Komunikacja miejska w 2020 roku
Moderator: Moderatorzy
-
- Znawca
I co to w ogóle za końcówka - Rondo Grzegórzeckie? Jakiś punkt socjalny dla kierowców? To już chyba można by pod Galerię Kazimierz przedłużyć żeby jakikolwiek pożytek z tej linii był...
Skoro 484 ma zniknąć to najlepiej było by wydłużyć przynajmniej do Podwawelskiego. Jednak cały czas mam nadzieję, że decyzja o skróceniu do Grzegórzeckiego zostanie porządnie oprotestowana i 184 wróci na Kurdwanów...tomaszep42 pisze: ↑28 sie 2020, o 08:46I co to w ogóle za końcówka - Rondo Grzegórzeckie? Jakiś punkt socjalny dla kierowców? To już chyba można by pod Galerię Kazimierz przedłużyć żeby jakikolwiek pożytek z tej linii był...
184 na Grunwaldzkie przyjeżdża na odjazd, aktualnie na PCz mają ponad 30 minut przerwy i dużo czasu na korzystanie z "sociala".tomaszep42 pisze: ↑28 sie 2020, o 08:46I co to w ogóle za końcówka - Rondo Grzegórzeckie? Jakiś punkt socjalny dla kierowców? To już chyba można by pod Galerię Kazimierz przedłużyć żeby jakikolwiek pożytek z tej linii był...
(Nie żebym to popierał, ja tylko tak informacyjnie piszę)
W Krakowie bez zmian, Wisła PANY!
No ale to chyba nie jedna osoba odpowiada za siatkę połączeń w KM tylko jest od tego cały zespół(kilka osób). Wiec na pewno ktoś z nich jest z Krakowa. Tylko co ich obchodzi komunikacja publiczna, jak pewnie każdy z nich jeździ prywatnym samochodem.
Przeczytałem komunikat o zmianach od 2 września 2020 r. dot. m.in. linii 155, 165 i 484. Brak słów i szkoda żartów. Cuda i jeszcze raz cuda. A podobno są założenia miasta w zakresie oszczędności i racjonalności. Czy powstają kolejne linie mikrobusowe, czy spełniona została zachcianka kilku bojowników.
- Coffee
- Wisielec pomostowy
- Kontakt:
Tu nie chodzi o cel, a o ideę, którą się pielęgnuje od początku lat '90: Tworzy się linie, by w dobie kryzysu pokazać, że coś się robi i "pieniądze są". Po prostu w Krakowskich władzach duch linii "43" i "428" jest wiecznie żywy.

Ich will dass ihr mir vertraut
Ich will dass ihr mir glaubt
Ich will eure Blicke spüren
Jeden Herzschlag kontrollieren
182 od września w dni wolne z f=30. Nie chce myśleć co się będzie działo w krótkich wozach.
Z 3 linii zrobili jedną z takim marnym f. Masakra.
Z 3 linii zrobili jedną z takim marnym f. Masakra.
- pasazer_mobilisu
- Administrator Techniczny
Na każdym przystanku starej trasy "114" (obecnie oczywiście "194") tabliczka z numerem została - jest tylko przekreślona żółtym paskiem "TRASA CZASOWO ZMIENIONA".
^^^Na pewno nie na każdym przystanku tak jak piszesz. Przykładowo na części przystanków wzdłuż Kobierzyńskiej nie ma już śladu po '114'.
Jak to jest możliwe że teraz przez cały tydzień na linii 138 jeżdżą solówki zamiast przegubów?
-
- Specjalista
Za to na Kapelance i na Grota-Roweckiego dalej są. Mam więc teorię, że ZTP ma plan wydłużenia "114" do pętli na Czerwonych Makach po rozpoczęciu roku akademickiego albo po prostu wtedy gdy znajdą na to kasę - dlatego tabliczki zdjęli na Kobierzyńskiej, gdzie prawdopodobnie na stałe zostanie już "194"
Te tabliczki moją uwagę zwróciły właśnie na Kobierzyńskiej.Mr. Passenger pisze: ↑7 wrz 2020, o 17:29Za to na Kapelance i na Grota-Roweckiego dalej są. Mam więc teorię, że ZTP ma plan wydłużenia "114" do pętli na Czerwonych Makach po rozpoczęciu roku akademickiego albo po prostu wtedy gdy znajdą na to kasę - dlatego tabliczki zdjęli na Kobierzyńskiej, gdzie prawdopodobnie na stałe zostanie już "194"
Na Kobierzyńskiej żadnych tabliczek "114" nie zdjęli i co ciekawe np. na Rostworowskiego->Pod Fortem tabliczka "194" jest na szybie, zamiast w ramce z pozostałymi liniami, a na Torfowej->Grota to nawet nie skreślili tabliczki "114".