Najdłuższa oraz najkrótsza ulica
Moderator: Moderatorzy
Znalazłem uliczkę do top5 najkrótszych: ulica Smolarzy - 43m 

Z rozdzielonych: Tkacka, równoległe ulice.
Do podzielonych jeszcze bardzo dobrze pasuje Gdyńska.
-
- Dyrektor
Do podzielonych jeszcze Turniejowa
Kupcy z Północy już wszystko widzieli i nie mieli wątpliwości, że jeszcze nieraz wszystko zobaczą
("Zakazana magia")
("Zakazana magia")
Odkopuję, bo natknąłem się na to maleństwo:
https://www.google.pl/maps/@50.0800426, ... !1e3?hl=pl
Ul. Czeladnicza (po wpisaniu adresu np. Czeladnicza 3 algorytm map ją znajduje)
Długość: 30,5 m. Remont ul. Rydla, który miał zostać zakończony jakoś w maju (a nawet nie ma jeszcze podpór pod konstrukcję) ma jednak pewne plusy - daje możliwość zwiedzenia "ciekawych" miejsc w okolicy
https://www.google.pl/maps/@50.0800426, ... !1e3?hl=pl
Ul. Czeladnicza (po wpisaniu adresu np. Czeladnicza 3 algorytm map ją znajduje)
Długość: 30,5 m. Remont ul. Rydla, który miał zostać zakończony jakoś w maju (a nawet nie ma jeszcze podpór pod konstrukcję) ma jednak pewne plusy - daje możliwość zwiedzenia "ciekawych" miejsc w okolicy

- tiross
- Dyrektor
- Kontakt:
Swoją drogą, ciekawe od czego to zależy, że nie "podpięto" numeracji tych domów do głównej ulicy, bo przecież można było, zamiast tworzyć kolejną ulicę? Zwłaszcza w sytuacji, gdy coraz więcej jest niemal osobnych ulic z dużą ilością budynków ustawionych prostopadle do głównego ciągu z niekończącą się numeracją; chociażby Wąwozowa 11c do 11n oraz 30a do 30g czy mój ostatni faworyt, Stary Gościniec 1ky.
Mam alergie na linie typu 4X i 4XX
Do listy najkrótszych dopisałbym też ulicę Do Obserwatorium. Ogólnodostępny jej odcinek to około 10-11 metrów.
A co ciekawego samo obserwatorium UJ, które przyczyniło się do nazwy tej uliczki, ma adres... Orla 171
A co ciekawego samo obserwatorium UJ, które przyczyniło się do nazwy tej uliczki, ma adres... Orla 171

Chyba jednak mam kandydata nr 1 w Krakowie na najkrótszą ulicę, ma zaledwie 12 metrów według map, albo i zero metrów w rzeczywistości, bo jest prywatnym wjazdem do garażu
- zresztą sami oceńcie, w ogóle czemu to "coś" jest ulicą?
ulica Kosmonautów - Mapa / Satelita / StreetView

ulica Kosmonautów - Mapa / Satelita / StreetView
-
- Dyrektor
Zdaniem Straży Miejskiej nie tylko to jest ulicą, ale również.... każdy podjazd na posesję 
Ostatnio wymyślili sobie interpretację taką, że każdy wjazd anuluje wcześniej ustawione znaki

Ostatnio wymyślili sobie interpretację taką, że każdy wjazd anuluje wcześniej ustawione znaki