Sprawy techniczne & forumowe
Moderator: Moderatorzy
Profil Facebookowy PKK podał, że przyczyną niedziałania strony jest zmiana usługodawcy na którym stoi forum, a przerwa miała trwać do wieczora, w najgorszym razie do rana, ale ruszyło całkiem sprawnie, dzień bez PKK to dzień straconyAlbert pisze:Mam pytanie: Wiecie może dlaczego dzisiaj po południu forum było niedostępne? Próbowałem wczytać stronę dwu, albo nawet trzykrotnie i nic. Dopiero teraz mi się udało
W nawiązaniu do tego – często zdarza mi się, że po kliknięciu nazwy tematu, w którym pojawił się nowy wątek, zamiast przekierować mnie do pierwszej nieczytanej wypowiedzi, przerzuca mnie do pierwszej wypowiedzi w ogóle, mimo że link zawiera na końcu adnotację ?view=newest. Co ważne, w międzyczasie nie zostaję wylogowany.
A czy link pod nazwą tematu nie miał zawsze "z definicji" przechodzić do pierwszej strony? Tak zawsze sądziłem, lecz mogę być w błędzie.tomta1 pisze:W nawiązaniu do tego – często zdarza mi się, że po kliknięciu nazwy tematu, w którym pojawił się nowy wątek, zamiast przekierować mnie do pierwszej nieczytanej wypowiedzi, przerzuca mnie do pierwszej wypowiedzi w ogóle, mimo że link zawiera na końcu adnotację ?view=newest. Co ważne, w międzyczasie nie zostaję wylogowany.
Jeśli nie ma nowych wpisów, to tak robi. Ale jeśli jest jakiś nowy wpis, to kliknięcie w nazwę tematu powoduje przejście do pierwszej nieczytanej wypowiedzi (przetestowane przed chwilą
). Niemniej, czasem zdarza się, że mimo nowej wypowiedzi, kliknięcie w temat przekierowuje do pierwszej wypowiedzi w ogóle.
Tutaj znajdziesz różne mapy, schematy, obliczenia i wykazy, które dotychczas udostępniłem.
Mam pytanie, dlaczego korzystając z dwóch urządzeń, zostaję zawsze wylogowywany? Przykładowo na forum jestem teraz zalogowany i piszę z kompa, będę zalogowany na nim dopóki nie użyję telefonu. Gdy tam na telefonie się zaloguję to będę zalogowany aż do czasu kiedy znów będę chciał użyć kompa (używając kompa muszę się logować od nowa). Pamiętam, że jeszcze jakoś rok temu nie było z tym problemów i mogłem być i tu i tu na raz zalogowany, teraz się tak nie da i częściej muszę się logować, jest szansa to poprawić, czy tak musi pozostać? ;>
Ostatnio zmieniony 1 lis 2013, o 07:40 przez flosan, łącznie zmieniany 1 raz.
Potwierdzam, u mnie to samo. Choć zdarzają się przypadki, że jestem zalogowany na dwóch urządzeniach jednocześnie, ale to zdarza się bardzo rzadko (prawdopodobnie wtedy, gdy pole "loguj mnie automatycznie" jest odznaczone?).
Tutaj znajdziesz różne mapy, schematy, obliczenia i wykazy, które dotychczas udostępniłem.
- Locutus
- Moderator
- Kontakt:
Prawdopodobnie jest to podyktowane względami bezpieczeństwa. Normalnie jedna osoba jest w jednym miejscu i loguje się na forum z jednej maszyny. Jeśli są dwie próby zalogowania z dwóch różnych urządzeń naraz, zazwyczaj oznacza to, że przynajmniej jedna z tych prób jest de facto próbą włamania.
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
Komunikacja miejska ma być dla ludzi. Nigdy na odwrót.
A czy to jest konieczne takie pseudo zabezpieczenia?Locutus pisze:Prawdopodobnie jest to podyktowane względami bezpieczeństwa. Normalnie jedna osoba jest w jednym miejscu i loguje się na forum z jednej maszyny. Jeśli są dwie próby zalogowania z dwóch różnych urządzeń naraz, zazwyczaj oznacza to, że przynajmniej jedna z tych prób jest de facto próbą włamania.
Ostatnio zmieniony 1 lis 2013, o 12:57 przez flosan, łącznie zmieniany 1 raz.
- krakowianka
- Dyrektor