Szkieletor i inne wysokościowce w mieście

Budynki, parki, osiedla, planowanie przestrzenne, bilbordy

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Mistrzejowiczanin
Dyrektor

#301 Post autor: Mistrzejowiczanin » 4 gru 2017, o 19:39

miloszkasperczyk pisze:W końcu Kraków będzie miał porządny biurowiec w centrum miasta. Brawo! Dołączamy do takich miast jak Wrocław czy Warszawa z wielkimi oszklonymi wieżowcami.
Teraz dołączamy? A Błękitek to co?
Linia 14 z taborem mieszanym NGT6 i NGT8, Linia 52 w Krakowiakach i NGT8, stanowcze NIE dla bezzasadnej faworyzacji Krowodrzy Górki pod względem taborowym, NIE dla tuneli tramwajowych zamiast metra !!!

ds
Miłośnik

#302 Post autor: ds » 5 gru 2017, o 11:54

Mistrzejowiczanin pisze:Teraz dołączamy? A Błękitek to co?
Jako, że w Błękitku pracuję, to mogę śmiało napisać, że jedyne czym się on wyróżnia, to wysokość (która swoją drogą też nie jest jakaś porażająca). Piętra są nieustawne, wentylacja bardzo zła, klimatyzacja też nie do końca wydajna, a do tego są ciągłe problemy z awariami wind, a z okazji ciągłych prac wykończeniowych na poszczególnych piętrach jedna z nich jeździ obita dyktą i ubrudzona czym tylko się da, ale jako, że bez niej pozostałe dwie nie wyrabiałyby w godzinach szczytu, to nie jest ona "odcięta" wyłącznie dla robotników, tylko może na nią trafić każdy. Jak dla mnie Błękitek jest bardzo, ale to bardzo daleko od nowoczesnego biurowca.

Awatar użytkownika
Kaszmir
Moderator fb pkk
Kontakt:

#303 Post autor: Kaszmir » 5 gru 2017, o 13:30

ds pisze:Jako, że w Błękitku pracuję, to mogę śmiało napisać, że jedyne czym się on wyróżnia, to wysokość (która swoją drogą też nie jest jakaś porażająca). Piętra są nieustawne, wentylacja bardzo zła, klimatyzacja też nie do końca wydajna, a do tego są ciągłe problemy z awariami wind, a z okazji ciągłych prac wykończeniowych na poszczególnych piętrach jedna z nich jeździ obita dyktą i ubrudzona czym tylko się da, ale jako, że bez niej pozostałe dwie nie wyrabiałyby w godzinach szczytu, to nie jest ona "odcięta" wyłącznie dla robotników, tylko może na nią trafić każdy. Jak dla mnie Błękitek jest bardzo, ale to bardzo daleko od nowoczesnego biurowca.
Tak przy okazji - wiesz może (albo ktoś inny wie?) czy, nie pracując tamże, da się wjechać na górę Błękitka i dorwać jakieś fajne miejsce z widokiem Krakowa?

kucyk
Dyrektor

#304 Post autor: kucyk » 2 sty 2020, o 13:14

Będą kary za niedotrzymanie terminów?:

https://dziennikpolski24.pl/krakow-beda ... 3-14689295

obserwator
Dyspozytor

#305 Post autor: obserwator » 2 sty 2020, o 13:36

Kaszmir pisze: Tak przy okazji - wiesz może (albo ktoś inny wie?) czy, nie pracując tamże, da się wjechać na górę Błękitka i dorwać jakieś fajne miejsce z widokiem Krakowa?
Podbijam pytanie, bo również mnie to bardzo interesuje.

rogow153
Dyrektor

#306 Post autor: rogow153 » 3 sty 2020, o 11:25

obserwator pisze:
Kaszmir pisze: Tak przy okazji - wiesz może (albo ktoś inny wie?) czy, nie pracując tamże, da się wjechać na górę Błękitka i dorwać jakieś fajne miejsce z widokiem Krakowa?
Podbijam pytanie, bo również mnie to bardzo interesuje.
Tam na dole jest recepcja, która dokładnie prześwietla wchodzących, więc może być z tym kłopot.

Awatar użytkownika
pasazer_mobilisu
Administrator Techniczny

#307 Post autor: pasazer_mobilisu » 20 lut 2020, o 10:58

Coraz bliżej jest do ukończenia budowy w stanie surowym wieżowca Unity Tower przy rondzie Mogilskim, w który zamienia się obiekt potocznie nazywany szkieletorem. Pozostało już jedynie obudowanie konstrukcji elementami elewacji na najwyższych piętrach.
https://gazetakrakowska.pl/krakow-zobac ... 3-14798270

kucyk
Dyrektor

#308 Post autor: kucyk » 15 kwie 2024, o 20:48

Oczy wszystkich skierowane w górę:

https://biznes.lovekrakow.pl/aktualnosc ... 56061.html

ODPOWIEDZ

Wróć do „II. Architektura i zagospodarowanie przestrzeni”