suchy pisze:
To ja ci to wyjaśnię JESZCZE PROŚCIEJ - TO JAKI PROBLEM W NOWYM SYSTEMIE WPROWADZIĆ STARE PARAMETRY? O czymś takim jak "kompatybilność" słyszałeś? Skoro system przyjmuje POS3_password, to tak samo powinien przyjmować STARĄ wersję POS2_password - a jeśli tego nie robi, to ktoś powinien to do systemu dograć, tak żeby KAŻDY użytkownik miał dostęp (zarówno z nową kartą jak i ze starą - do czasu wymiany na nową). Lepiej wg ciebie żeby JEDNA osoba (administrator serwera/forum) wprowadził taką zmianę paroma kliknięciami w kilka chwil? Czy żeby 595 użytkowników to robiło, tracąc na to globalnie 595x więcej czasu?
Ależ każdy użytkownik ma dostęp, wystarczy starą usunąć. Nową dostanie od razu, sam, z automatu, wystarczy chcieć. Najwidoczniej nie da się tego zrobić z poziomu serwera, a chyba byś nie chciał, by ktoś zdalnie to usuwał od ciebie z komputera. Mówisz niekompatybilność - jakoś twórcom poszczególnych systemów windows to nie przeszkadzało, że do nowej wersji trzeba było inną instalkę. Innym użytkownikom też nie i jakoś żyją i mają się dobrze, nie krzyczą na microsoft i nadal go używają. Odrobina własnej inwencji, nic więcej.
suchy pisze:Ty za to sprawiasz wrażenie wielkiego obrońcy nowego serwera. Może weź się przyznaj, że jesteś związany z LoveKrakow i masz w tym jakieś korzyści i wszelka krytyka jest zabroniona? Sory ale ja wychodzę z założenia, że jeśli coś zmienia się na lepsze, to powinno być w jakości PRZYNAJMNIEJ NIEPOGORSZONEJ, niż poprzednio.
Hahahahahahaha wpadłem pod kontener i sikam po nogawkach ze śmiechu. Ja obrońca serwera? Ja związany z lovekrakow które w niemal każdym artykule pisze bzdury? paradne. Jestem po prostu użytkownikiem, który zamiast biadolić i mieć pretensje do całego świata woli sobie poradzić. Bana na google nie mam, łeb na karku mam - to na ogół wystarcza. No chyba że jest się NIEPORADNYM, wtedy nawet kolor czcionki będzie przeszkadzał.
suchy pisze:A nie, że to JA jako użytkownik mam grzebać godzinami w komputerze, dochodzić i domyślać się, co mam zrobić, gdzie kliknąć i co zmienić, żeby działało jak dawniej. Owszem, jestem jeszcze w miarę młody i dam radę, ale na pewno są tu również użytkownicy nieco starsi ode mnie (w wieku 40-50lat), którzy nie znają się tak świetnie na komputerach i dla których CIASTECZKO to jest takie coś słodkiego z czekoladą czy rodzynkami, a nie plik ukryty w folderze komputera.
Już ci tłumaczyłem - jakbyś płacił abonament, mógłbyś się drzeć jak stare prześcieradło. A ty tu robisz burze w szklance wody nie do końca wiadomo o co. Nieco starsi od ciebie w wieku 40-50 lat jak mają google i używają komputera na codzień, wiedzą, co to ciasteczko, od jakiegoś czasu muszą akceptować cookies na każdej stronie, czyżby akceptowali w ciemno?
suchy pisze:Nie jestem informatykiem, tak samo jak i większość użytkowników - żebyśmy mieli obowiązek sami się domyślać, więc ględzenie z twojej strony, żebyśmy se sami grzebali i szukali ustawień, żeby korzystać z dawnych funkcjonalności, które "nagle" poznikały - jest zwyczajną głupotą. Skoro coś było - to powinno być dalej, albo powinna być informacja z góry - "tego i tego nie ma, żeby to przywrócić trzeba zrobić to i tamto". A nie "sory, było ale się zmyło, działało ale już nie działa, szukajcie se sami".
Po raz kolejny nadmieniam, że opieka nad forum jest głównie hobbystyczna a ty masz wymagania, jakby forum było zawodowym medium, w którym komuś płacisz za to czy tamto. Więcej dystansu i mniej roszczeniowej postawy.
suchy pisze:Najlepiej to daj swojej babci pilot do dekodera kablówki i każ jej sprawdzić program TV na danym kanale (opcja EPG) - ciekawe czy sobie poradzi, w końcu jedynie "zmieniłeś jej system sprawdzania programu tv ze starszego(gazeta) na nowszy(dekoder) i jednocześnie zabrałeś jej możliwość korzystania ze starego systemu (gazeta wylądowała w śmietniku)". A reszty niech się babcia sama uczy i szuka i klika we wszystko po kolei, żeby sprawdzić, o której dzisiaj leci Moda na Sukces

Robiłeś z siebie ułomnego, teraz robisz niedołężnego. Przekoloryzowałeś dość mocno no ale na ta tendencję to tylko lekarz pomoże. Jest nowy styl, trwają prace, są w wolnym czasie - zrozum to wreszcie że nie będzie wszystkiego tu i teraz. Jak chcesz pomóc - zrób posta z listą problemów zgłoszonych przez użytkowników i czekaj na odpowiedź, a nie drzyj się w każdym poście, bo krzykiem można co najwyżej zwabić okolicznych dresiarzy.
"Nur von Stalingrad erzählt er nie. Wo liegt denn Stalingrad? In welchem Land ist das? Stalingrad packt er nie, irgendwie." BAP