Wieści z PW
Moderator: Moderatorzy
Wieści z PW
Wiadomo z jakiego miasta te żółte Solarisy?
29.09.2018 koniec unifikacji malowania taboru
Wieści z PW
Z Tyrolu. Wieść donosi, że mają motory MANa. Pięć sztuk.
Jeździły między innymi po Insbrucku. Roczniki 2009 i 2012. Spróbuję więcej info doszukać.
Jeździły między innymi po Insbrucku. Roczniki 2009 i 2012. Spróbuję więcej info doszukać.
Wieści z PW
Skomentuję krótko: Nie wierzę.kaktus32 pisze:Roczniki 2009 i 2012. Spróbuję więcej info doszukać.
-
- Moderator fb pkk
Wieści z PW
http://phototrans.eu/2415,6273,8551,0.html - tutaj więcej o nich - wpisane już na stan MPK.
Wieści z PW
Wiadomo coś jakie mają przebiegi?.
-
- Inspektor
Wieści z PW
Jeszcze brakuje by kupili jakies 18metrowce uzywane ( pomijając Conecto G) a cos mi sie wydaje ze to moze byc nieuniknione
Instagram : foto_passion_krk
Wieści z PW
Słyszałem o innym problemie występującym z nim, ale w takim razie nie ma tematu.Wężyk pisze:DC700 jest sprawny i gotowy do jazdy, lecz musi mieć przystosowaną dla Krakowa kabinę kierowcy, a to wymagało zamówienia nowych drzwi, których wciąż nie ma.
Jakieś Urbino 18 III E5/EEV i E6, także MC2G dostępne są, więc kto wie?krawczyk99 pisze:Jeszcze brakuje by kupili jakies 18metrowce uzywane ( pomijając Conecto G) a cos mi sie wydaje ze to moze byc nieuniknione
Wieści z PW
Który model masz na myśli?kaktus32 pisze:także MC2G dostępne są, więc kto wie?
- pasazer_mobilisu
- Administrator Techniczny
Wieści z PW
Zgaduję że chodzi o Mercedes Citaro/Conecto 2 GJamnik pisze:Który model masz na myśli?kaktus32 pisze:także MC2G dostępne są, więc kto wie?
Wieści z PW
Skoro je kupili, to jest niewystarczajaca ilość autobusów 12 metrowych? Czy powiekszają rezerwę taborową, czy zakupili na potrzeby Bronowic?
Wieści z PW
O to mi chodzi - Citaro czy Conectopasazer_mobilisu pisze:Zgaduję że chodzi o Mercedes Citaro/Conecto 2 GJamnik pisze:Który model masz na myśli?kaktus32 pisze:także MC2G dostępne są, więc kto wie?

Wieści z PW
EvoBus Mainheim ma kilka Citaro 2 G i o te mi chodzi.
Wieści z PW
Do kasowania miały iść 73 autobusy 12-metrowe (10 Jelczy, 13 Scanii, 50 Solarisów). Nowych przyszło 86. Więc bez niczego mamy sporą nadwyżkę solówek, a SU12II i Scanie dalej jeżdżą… nie rozumiem tego. A że jeszcze MPK szuka kolejnych autobusów? To już w ogóle.NYC pisze:Skoro je kupili, to jest niewystarczajaca ilość autobusów 12 metrowych? Czy powiekszają rezerwę taborową, czy zakupili na potrzeby Bronowic?
Tutaj znajdziesz różne mapy, schematy, obliczenia i wykazy, które dotychczas udostępniłem.
-
- Dyrektor
Wieści z PW
Ja nie rozumiem jak przy tej stawce za wzkm + sporych dofinansowaniach z UE do zakupu nowych pojazdów MPK może ściągać prawie 10 letnie używane autobusy...
Ok, ściąganie używek nie musi być złe z zasady, ale mając stawkę wyższą niż prywatny przewoźnik (który kupił nowe autobusy bez dofinansowania), mając kasę z UE, coś tu jest nie tak, prawda...?
Ok, ściąganie używek nie musi być złe z zasady, ale mając stawkę wyższą niż prywatny przewoźnik (który kupił nowe autobusy bez dofinansowania), mając kasę z UE, coś tu jest nie tak, prawda...?
Wieści z PW
Część Verczedesów pewnie zastąpią 12 metrowcetomta1 pisze:Do kasowania miały iść 73 autobusy 12-metrowe (10 Jelczy, 13 Scanii, 50 Solarisów). Nowych przyszło 86. Więc bez niczego mamy sporą nadwyżkę solówek, a SU12II i Scanie dalej jeżdżą… nie rozumiem tego. A że jeszcze MPK szuka kolejnych autobusów? To już w ogóle.