Platforma Komunikacyjna Krakowa

"Komunikacja miejska ma być dla ludzi, nigdy na odwrót"
Teraz jest 15 gru 2018, o 21:09

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 188 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 6 gru 2013, o 07:48 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 21 wrz 2009, o 22:20
Posty: 7949
Lokalizacja: Bieżanów
Centrum czy obrzeża ?:

http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425, ... _nowe.html


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 7 gru 2013, o 22:33 
Offline
Miłośnik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 paź 2013, o 17:18
Posty: 105
Lokalizacja: Olsza II
rafaello napisał(a):


Czy tylko ja czytając ten artykuł miałem wrażenie że autor zaraz napisze "TO WŁAŚNIE DLATEGO NA MIEJSCU HOTELU CRACOVIA POWINNO STANĄĆ CENTRUM HANDLOWE!" ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2013, o 23:47 
Offline
Specjalista

Dołączył(a): 10 wrz 2012, o 23:20
Posty: 182
Lokalizacja: Wola Duchacka
Muszę przyznać, że jeszcze nie widziałem takiego centrum handlowego jak Galeria Bronowice, które byłoby tak bardzo odwrócone plecami do przystanków komunikacji miejskiej. Idąc od ROK czy Conrada po przejściu wszystkich parkingów i/lub dróg wewnętrznych i tak trzeba okrążyć z pół Galerii żeby dostać się do któregoś z wejść.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2013, o 23:52 
Offline
Specjalista

Dołączył(a): 8 sty 2013, o 19:17
Posty: 208
Lokalizacja: Dzielnica VIII
4sta40icztery napisał(a):
Muszę przyznać, że jeszcze nie widziałem takiego centrum handlowego jak Galeria Bronowice, które byłoby tak bardzo odwrócone plecami do przystanków komunikacji miejskiej. Idąc od ROK czy Conrada po przejściu wszystkich parkingów i/lub dróg wewnętrznych i tak trzeba okrążyć z pół Galerii żeby dostać się do któregoś z wejść.

Dokładnie, ponadto jeśli nie podciągną pod wejście komunikacji to szybko stracą sporą rzeszę klientów, tym bardziej, że sklepy są słabe, pokroju M1. Wybiorę dużo lepszą Bonarkę, do której mam dojazd pod same drzwi, mimo że jest dalej.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 gru 2013, o 06:13 
Offline
Administrator Techniczny

Dołączył(a): 14 wrz 2009, o 19:01
Posty: 9953
Lokalizacja: Kraków->Bieńczyce
Tourliner napisał(a):
4sta40icztery napisał(a):
Muszę przyznać, że jeszcze nie widziałem takiego centrum handlowego jak Galeria Bronowice, które byłoby tak bardzo odwrócone plecami do przystanków komunikacji miejskiej. Idąc od ROK czy Conrada po przejściu wszystkich parkingów i/lub dróg wewnętrznych i tak trzeba okrążyć z pół Galerii żeby dostać się do któregoś z wejść.

Dokładnie, ponadto jeśli nie podciągną pod wejście komunikacji to szybko stracą sporą rzeszę klientów, tym bardziej, że sklepy są słabe, pokroju M1. Wybiorę dużo lepszą Bonarkę, do której mam dojazd pod same drzwi, mimo że jest dalej.


Pod jakim wzgledem sklepy sa slabe? Sa te same jak w innych galeriach.

Jak chcesz tam puscic autobus? Ktoredy?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 gru 2013, o 07:35 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 lis 2012, o 19:03
Posty: 1301
Moje zdanie jest takie, że jedynie co mogą zrobić na tę chwilę to puścić swojego darmobusa, nic więcej (tylko nie ma nawet gdzie się tam zatrzymać by klienci mieli dobre dojście), chociaż ktoś tam pisał o autobusach 210 i 230, że mają przystanki na Jasnogórskiej koło galerii, ale jeszcze nieobsługiwane (a może to chodzi o przyst. Jasnogórska NŻ? ale to jest niby na rozkładach, nie wiem dokładnie bo nie znam tam terenu za bardzo), więc pewnie po Nowym Roku (po rozmowach Galerii Bronowice z ZIKiT) zaczną się tam te autobusy zatrzymywać :P. Raczej wszyscy są zgodni co do tego koszmarnego dojazdu/dojścia do Galerii, ale kto wie, może kiedyś pociągną za (a właściwie to przed) Galerią jakąś prostą ulicę z prawdziwego zdarzenia od Jasnogórskiej do Łokietka :D.


Ostatnio edytowano 10 gru 2013, o 07:37 przez flosan, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 gru 2013, o 09:07 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 lis 2013, o 10:37
Posty: 1063
Ja nawet rozumiem, że galeria jest odwrócona plecami do Conrada.. Przynajmniej jest placyk z ławkami etc...
Ale - do cholery - mogli poświęcić trochę miejsca i jakoś zaplanować chociażby jedno wejście od str. Conrada - o wiele ułatwiłoby to i skróciło czas dojścia do galerii.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 gru 2013, o 09:27 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 lis 2012, o 19:03
Posty: 1301
z dzisiejszej Gazety Krakowskiej:
Cytuj:
ZIKiT wprowadzi zmiany na Conrada
"Pasażerowie tłoczą się w autobusach jadących z ul. Conrada i chcą więcej połączeń. ZIKiT zapowiada, że wprowadzi zmiany po kontroli tłoku. – Zwiększoną liczbę pasażerów w tym miejscu obserwujemy od kilkunastu dni, więc jest to mało miarodajny okres – mówi Michał Pyclik, rzecznik ZIKiT. W przyszłym tygodniu urzędnicy zamierzają jednak sprawdzić napełnienie linii."


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 gru 2013, o 09:33 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 1 sie 2013, o 07:24
Posty: 6897
Lokalizacja: Kraków
flosan napisał(a):
z dzisiejszej Gazety Krakowskiej:
Cytuj:
ZIKiT wprowadzi zmiany na Conrada
"Pasażerowie tłoczą się w autobusach jadących z ul. Conrada i chcą więcej połączeń. ZIKiT zapowiada, że wprowadzi zmiany po kontroli tłoku. – Zwiększoną liczbę pasażerów w tym miejscu obserwujemy od kilkunastu dni, więc jest to mało miarodajny okres – mówi Michał Pyclik, rzecznik ZIKiT. W przyszłym tygodniu urzędnicy zamierzają jednak sprawdzić napełnienie linii."


Szkoda, że pomiar na 173 odbył się przed otwarciem Galerii Bronowice i teraz kolejny raz dojdzie do pomiaru na tej linii, pytanie do was co dokładnie oprócz 172 i 173 jeździ w rejonie Conrada?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 gru 2013, o 09:49 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 lis 2012, o 19:03
Posty: 1301
Krakowiak2013 napisał(a):
flosan napisał(a):
z dzisiejszej Gazety Krakowskiej:
Cytuj:
ZIKiT wprowadzi zmiany na Conrada
"Pasażerowie tłoczą się w autobusach jadących z ul. Conrada i chcą więcej połączeń. ZIKiT zapowiada, że wprowadzi zmiany po kontroli tłoku. – Zwiększoną liczbę pasażerów w tym miejscu obserwujemy od kilkunastu dni, więc jest to mało miarodajny okres – mówi Michał Pyclik, rzecznik ZIKiT. W przyszłym tygodniu urzędnicy zamierzają jednak sprawdzić napełnienie linii."

Szkoda, że pomiar na 173 odbył się przed otwarciem Galerii Bronowice i teraz kolejny raz dojdzie do pomiaru na tej linii, pytanie do was co dokładnie oprócz 172 i 173 jeździ w rejonie Conrada?

No szkoda.. TUTAJ masz linie jadące Conrada, w okolicach blisko nic innego nie jeździ (chyba, że mamy na myśli pętlę na Azorach to dochodzi 138), albo ROK gdzie jadą strefówki na wsie i do Bronowic (pomijam darmobus Futury bo się nie zatrzymuje na Conrada ani ROK). W weekendy jeśli chodzi dojazd do Galerii Bronowice zapewniają właściwie tylko 2 linie, 172 i 173 (bo trudno w to wliczać 168).

_________________
:flower: nestBANK - darmowe konto z najlepszym procentem zysku! Bez opłat za konto, kartę, bankomaty, przelewy, do tego oszczędności sięgające 4%. Bezwarunkowo. Niezmiennie od lat. Dlatego polecam!


Ostatnio edytowano 10 gru 2013, o 09:51 przez flosan, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 gru 2013, o 09:54 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 21 wrz 2009, o 22:20
Posty: 7949
Lokalizacja: Bieżanów
Jeśli w rzeczywistości dojdzie do pomiarów i konkretnego wzmocnienia taborowego (o częstotliwości raczej można zapomnieć) na liniach "172" i "173" to ja się cieszę bo Bieżanów na tym zyska w niedzielę. :]


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 gru 2013, o 11:50 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lip 2011, o 12:54
Posty: 1540
Lokalizacja: Kraków
Krakowiak2013 napisał(a):
Szkoda, że pomiar na 173 odbył się przed otwarciem Galerii Bronowice i teraz kolejny raz dojdzie do pomiaru na tej linii, pytanie do was co dokładnie oprócz 172 i 173 jeździ w rejonie Conrada?

Nadal twierdzisz, że te pomiary to nie jest wyrzucanie pieniędzy w błoto? Kiedy były pomiary na tych liniach robione? Nie wiedzieli wtedy, że będzie oddana Galeria i w związku z tym zwiększy się ruch w tej okolicy? Matołki jakieś kierują tymi pomiarami!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 gru 2013, o 12:28 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 17 gru 2011, o 10:03
Posty: 1404
Lokalizacja: WDZ
A kiedy mieli je robić? W szczycie przedświątecznych zakupów? Idąc tym tropem dobrego terminu na pomiary nie ma nigdy...

_________________
Kupcy z Północy już wszystko widzieli i nie mieli wątpliwości, że jeszcze nieraz wszystko zobaczą
("Zakazana magia")


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 gru 2013, o 12:35 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 1 sie 2013, o 07:24
Posty: 6897
Lokalizacja: Kraków
krakowianka napisał(a):
Nadal twierdzisz, że te pomiary to nie jest wyrzucanie pieniędzy w błoto? Kiedy były pomiary na tych liniach robione? Nie wiedzieli wtedy, że będzie oddana Galeria i w związku z tym zwiększy się ruch w tej okolicy?


Przyznam się iż w sprawie 173, tutaj doszło do sytuacji nie przemyślanej i nie potrzebnie wyrzucono pieniądze na pomiar na 173 i mogli wtedy zrobić pomiar na innej linii, a pomiar na 173 zrobić po otwarciu Galerii Bronowice. Pomiar na 173 był przeprowadzany 26 listopada(wtorek) 4 dni przed otwarciem galerii. Na pomiarach z tego słyszałem na 173 było okropne zatłoczenie, a teraz co będzie nie chce wiedzieć, bo czuje, że będzie jeszcze gorzej na 173.

Afterbirds napisał(a):
A kiedy mieli je robić? W szczycie przedświątecznych zakupów? Idąc tym tropem dobrego terminu na pomiary nie ma nigdy...


Według Gazety Krakowskiej pomiary w rejonie ulicy Conrada mają być w przyszłym tygodniu.

_________________
Zapraszam do polubienia fan page komunikacyjnego :

https://www.facebook.com/kmkwobiektywie/


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 gru 2013, o 13:45 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 wrz 2009, o 20:25
Posty: 21920
flosan napisał(a):
z dzisiejszej Gazety Krakowskiej:
Cytuj:
ZIKiT wprowadzi zmiany na Conrada
"Pasażerowie tłoczą się w autobusach jadących z ul. Conrada i chcą więcej połączeń. ZIKiT zapowiada, że wprowadzi zmiany po kontroli tłoku. – Zwiększoną liczbę pasażerów w tym miejscu obserwujemy od kilkunastu dni, więc jest to mało miarodajny okres – mówi Michał Pyclik, rzecznik ZIKiT. W przyszłym tygodniu urzędnicy zamierzają jednak sprawdzić napełnienie linii."

Pełna wersja artykułu:
http://krakow.naszemiasto.pl/galeria/op ... af3f,1,3,5

_________________
Krabok - krakowski blog o komunikacji
Profil pkk na fb


Ostatnio edytowano 10 gru 2013, o 13:46 przez Kaszmir, łącznie edytowano 2 razy

Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 188 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL