Komunikacja miejska w 2019 roku
Moderator: Moderatorzy
- Locutus
- Moderator
- Kontakt:
Tak czy siak moje pytanie pozostaje w mocy: czy płacą kary za tę fuszerkę?
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
Komunikacja miejska ma być dla ludzi. Nigdy na odwrót.
Rozkłady 2019/2020
Dominik Jaśkowiec interpeluje do PJM w sprawie skrócenia trasy linii "184" i jej rzekomego podziału na dwie linie "135" oraz "184".
Szczegóły na bip.krakow.pl
-
- Dyrektor
A mógłbyś podać dokładnego linka do tego? Bo szukałem i nie mogę znaleźć.judash pisze:Dominik Jaśkowiec interpeluje do PJM w sprawie skrócenia trasy linii "184" i jej rzekomego podziału na dwie linie "135" oraz "184".
Interpelacja jest tutaj, odpowiedzi jeszcze nie ma.Krakowiak2013 pisze:A mógłbyś podać dokładnego linka do tego? Bo szukałem i nie mogę znaleźć.judash pisze:Dominik Jaśkowiec interpeluje do PJM w sprawie skrócenia trasy linii "184" i jej rzekomego podziału na dwie linie "135" oraz "184".
-
- Moderator fb pkk
A na jakich trasach mają jeździć nowe 135 i 184?
-
- Dyrektor
Ale przecież 135 jest zawieszone z powodu remontu Myślenickiej i budowy Trasy Łagiewnickiej. Obie te inwestycje potrwają jeszcze raczej dłużej niż krócej więc i 135 wróci nieprędko.
Kupcy z Północy już wszystko widzieli i nie mieli wątpliwości, że jeszcze nieraz wszystko zobaczą
("Zakazana magia")
("Zakazana magia")
A gdzie niby miałaby tak skrócona linia "184" czy "135" kończyć trasę?suchy pisze:Interpelacja jest tutaj, odpowiedzi jeszcze nie ma.Krakowiak2013 pisze:A mógłbyś podać dokładnego linka do tego? Bo szukałem i nie mogę znaleźć.judash pisze:Dominik Jaśkowiec interpeluje do PJM w sprawie skrócenia trasy linii "184" i jej rzekomego podziału na dwie linie "135" oraz "184".

Coś mi tu nie pasi i mam obawy, że plany ZTP dotyczą przeciwnej końcówki "184"/"484" i "135".

Ach Ci mieszkańcy.

-
- Dyrektor
Na przełom sierpnia/września zapowiadany jest koniec kolejnego etapu remontu Myślenickiej (i zapewne rozpoczęcie następnego) co musi spowodować zmiany w lokalnym układzie komunikacjnym.
Kupcy z Północy już wszystko widzieli i nie mieli wątpliwości, że jeszcze nieraz wszystko zobaczą
("Zakazana magia")
("Zakazana magia")
Plan na podział 184/484 jest najgorszy z możliwych, na utworzenie 135 do Podwawelskiego, i skrócenie 184 do Grzegórzeckiego, ewentualnie do Krakowskiej Akademii. 

W Krakowie bez zmian, Wisła PANY!
Co myślicie o przybliżeniu dostępu do komunikacji miejskiej w Bronowicach, szczególnie po wycofaniu 704/713 z kluczenia po ulicach, gdzie nie ma regularnych połączeń.
Zastanawiam się, czy nie można byłoby wydłużyć np. linii 511 przez Przybyszewskiego, Zarzecze i zrobić nawrotkę w Lea. Linia mogłaby tutaj obsłużyć dodatkowo 2 przystanki (obecny Sewera i jakiś dodatkowy przy skrzyżowaniu Lea/Zarzecze).
Zastanawiam się, czy nie można byłoby wydłużyć np. linii 511 przez Przybyszewskiego, Zarzecze i zrobić nawrotkę w Lea. Linia mogłaby tutaj obsłużyć dodatkowo 2 przystanki (obecny Sewera i jakiś dodatkowy przy skrzyżowaniu Lea/Zarzecze).
-
- Miłośnik
KRAKÓW: BRAKUJE MILIONÓW NA KOMUNIKACJĘ. MIASTO NIE WIE ILE?
http://www.radiokrakow.pl/wiadomosci/kr ... e-wie-ile/
http://www.radiokrakow.pl/wiadomosci/kr ... e-wie-ile/
Jak donosi Onet, krakowski magistrat nie wie, ile pieniędzy brakuje na to, aby miejska komunikacja do końca roku mogła funkcjonować prawidłowo. Portal poinformował miesiąc temu, że chodzi o 40 milionów złotych. Po tym tekście urząd wydał komunikat, że "nie ma dziury w finansach transportowych". Z kolei wiceprezydent Krakowa Andrzej Kulig, publicznie powiedział, że "faktyczna dziura (...) jest dużo większa niż te 40 milionów i czekają nas drastyczne decyzje finansowe".
A wytłumaczy mi ktoś, dlaczego na to pismo nie odpowiada ZTP tylko jakiś wiceprezydent? Co on ma do tego? Nie powinien tego analizować ktoś podobno kompetentny tj. powołany Zarząd?judash pisze:Coś jednak kombinują ze "184".
Bo adresatem interpelacji był prezydent miasta Krakowa. A wiceprezydent Kulig odpowiada za komunikację oidp.
http://kmkrakow.pl/174, 178, 478
24-27.10.2019
23. Międzynarodowe Targi Książki
Szanowni Pasażerowie,
Uprzejmie informujemy, że w związku z odbywającymi się przy ul. Galicyjskiej (Dzielnica XIV Czyżyny) 23. Międzynarodowymi Targami Książki, w dniach 24-27.10.2019 r. (czwartek - niedziela) wprowadzone zostaną następujące zmiany w funkcjonowaniu Komunikacji Miejskiej w Krakowie:
W dniach 24-25.10.2019 r. (czwartek - piątek):
W dniach 27-28.10.2018 r. (sobota - niedziela):
- linie 174 i 178/478 - będą kursować według specjalnych rozkładów jazdy, z częstotliwością zwiększoną do 12 minut w okresie międzyszczytowym oraz po zakończeniu szczytu popołudniowego (do około godz. 19:00).
- linie 174 i 178/478 - będą kursować według specjalnych rozkładów jazdy, z częstotliwością zwiększoną do 12 minut w godz. ok. 9:30 - 18:30.