Oj taki stary chłop, a w bajki wierzy.
Koleje Małopolskie
Moderator: Moderatorzy
Koleje Małopolskie
He he he. Tak, tak takie złe to zadanie było, że co miesiąc biedni byli zmuszeni do przyjmowania zlecenia, a mi jak zacząłem w tym bagnie grzebać to tak dla hobbystycznie grozili 
"W przypadku, jeśli przetarg wygrywa przewoźnik prywatny (co wymaga ustalenia kryteriów rzeczywiście umożliwiających konkurencję) – średnia oszczędność względem przyznania zadania przewoźnikowi komunalnemu z wolnej ręki wynosi 1,12 - 1,13 zł"
Koleje Małopolskie
No to akurat jest fakt że Vero/Solina ma małą pojemność zbiornika na takie zabawy - 125 litrów tylko.Kaszmir pisze: Do tego były problemy z zasięgiem - autobusy przejeżdżały dziennie tyle km, że potem do zajezdni docierały dosłownie na oparach paliwa (a podobno - ale to wiadomość niepotwierdzona - czasem nawet zabrakło paliwa przy zjeździe).
Koleje Małopolskie
Na nowe linie Solina z pewnością wystarczy. Ciekawi mnie co będzie z D1 na której jeździł U12.
Czyli krótko mówiąc, dużo zarabiali na tych trzech liniach i nie ma mowy o nieopłacalności?Sgriffin pisze:He he he. Tak, tak takie złe to zadanie było, że co miesiąc biedni byli zmuszeni do przyjmowania zlecenia, a mi jak zacząłem w tym bagnie grzebać to tak dla hobbystycznie grozili![]()
Koleje Małopolskie
Firma co miesiąc dostaje zlecenie i może dyktować warunki. Na pewno robi to poniżej kosztów. Bądźmy poważni.
P.S. Jeżeli Vero ma "tylko" 125 litrów pojemności to to jest stosunkowo więcej niż w 12 metrowcach i zasięg wynosi powyżej 600 km.
P.S. Jeżeli Vero ma "tylko" 125 litrów pojemności to to jest stosunkowo więcej niż w 12 metrowcach i zasięg wynosi powyżej 600 km.
"W przypadku, jeśli przetarg wygrywa przewoźnik prywatny (co wymaga ustalenia kryteriów rzeczywiście umożliwiających konkurencję) – średnia oszczędność względem przyznania zadania przewoźnikowi komunalnemu z wolnej ręki wynosi 1,12 - 1,13 zł"
Koleje Małopolskie
Ile w ogóle KTR łupił Wieliczkę za wzkm?
Koleje Małopolskie
Są już rj obowiązujące od 3 września. Dojazd do Lotniska/Wieliczki poszatkowany. Jedne kursy pociąg, drugie KKZ. Generalnie MASAKRA.
Wg mnie powinni wywalić KKZ, a zamiast tego uruchomić 292, albo zwiększyć f 208.
Wg mnie powinni wywalić KKZ, a zamiast tego uruchomić 292, albo zwiększyć f 208.
Koleje Małopolskie
Gdyby pociąg do lotniska kursował w ramach KMK, to byłoby to oczywiste, ale przecież grunt to dezintegracja!
Koleje Małopolskie
Wszystko poszło na marne, przyzwyczajanie pasażerów do kolejki, teraz będzie jazda autobusem "po dziurach"... szkoda gadać...Cukier pisze:Gdyby pociąg do lotniska kursował w ramach KMK, to byłoby to oczywiste, ale przecież grunt to dezintegracja!
Koleje Małopolskie
Nie rozumiem co sugerujesz - że ludzie z MPK nie wiedzą o czym piszą? Wybacz, ale to są ludzie którzy rzeczywiście się tym zajmowali i skoro mówią, że było tyle kłopotów, to znaczy że rzeczywiście było. A że MPK przyjmowało zlecenia? Może nie chcieli zostawić Wieliczki na lodzie aż do czasu gdy będzie rozstrzygnięty przetarg - bo zaraz by było w mediach, że "MPK złe i niedobre".Sgriffin pisze:He he he. Tak, tak takie złe to zadanie było, że co miesiąc biedni byli zmuszeni do przyjmowania zlecenia, a mi jak zacząłem w tym bagnie grzebać to tak dla hobbystycznie grozili
Nigdzie nie pisałem,
Zarabiali, trudno żeby dokładali do biznesu. Natomiast gra nie była dla nich warta świeczki i całego zachodu który był z tymi liniami.dominik pisze:Czyli krótko mówiąc, dużo zarabiali na tych trzech liniach i nie ma mowy o nieopłacalności?
Koleje Małopolskie
MPK wielokrotnie widzi kłopoty nie do przejścia tam, gdzie każdy inny przewoźnik po prostu je rozwiązuje.Kaszmir pisze:Nie rozumiem co sugerujesz - że ludzie z MPK nie wiedzą o czym piszą? Wybacz, ale to są ludzie którzy rzeczywiście się tym zajmowali i skoro mówią, że było tyle kłopotów, to znaczy że rzeczywiście było.
Koleje Małopolskie
Można w ogóle nie jeździć (co byłoby z korzyścią dla miasta), wtedy nie ma żadnych problemów.
Koleje Małopolskie
Patrz SIP w MPK i Mobilisie.lemond pisze:MPK wielokrotnie widzi kłopoty nie do przejścia tam, gdzie każdy inny przewoźnik po prostu je rozwiązuje.Kaszmir pisze:Nie rozumiem co sugerujesz - że ludzie z MPK nie wiedzą o czym piszą? Wybacz, ale to są ludzie którzy rzeczywiście się tym zajmowali i skoro mówią, że było tyle kłopotów, to znaczy że rzeczywiście było.
Komunikacja Miejska w Krakowie jest na pokaz. Jak masa rzeczy w tym mieście.
Koleje Małopolskie
Zdjęcie Autosanu Solina w barwach Kolei Małopolskich:
https://web.facebook.com/blogkrabok/pho ... =3&theater
https://web.facebook.com/blogkrabok/pho ... =3&theater
- Mistrzejowiczanin
- Dyrektor
Koleje Małopolskie
Wygląda całkiem nieźle, jednak mimo to i składy kursujące na liniach SKA i dowozówki wolałbym zobaczyć w barwach księgowych, być może w ramach unifikacji malowania w KMK, do którego mogłaby zostać podciągnięta SKA.
Linia 14 z taborem mieszanym NGT6 i NGT8, Linia 52 w Krakowiakach i NGT8, stanowcze NIE dla bezzasadnej faworyzacji Krowodrzy Górki pod względem taborowym, NIE dla tuneli tramwajowych zamiast metra !!!
Koleje Małopolskie
Dla mnie mogą być nawet w barwach Tauronu / T-Mobile, byle była integracja taryfowa.