STADLER Tango Lajkonik i Lajkonik 2
Moderator: Moderatorzy
STADLER Tango Lajkonik
Co z #HY844 ?
#827 później dotarł , a już jeździ liniowo
29.09.2018 koniec unifikacji malowania taboru
- pasazer_mobilisu
- Administrator Techniczny
STADLER Tango Lajkonik
Warto też dodać że RY825 ostatnio jeździł bez "skrzyni" (akumulatorów?) widocznej m.in. tu:
https://i.imgur.com/7y5Nebo.png
https://i.imgur.com/7y5Nebo.png
STADLER Tango Lajkonik
Z tego co słyszałem posłużył chwilowo na części dla #HY 842 który miał kolizję ale już kursuje na liniach miejskich.Arsents pisze: Co z #HY844 ?
STADLER Tango Lajkonik
Czy ktoś wie co z HY844 ?
- pasazer_mobilisu
STADLER Tango Lajkonik
Chyba już dostarczyli brakujące części do HY844, bo właśnie stoi na pętli w Łagiewnikach za 12tką jako "Jazda Próbna"
STADLER Tango Lajkonik
A wie ktoś jakie części wymienili?suchy pisze: ↑21 sie 2020, o 13:01Chyba już dostarczyli brakujące części do HY844, bo właśnie stoi na pętli w Łagiewnikach za 12tką jako "Jazda Próbna"![]()
STADLER Tango Lajkonik
STADLER Tango Lajkonik
Lajkonik #RY 829 na "1" z Salwatora tyle, że w Siedlcach.
Szkoda,że obsuwa coraz większa.
Już dostawy są dłuższe niż 2, 3 tygodnie miedzy kolejnymi wagonami dostarczanymi do Krakowa. 
Szkoda,że obsuwa coraz większa.
- pasazer_mobilisu
STADLER Tango Lajkonik
Czyżby następny miał trafić do Podgórza? Z drugiej strony w TTSS były HY845-HY849.
Niby koronawirus, niby wakacje ale słabe już są te tłumaczenia. 6 tramwajów od 20 czerwca to około 3 na miesiąc, w tym tempie do przyszłych wakacji nie będzie wszystkich, ja już w zapewnienia 35 do końca roku i 50 do końca marca nie wierzę.
STADLER Tango Lajkonik
Zgadzam się z Tobą w 100 procentach. Mam takie same obawy jak i Ty.pasazer_mobilisu pisze:Niby koronawirus, niby wakacje ale słabe już są te tłumaczenia. 6 tramwajów od 20 czerwca to około 3 na miesiąc, w tym tempie do przyszłych wakacji nie będzie wszystkich, ja już w zapewnienia 35 do końca roku i 50 do końca marca nie wierzę.
A co do do terminów kolejnego przetargu? To myślę, że te kolejne Lajkoniki (35 sztuk) to zobaczymy przy takim tempie dopiero w 2025 roku.
A jakby jeszcze dokupili te 25 sztuk to rok 2027 się kłania. Porażka. Gorzej niż z Krakowiakami.
STADLER Tango Lajkonik
Ja to nie lubię takiego gadania. Skoro do końca podstawowego, uzgodnionego na tę chwilę terminu jest ponad siedem miesięcy, a Ty już nazywasz to porażką i mówisz, że gorzej niż Pesa to naprawdę... warto te komentarze zostawić dla siebie.
Nikt przecież też nie wyklucza kolejnej renegocjacji harmonogramu i nikt nie wyklucza opóźnień, ale to dopiero może nastąpić, to nie jest czas przeszły.
STADLER Tango Lajkonik
Wagon #HY 848 na "1" oraz #RY 829 na "50". Oba oczywiście w Siedlcach.
- pasazer_mobilisu
STADLER Tango Lajkonik
Dziesiąty Lajkonik w drodze.
STADLER Tango Lajkonik
Ten "10" to już od 2-óch tygodni do nas jedzie.