NGT8 i tak jeździły już na "22" kilka miesięcy. Ciekawa koncepcjaCoffee pisze: ↑24 maja 2020, o 16:38BTW: Mam przypuszczenia, że Lajkoniki mogą zadebiutować na... "22". Choćby z powodu bliskości obu zajezdni i w miarę znośnego stanu torowiska, podejrzewam że Lajkoniki jak i NGT8 będą miały warunkowe dopuszczenie do ruchu na Kopiec Wandy więc "22" jest słusznym kandydatem.
STADLER Tango Lajkonik i Lajkonik 2
Moderator: Moderatorzy
STADLER Tango Lajkonik
- pasazer_mobilisu
- Administrator Techniczny
STADLER Tango Lajkonik
Krzysiu raczej nie a to z dwóch powodów. Kwadratowych łuków na Ujastku Mogilskim i podkopanego torowiska do Borku w rejonie przejścia dla pieszych. MPK nie chce wysyłać teraz do Borku ciężkich pojazdów. Trudno jest zgadywać, bo MPK lubi zaskakiwać. Tym razem też się pokuszę o przewidywania. Obstawiam 18-ę i premierę wraz z otwarciem Stradom. Drobny żart z oficjalnego otwarcia np. z 29.05,20Coffee pisze: ↑24 maja 2020, o 16:38BTW: Mam przypuszczenia, że Lajkoniki mogą zadebiutować na... "22". Choćby z powodu bliskości obu zajezdni i w miarę znośnego stanu torowiska, podejrzewam że Lajkoniki jak i NGT8 będą miały warunkowe dopuszczenie do ruchu na Kopiec Wandy więc "22" jest słusznym kandydatem.
J.M.
Szanowni Państwo,
Oddajemy do użytku wyremontowany węzeł Stradom a wkrótce otworzymy Most Piłsudskiego i w dalszej kolejności całą odrestaurowaną na miarę XXI wieku ulicę Krakowską. Ulicę Stradom na razie obsługiwać będzie linia 18. Dbając o komfort wprowadzamy do jej obsługi nowe niskopodłogowe wagony firmy Stadler. Zwiększamy przy tym częstotliwość tej linii do 10 min. Do tego właśnie potrzebna jest pula nowych spełniających wysokie normy pojemnych nowoczesnych wagonów. Itd blel, ble ble.
- Coffee
- Wisielec pomostowy
- Kontakt:
STADLER Tango Lajkonik
Wystarczy podjechać pod zajezdnię. W weekendy nie ma gdzie rozładować lawety, ponieważ stoi zbyt dużo wozów na placu, więc tramwaj czeka na rozładunek do Poniedziałku. Jedynym miejscem, gdzie laweta nie "przeszkadza" na zajezdni jest wjazd od strony Rzemieślniczej, skąd widać doskonale całość #HY840.

Ich will dass ihr mir vertraut
Ich will dass ihr mir glaubt
Ich will eure Blicke spüren
Jeden Herzschlag kontrollieren
STADLER Tango Lajkonik
4ka ma Protrama
18ka ma swoje Nevelo
Fajnie by było, gdyby na 52 zadebiutował i już został
18ka ma swoje Nevelo
Fajnie by było, gdyby na 52 zadebiutował i już został
STADLER Tango Lajkonik
#HY840 jest dalej w Podgórzu , czy już pojechał do Huty ?
29.09.2018 koniec unifikacji malowania taboru
-
Jacek Fink-Finowicki
- Inspektor
- Kontakt:
STADLER Tango Lajkonik
Też miałem coś podobnego napisać. Myślałem, że te Stadlery będą bardziej żywotne
STADLER Tango Lajkonik
Miałem okazję dzisiaj zobaczyć RY826. Zrobił na mnie pozytywne wrażenie pokonując rozjazdy bardzo miękko, zdecydowanie ciszej niż NGT8. W środku było kilka osób, testujących przy laptopie i min. kierownik z zajezdni Podgórze. Trwają zapewne odbiory tego wagonu.
STADLER Tango Lajkonik
O godz 10:26 przy Rondzie Piastowskim jechał #RY825 z napisem Jazda Próbna.
https://www.facebook.com/tramwajemistrzejowice - RY - RG - HG 
STADLER Tango Lajkonik
A ja dzisiaj widziałem RY826 z napisem z numerem linii 12 Jazda testowa (dokładnie testu dalej nie pamiętam)
- pasazer_mobilisu
- Administrator Techniczny
STADLER Tango Lajkonik
Po 12 -ej jechał Kapelanką w kierunku Dietla. W środku obsługa MPK bez Stadlerowców z laptopami.
STADLER Tango Lajkonik
Od kilku dni chodzą słuchy w MPK, że debiut Lajkonika/ów nastąpi z początkiem rozkładów wakacyjnych.