Sprawy techniczne & forumowe
Moderator: Moderatorzy
Dzisiaj jakiś dziwny typek wrzucił ten post, po czym został on przeniesiony do kosza bo jak łatwo było zgadnąć był to spam, najpewniej wysłany przez bota..
Wiem co to spamboty i sporo przykładów ich aktywności w życiu widziałem. Mnie chodziło o to, że temat z kosza nie powinien wisieć w nieprzeczytanych.Cukier pisze:Dzisiaj jakiś dziwny typek wrzucił ten post, po czym został on przeniesiony do kosza bo jak łatwo było zgadnąć był to spam, najpewniej wysłany przez bota..
Komunikacja Miejska w Krakowie jest na pokaz. Jak masa rzeczy w tym mieście.
Po przejściu na nową wersję forum, zniknęła funkcja "otwórz wszystkie nieprzeczytane posty w nowych oknach", czy jest możliwe jej przywrócenie? Wygodniej jest kliknąć jeden raz i wszystko otwiera się, niż każdy temat wybierać z osobna. 
- tarantulaw2
- Dyrektor
Takie pytanko, czy coś ruszyło się z Tapatalkiem ? Dalej nie mogę przez niego wejść na forum, ciągle ten sam błąd.
-
Mseifer
- Administrator Techniczny
- Kontakt:
Nic nie ruszyło... Lovekrakow ma to zrobić od 3 tygodni...
-
Krakowiaczek50
- Dyspozytor
Mam nadzieje że za niedługo tapatalk bo jednak na androidzie się lepiej korzysta przez niego.
Mam problem z zalogowaniem się, to znaczy że za każdym razem, gdy wchodzę na stronę muszę się logować, mimo zaznaczonej opcji "zapamiętaj mnie". Co dziwne, Firefox nie zapisuje mi żadnych ciasteczek, z wyjątkiem jednego: "mNoChatSound" :o
Tutaj znajdziesz różne mapy, schematy, obliczenia i wykazy, które dotychczas udostępniłem.
Spróbuj "zapamiętać się" na pkk.lovekrakow i/ew. na pkk.info. Używam Nightly i pomogło.
-
Krakowiaczek50
- Dyspozytor
Też mi nie zapamiętywało ale ostatnio już jest OK.
Pomogło, ale tylko wtedy, gdy wchodzę na stronę przez pkk.info.pl. Z pkk.lovekrakow.pl dalej tak samo – muszę się dalej logować przy każdych odwiedzinach, a jedyne zapamiętane ciasteczka, to te dotyczące wyłączonego głosu na czasierodan pisze:Spróbuj "zapamiętać się" na pkk.lovekrakow i/ew. na pkk.info. Używam Nightly i pomogło.
Tutaj znajdziesz różne mapy, schematy, obliczenia i wykazy, które dotychczas udostępniłem.
-
Mseifer
- Administrator Techniczny
- Kontakt:
TO jest główny adres i z niego korzystaj.tomta1 pisze:Pomogło, ale tylko wtedy, gdy wchodzę na stronę przez pkk.info.pl.
Tyle że do tej pory działało mi też, gdy wchodziłem przez pkk.lovekrakow.pl.
A tak swoją drogą: może jakaś favikonka by się forum przydała?
A tak swoją drogą: może jakaś favikonka by się forum przydała?
Myślę, że jesteśmy na nowym serwerze wystarczająco czasu, żeby zapytać.
Czy administratorzy planują przywrócić funkcję, że po kliknięciu na jakiś temat przekierowuje do pierwszego nieczytanego postu zamiast do pierwszej strony? Podpis "nieczytany post" też był bardzo pomocny.
Dla wielu z was może się to wydawać niepotrzebne ale na tygodniu nie mam na tyle czasu, żeby ogarniać całe forum i na bieżąco jestem tylko z ciekawszymi dla mnie tematami. Resztę nadganiam głównie w weekendy i mam problem odnaleźć się w tematach gdzie przybywa 3 strony dziennie.
To tyle z bardziej przydatnych rzeczy a z mniej ważnych jak to już parę stron temu ktoś wspomniał brakuje mi otwierania odnośników w nowej karcie. Zwykle zapominam otworzyć nową kartę i potem zamykam stronę z artykułem co mnie prowadzi do historii. Środkowego klawisza myszki nie użyję bo pomimo, że mam i nie muszę kupować mam też dotykowy ekran w laptopie co jest wygodniejsze niż myszka bo nie potrzebuję podstawki. Ctrl też mam nie pod ręką bo inaczej układam laptopa do pisania a inaczej od przeglądania forum.
Tyle z moich wypocin, pewnie wiele się powtórzyło, ale wolałem się w końcu wypowiedzieć, żeby forum było dostosowane do wygody większości użytkowników a nie tak jak jest domyślnie
Czy administratorzy planują przywrócić funkcję, że po kliknięciu na jakiś temat przekierowuje do pierwszego nieczytanego postu zamiast do pierwszej strony? Podpis "nieczytany post" też był bardzo pomocny.
Dla wielu z was może się to wydawać niepotrzebne ale na tygodniu nie mam na tyle czasu, żeby ogarniać całe forum i na bieżąco jestem tylko z ciekawszymi dla mnie tematami. Resztę nadganiam głównie w weekendy i mam problem odnaleźć się w tematach gdzie przybywa 3 strony dziennie.
To tyle z bardziej przydatnych rzeczy a z mniej ważnych jak to już parę stron temu ktoś wspomniał brakuje mi otwierania odnośników w nowej karcie. Zwykle zapominam otworzyć nową kartę i potem zamykam stronę z artykułem co mnie prowadzi do historii. Środkowego klawisza myszki nie użyję bo pomimo, że mam i nie muszę kupować mam też dotykowy ekran w laptopie co jest wygodniejsze niż myszka bo nie potrzebuję podstawki. Ctrl też mam nie pod ręką bo inaczej układam laptopa do pisania a inaczej od przeglądania forum.
Tyle z moich wypocin, pewnie wiele się powtórzyło, ale wolałem się w końcu wypowiedzieć, żeby forum było dostosowane do wygody większości użytkowników a nie tak jak jest domyślnie
- Coffee
- Wisielec pomostowy
- Kontakt:
Myślę, że się da. Będę ścigał o to Mseifera 

Ich will dass ihr mir vertraut
Ich will dass ihr mir glaubt
Ich will eure Blicke spüren
Jeden Herzschlag kontrollieren
Dodam jeszcze jedną kwestię - cytowanie pomija emotikony. Da się coś z tym zrobić?