Platforma Komunikacyjna Krakowa

"Komunikacja miejska ma być dla ludzi, nigdy na odwrót"
Teraz jest 18 lip 2019, o 04:19

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 207 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 27 wrz 2012, o 11:36 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 28 wrz 2009, o 02:47
Posty: 5131
Lokalizacja: - KrK
Czyli Ruczaj dostanie niskopodłogowego Wiedeńca z nowoczesną linia tramwajową. Ciekawie będzie tam Wiedeniec wyglądał na szybkiej linii "52". Dobrze, że są ekrany, to może go nie usłyszą, jak się rozpędza. :lmao:


Ostatnio edytowano 27 wrz 2012, o 12:01 przez brovar, łącznie edytowano 2 razy

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 27 wrz 2012, o 11:48 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 wrz 2009, o 21:35
Posty: 2574
Lokalizacja: Kraków Łobzów
Arsents napisał(a):
Ciekawe czy 105Na zmienią numerki ? No i ciekawe czy E1+c3 też ? Bo oprócz GT6 zawsze zmieniano.

105Na zapewne tak, bo jest osobny zakres numeracji dla stopiatek huckich i podgórskich. Ale w przypadku E1+c3 wątpię, weź pod uwagę że N8S też miały wspólną numerację.

_________________
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 27 wrz 2012, o 12:23 
Offline
Dyspozytor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2010, o 17:56
Posty: 737
Lokalizacja: Nowa Huta Wolne Miasto!
Dlaczego przeniesiono te z full opcją?

_________________
Nowa Huta Wolne Miasto!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 27 wrz 2012, o 12:37 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 28 wrz 2009, o 02:47
Posty: 5131
Lokalizacja: - KrK
dwaeuro napisał(a):
Dlaczego przeniesiono te z full opcją?

By ładnie się chociaż troszeczkę prezentowały na Ruczaju? :twisted:


Ostatnio edytowano 27 wrz 2012, o 12:38 przez brovar, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 27 wrz 2012, o 17:15 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 gru 2011, o 18:08
Posty: 10762
Lokalizacja: Tereny Zapleszowskie
Coffee napisał(a):
Ufoki obsłużą inną linię. Całkiem możliwe, że będzie to "13"

Nie gadaj że przeniesiemy 10 uffoków do Huty tylko po to by jeździły przez całe miasto i nadal obsługiwały "13" :lol-above:

Coffee napisał(a):
albo je rozepną i trafią do obsługi "9", jako składy.

Z tego co czytam na forum to po kasacji "51" w "9" mogą być problemy z miejscem w wagonach 27-metrowych..


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 27 wrz 2012, o 17:16 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 wrz 2009, o 15:37
Posty: 2990
Lokalizacja: zawsze Kraków
czatowiec napisał(a):
Arsents napisał(a):
Ciekawe czy 105Na zmienią numerki ? No i ciekawe czy E1+c3 też ? Bo oprócz GT6 zawsze zmieniano.

105Na zapewne tak, bo jest osobny zakres numeracji dla stopiatek huckich i podgórskich. Ale w przypadku E1+c3 wątpię, weź pod uwagę że N8S też miały wspólną numerację.

Bo dostałem info, ale z takiego źródła xD , że będą #201+601 itd, jeśli ktoś może potwierdzić to proszę.


Ostatnio edytowano 27 wrz 2012, o 19:45 przez Arsents, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 27 wrz 2012, o 17:42 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 wrz 2009, o 21:35
Posty: 2574
Lokalizacja: Kraków Łobzów
W ogóle według mnie przenoszenie E1+c3 jest chore, ograniczanie ilości typów taboru na danej zajezdni ułatwia eksploatację i zmniejsza koszty. Jeszcze pół roku temu M. Wojtaszek pisał że dąży się do tego by Huta w głównej mierze obsługiwała wagony pochodzące z Wiednia (EU, kasztany).

_________________
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 27 wrz 2012, o 17:49 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 gru 2011, o 18:08
Posty: 10762
Lokalizacja: Tereny Zapleszowskie
czatowiec napisał(a):
Jeszcze pół roku temu M. Wojtaszek pisał że dąży się do tego by Huta w głównej mierze obsługiwała wagony pochodzące z Wiednia (EU, kasztany).

Szkoda że nie dąży się do tego by obsługiwała fabrycznie nowe tramwaje..

Ogólnie nie mam nic przeciwko pozbywaniu się z Huty E1+c3. Tylko wolałbym żeby ta zamiana była za coś wartościowego, choćby GT8S, a nie kolejne stozłomki..


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 27 wrz 2012, o 17:51 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 28 wrz 2009, o 02:47
Posty: 5131
Lokalizacja: - KrK
czatowiec napisał(a):
W ogóle według mnie przenoszenie E1+c3 jest chore, ograniczanie ilości typów taboru na danej zajezdni ułatwia eksploatację i zmniejsza koszty. Jeszcze pół roku temu M. Wojtaszek pisał że dąży się do tego by Huta w głównej mierze obsługiwała wagony pochodzące z Wiednia (EU, kasztany).

Niestety plany się zmieniły, pół roku temu to "8" była preferowana na Ruczaj, teraz sprawę skomplikowała linia "10".

Jak sobie to wyobrażasz z jednej zajezdni E1+c3, a z drugiej składy?
Ale co by nie powiedzieć, jeśli 22 może mieć wszystkie brygady z Huty, to co stoi na przeszkodzie "10"?

Szkoda, bo myślałem, że wraz z Ruczajem człowiek z Dworca będzie miał "10" ok 23:30. :twisted: - jak "50" tka.


Ostatnio edytowano 27 wrz 2012, o 19:47 przez brovar, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 27 wrz 2012, o 18:32 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 23 wrz 2009, o 18:09
Posty: 1326
Lokalizacja: Kraków
brovar napisał(a):
Ale co by nie powiedzieć, jeśli 22 może mieć wszystkie brygady z Huty, to co stoi na przeszkodzie "10"?

Szkoda, bo myślałem, że wraz z Ruczajem człowiek z Dworca będzie miał "10" ok 23:30. :twisted: - jak "50" tka.


No właśnie często to z "10" brano składy z TP do obsługi pierwszych i ostatnich kursów na "22". Jak chcą "10" zkasztanić to musieli ten problem rozwiązać. Ale akcja przenosin trwa i jeszcze potrwa i będzie dotyczyć nie tylko Wiedni i 105-ek.


Ostatnio edytowano 27 wrz 2012, o 19:47 przez Impuls, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 27 wrz 2012, o 19:18 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 28 wrz 2009, o 02:47
Posty: 5131
Lokalizacja: - KrK
Impuls napisał(a):
Ale akcja przenosin trwa i jeszcze potrwa i będzie dotyczyć nie tylko Wiedni i 105-ek.

N8S z powrotem wylądują w Podgórzu ? :)


Ostatnio edytowano 27 wrz 2012, o 19:19 przez brovar, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 27 wrz 2012, o 19:53 
Offline
Znawca

Dołączył(a): 6 paź 2010, o 16:21
Posty: 19
Lokalizacja: Kraków
Około godziny 19:20 widziałem dwa połączone ze sobą wagony GT6 w okolicach Hali Targowej zmierzające w kierunku R. Grzegórzeckiego. Być może one również zostaną przeniesione do zajezdni w Nowej Hucie ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 27 wrz 2012, o 20:39 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 gru 2011, o 18:08
Posty: 10762
Lokalizacja: Tereny Zapleszowskie
Waldimir napisał(a):
Około godziny 19:20 widziałem dwa połączone ze sobą wagony GT6 w okolicach Hali Targowej zmierzające w kierunku R. Grzegórzeckiego. Być może one również zostaną przeniesione do zajezdni w Nowej Hucie ?

Taaa na "4" zobaczymy składy 2xGT6 :lol-above:

A tak na serio to jeśli prawdą by było że GT6 wracają do Huty to można dalej wydedukować że chcą wszystkie wiedeńce solo pospinać z c3 a na "16", "17" i "21" wysłać GT6 Oo Eee, niee, to niemożliwe..


Ostatnio edytowano 27 wrz 2012, o 20:39 przez Cukier, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 27 wrz 2012, o 21:18 
Offline
Wisielec pomostowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 wrz 2009, o 14:59
Posty: 6224
Lokalizacja: Kraków - Borek Fał.
brovar napisał(a):
N8S z powrotem wylądują w Podgórzu ? :)

Prędzej bym się EU8N w Podgórzu spodziewał.

_________________
Obrazek
Obrazek
Ich will dass ihr mir vertraut
Ich will dass ihr mir glaubt
Ich will eure Blicke spüren
Jeden Herzschlag kontrollieren


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 28 wrz 2012, o 08:25 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 28 wrz 2009, o 02:47
Posty: 5131
Lokalizacja: - KrK
No to gratki byłyby dają nam GT6 a zabiorą EU8N. Ale z drugiej strony one i tak po Podgórzu jeżdżą, więc wiele się sytuacja by nie zmieniła.

Cukier napisał(a):
A tak na serio to jeśli prawdą by było że GT6 wracają do Huty to można dalej wydedukować że chcą wszystkie wiedeńce solo pospinać z c3 a na "16", "17" i "21" wysłać GT6 Oo Eee, niee, to niemożliwe..


Chyba już ich nie ma na tyle by skierować na "16", "17" i "21" - 11 sztuk potrzeba. No chyba, że skasują "17" wtedy wystarczy 8 sztuk.

Jeśli by pospinali wszystkie Wiedeńce, to plotka o f~5 na "52" może okazać się prawdą.
wtedy 65 sztuk potrzebują wiedni do obsady 1, 14, 22 i 52, oraz 7 do obsady 15 do Łagiewnik.

Czyli minimalnie ok 72 sztuk musieliby mieć. Obecnie mają 52 sztuki. 5 sztuk przyjedzie, zostaje 18 solo które mają. No mieliby na styk 75 sztuk.

Jeszcze miesiąc i zobaczymy co wymyślą.


Ostatnio edytowano 28 wrz 2012, o 08:50 przez brovar, łącznie edytowano 4 razy

Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 207 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL