017, o 12:58
Posty: 82
Najpierw dwie aktualizacje:
- wysłałem maila do MPK, zobaczymy czy (i co) odpiszą,
- póki MPK/ZTP się nie ogarnie na mapie nie będzie typów pojazdów :(

DAMIAN napisał(a):
BU997 (na mapie wyświetlany jako PU997)
Czy mówimy o tej samej mapie? https://mpk.jacekk.net/map.html

Nie biorę prefiksów (BU/PU) od MPK - jest za to baza i zgodnie z nią 992 do 997 powinno być "BU". Nie było?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 cze 2019, o 17:38 
Offline
Dyspozytor

Dołączył(a): 3 paź 2017, o 18:57
Posty: 687
etred napisał(a):
Nie biorę prefiksów (BU/PU) od MPK - jest za to baza i zgodnie z nią 992 do 997 powinno być "BU". Nie było?

Na TTSS wyświetlał się jako BU997. Może koledze chodziło o mapę w "Kraków pod ręką"?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 492 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 33  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL