Teraz dołączamy? A Błękitek to co?miloszkasperczyk pisze:W końcu Kraków będzie miał porządny biurowiec w centrum miasta. Brawo! Dołączamy do takich miast jak Wrocław czy Warszawa z wielkimi oszklonymi wieżowcami.
Szkieletor i inne wysokościowce w mieście
Moderator: Moderatorzy
- Mistrzejowiczanin
- Dyrektor
Linia 14 z taborem mieszanym NGT6 i NGT8, Linia 52 w Krakowiakach i NGT8, stanowcze NIE dla bezzasadnej faworyzacji Krowodrzy Górki pod względem taborowym, NIE dla tuneli tramwajowych zamiast metra !!!
Jako, że w Błękitku pracuję, to mogę śmiało napisać, że jedyne czym się on wyróżnia, to wysokość (która swoją drogą też nie jest jakaś porażająca). Piętra są nieustawne, wentylacja bardzo zła, klimatyzacja też nie do końca wydajna, a do tego są ciągłe problemy z awariami wind, a z okazji ciągłych prac wykończeniowych na poszczególnych piętrach jedna z nich jeździ obita dyktą i ubrudzona czym tylko się da, ale jako, że bez niej pozostałe dwie nie wyrabiałyby w godzinach szczytu, to nie jest ona "odcięta" wyłącznie dla robotników, tylko może na nią trafić każdy. Jak dla mnie Błękitek jest bardzo, ale to bardzo daleko od nowoczesnego biurowca.Mistrzejowiczanin pisze:Teraz dołączamy? A Błękitek to co?
Tak przy okazji - wiesz może (albo ktoś inny wie?) czy, nie pracując tamże, da się wjechać na górę Błękitka i dorwać jakieś fajne miejsce z widokiem Krakowa?ds pisze:Jako, że w Błękitku pracuję, to mogę śmiało napisać, że jedyne czym się on wyróżnia, to wysokość (która swoją drogą też nie jest jakaś porażająca). Piętra są nieustawne, wentylacja bardzo zła, klimatyzacja też nie do końca wydajna, a do tego są ciągłe problemy z awariami wind, a z okazji ciągłych prac wykończeniowych na poszczególnych piętrach jedna z nich jeździ obita dyktą i ubrudzona czym tylko się da, ale jako, że bez niej pozostałe dwie nie wyrabiałyby w godzinach szczytu, to nie jest ona "odcięta" wyłącznie dla robotników, tylko może na nią trafić każdy. Jak dla mnie Błękitek jest bardzo, ale to bardzo daleko od nowoczesnego biurowca.
-
- Dyspozytor
Podbijam pytanie, bo również mnie to bardzo interesuje.Kaszmir pisze: Tak przy okazji - wiesz może (albo ktoś inny wie?) czy, nie pracując tamże, da się wjechać na górę Błękitka i dorwać jakieś fajne miejsce z widokiem Krakowa?
Tam na dole jest recepcja, która dokładnie prześwietla wchodzących, więc może być z tym kłopot.obserwator pisze:Podbijam pytanie, bo również mnie to bardzo interesuje.Kaszmir pisze: Tak przy okazji - wiesz może (albo ktoś inny wie?) czy, nie pracując tamże, da się wjechać na górę Błękitka i dorwać jakieś fajne miejsce z widokiem Krakowa?
- pasazer_mobilisu
- Administrator Techniczny
https://gazetakrakowska.pl/krakow-zobac ... 3-14798270Coraz bliżej jest do ukończenia budowy w stanie surowym wieżowca Unity Tower przy rondzie Mogilskim, w który zamienia się obiekt potocznie nazywany szkieletorem. Pozostało już jedynie obudowanie konstrukcji elementami elewacji na najwyższych piętrach.