O tak. Bardzo to było pomocne w czytaniu. Podobnie jak cytowanie selektywne ułatwiało pisanie postów. Mam nadzieję, że obie funkcje z czasem powrócą.Festence pisze:Fajnie byłoby, aby w przypadku czytania nowego postu w temacie przenosiło nie do pierwszej strony tematu, a do pierwszego nieczytanego postu, jak dawniej.
Sprawy techniczne & forumowe
Moderator: Moderatorzy
-
Krakowiaczek50
- Dyspozytor
Tak jak pisze Kaszmir segregują się tylko najpierw wyświetlają ci się przypięte tematy.Albert pisze:No i oczywiście było by fajnie jakby tematy segregowały się chronologicznie, od góry do dołu
Jeśli faktycznie ci coś źle sortuje to możesz sprawdzić w ustawieniach sortowanie postów/wątków.
Spamboty na forum!
I to prawdziwe, a nie "bombowe"...
I to prawdziwe, a nie "bombowe"...
Oficjalna liczba mieszkańców Krakowa: 766 tys.
Realna liczba mieszkańców Krakowa: 766 tys. zameldowanych + 200 tys. studentów + 200 tys. byłych studentów i słoików + min. 300 tys. gości ze Wschodu + dziesiątki tysięcy turystów = minimum 1,5 mln.
Realna liczba mieszkańców Krakowa: 766 tys. zameldowanych + 200 tys. studentów + 200 tys. byłych studentów i słoików + min. 300 tys. gości ze Wschodu + dziesiątki tysięcy turystów = minimum 1,5 mln.
-
marcin1410
- Dyspozytor
Wie ktoś, co zrobić żeby linki otwierały się w nowej karcie także po kliknięciu lewym przyciskiem? Wcześniej tak było, a teraz link otwiera się w tej samej karcie. Niby bzdura, ale przy korzystaniu z laptopa bez myszki jest to średnio wygodne.
CTRL+LPMmarcin1410 pisze:Wie ktoś, co zrobić żeby linki otwierały się w nowej karcie także po kliknięciu lewym przyciskiem? Wcześniej tak było, a teraz link otwiera się w tej samej karcie. Niby bzdura, ale przy korzystaniu z laptopa bez myszki jest to średnio wygodne.
Albo nacisnąć środkowym 
Tutaj znajdziesz różne mapy, schematy, obliczenia i wykazy, które dotychczas udostępniłem.
Z tym, że Marcin korzysta z laptopa bez myszki - no chyba, że ma środkowy w laptopietomta1 pisze:Albo nacisnąć środkowym
-
marcin1410
- Dyspozytor
Dzięki. Sposób ze środkowym przyciskiem znam, ale ciężko to zastosować, jak się go nie ma
Myślałem, że jest możliwość ustawienia tego gdzieś, ale skoro nie ma, to chyba najwyższa pora zainwestować w nową myszkę.
Ja mam propozycję, żeby w panelu użytkownika nieco zmienić zakładki (nazwy) - bo dzisiaj 5 minut szukałem, gdzie mam zmienić hasło (Coffee pisał, że niby należy je sobie zresetować).
I mamy tak - zakładka "profil" oraz "ustawienia". Większość pomyśli, że hasło należy do ustawień konta. Ale PUDŁO - chodzi o ustawienia na forum (wyświetlanie postów, wiadomości, itp). Więc klikamy profil i teraz... nijak logicznym nie jest dla mnie, że "szczegóły rejestracji" to opcja zmiany hasła
Zmieńcie to na coś w stylu (pogrubione - propozycja nowej nazwy):
1.Profil
- DANE PROFILOWE
- podpis
- ZMIANA HASŁA/MAILA
2. Ustawienia FORUM (NA FORUM, lub podobnie)
- ust.prywatne
- wysyłanie wiad,
- przeglądanie postów.
Będzie o wiele łatwiej znaleźć potrzebne opcje.
A i rzecz druga, bo mi się w oczy rzuciło - czy uśmieszki mogłyby być jakoś "poukładane"? Mam na myśli, że teraz są strasznie stłoczone jeden na drugim, zero odstępu między nimi, jakby tak ustawić je "w tabelce", tzn jeden pod drugim, jeden obok drugiego, z odstępami pomiędzy wierszami i kolumnami?![:]](./images/smilies/fake-smile.gif)
I kolejne co teraz zauważyłem - edytowałem post, a nigdzie nie ma informacji, że tego dokonałem. Czy można taką opcję również przywrócić - bo bardzo się przydaje, wiadomo że ktoś coś zmienił/skasował/dopisał. A tak to można edytować do woli i nikt nie zauważy, że coś się zmieniło.
I mamy tak - zakładka "profil" oraz "ustawienia". Większość pomyśli, że hasło należy do ustawień konta. Ale PUDŁO - chodzi o ustawienia na forum (wyświetlanie postów, wiadomości, itp). Więc klikamy profil i teraz... nijak logicznym nie jest dla mnie, że "szczegóły rejestracji" to opcja zmiany hasła
Zmieńcie to na coś w stylu (pogrubione - propozycja nowej nazwy):
1.Profil
- DANE PROFILOWE
- podpis
- ZMIANA HASŁA/MAILA
2. Ustawienia FORUM (NA FORUM, lub podobnie)
- ust.prywatne
- wysyłanie wiad,
- przeglądanie postów.
Będzie o wiele łatwiej znaleźć potrzebne opcje.
A i rzecz druga, bo mi się w oczy rzuciło - czy uśmieszki mogłyby być jakoś "poukładane"? Mam na myśli, że teraz są strasznie stłoczone jeden na drugim, zero odstępu między nimi, jakby tak ustawić je "w tabelce", tzn jeden pod drugim, jeden obok drugiego, z odstępami pomiędzy wierszami i kolumnami?
I kolejne co teraz zauważyłem - edytowałem post, a nigdzie nie ma informacji, że tego dokonałem. Czy można taką opcję również przywrócić - bo bardzo się przydaje, wiadomo że ktoś coś zmienił/skasował/dopisał. A tak to można edytować do woli i nikt nie zauważy, że coś się zmieniło.
Nie działa Zapamiętaj mnie. Za każdym razem muszę się logować 
- krakowianka
- Dyrektor
U mnie działa.krawiec pisze:Nie działa Zapamiętaj mnie. Za każdym razem muszę się logować
U mnie też jako tako działa, choć czasem wyloguje, ale to rzadkość 
U mnie niestety też nie działa i od początku "nowego" forum muszę się za każdym razem logować...
A mnie ostatnio nie wylogowuje nawet jak w międzyczasie się loguję na innym urządzeniu, z czym miewałem problemy 
Tutaj znajdziesz różne mapy, schematy, obliczenia i wykazy, które dotychczas udostępniłem.
Hm, a z których przeglądarek korzystacie?