Kaszmir pisze:Kaszmir napisał/a:
Od kiedy „178” dojeżdża na Złocień?
Cytowanie się popsuło?Kaszmir pisze:Oj Locutus... a gdzie ja pisałem, że "178" dojeżdża do os. Złocień?

Poprawione

Moderator: Moderatorzy
Kaszmir pisze:Kaszmir napisał/a:
Od kiedy „178” dojeżdża na Złocień?
Cytowanie się popsuło?Kaszmir pisze:Oj Locutus... a gdzie ja pisałem, że "178" dojeżdża do os. Złocień?
To kwestia rozkładu, ale chodziło mi o połączenie Płaszowa/Złocienia z rejonami Łagiewnik/Wielickiej.Flover pisze:"108" nie ma sensu, wiem, bo często korzystam (ciotka na Złocieniu). Pokrywa się ze "178" i "125" rozkładem. Nieraz jedziemy łeb-w-łeb ze "178" a potem podbieramy pasażerów "125":)
Prawda, ale czy nie chodziło Ci o "Sucharskiego I", tam gdzie jest przejście pod torami?Flover pisze:A po drugie na Złocień lepiej się dojeżdża "143/243" i z tego co widzę to na Sucharskiego zawsze wsiada mnóstwo osób.
Flover pisze:"108" nie ma sensu, wiem, bo często korzystam (ciotka na Złocieniu). Pokrywa się ze "178" i "125" rozkładem. Nieraz jedziemy łeb-w-łeb ze "178" a potem podbieramy pasażerów "125":)
Nie powiedziałbym, dojazd na Złocień jest tragiczny - droga, która jest zawsze zakorkowana. Rozmawiałem teraz przez GG z koleżanką z klasy (mieszka przy Sucharskiego I) i jej zdaniem (zgadzam się z nią) tam wsiada dużo osób z okolicznych domów, a ze Złocienia chodzą ci którzy... chcą się przejść.Flover pisze:A po drugie na Złocień lepiej się dojeżdża "143/243" i z tego co widzę to na Sucharskiego zawsze wsiada mnóstwo osób.
Pomysł jest dobry, ale pod warunkiem, że: Telebus będzie dojeżdżał na Dworzec Wschodni.Kaszmir pisze:Skrócenie przynajmniej części tych linii jest już przesądzone. Pytanie tylko czy do Lipskiej Pętli, czy do nowego dworca przy Wielickiej.
Nie zdziwiłbym się również, gdyby wybrane linie po prostu zlikwidowano - bo będą się dublować z Tele-Busem.
To był dzień powszedni, a to łączenie jest (jeśli dobrze pamiętam) w sobotę - przy okazji nikt chyba jeszcze nie sfocił Vero na "157". Według kolegi "duży autobus". Oczywiście nikt do niego nie wsiadał, bo: "To jedzie inaczej w centrum Płaszowa" (zdarzenie miało miejsce na kilka dni przed rozpoczęciem budowy estakady). Nie należę do osób, które się popisują takimi rzeczami, ale ta cała sytuacja mnie zażenowała. Odkryłem, że ludzie nadal boją się podejść do kierowcy i mu coś powiedzieć.EU8N pisze:Może to było łączenie 127-01 i kierowca pomylił linię przy wpisywaniu na sterowniku.LK pisze:Niedawno jeden z kolegów wspomniał o ciekawej sytuacji: autobus "157" jechał z Nad Drwiną jako "127".
Raczej nie, podobnie mała jest szansa, że Telebus dojedzie do Złocienia. Powód: ma unikać zakorkowanych i popularnych tras.LK pisze:Pomysł jest dobry, ale pod warunkiem, że: Telebus będzie dojeżdżał na Dworzec Wschodni.
Które byłyby to linieKaszmir pisze:Raczej nie, podobnie mała jest szansa, że Telebus dojedzie do Złocienia. Powód: ma unikać zakorkowanych i popularnych tras.LK pisze:Pomysł jest dobry, ale pod warunkiem, że: Telebus będzie dojeżdżał na Dworzec Wschodni.
Gdyby np. Vero zebrało pasażerów innych linii na Dw. Wschodnim oraz Nowohuckiej, mogłoby być tłoczno
Kiedyś duża szansa, że "163"/"174", lecz to w dalszej perspektywieLK pisze:Które byłyby to linie
Telebus wręcz "z definicji" nie powinien kursować po popularnych trasach, a także powinien unikać korków.LK pisze:Chodziło mi o dojazd do szkół w rejonie planowanego Dworca (dużo uczniów jest z Rybitw i Płaszowa), z przesiadką do Magistratu (urząd dzielnicy Podgórze) i innych ważnych miejsc dotyczących dzielnicy. Telebusa wprowadziłbym też na Zabłocie. Powodem tego są budowane i planowane apartamentowce. Budowana obecnie trasa S7 odciąży nieco ulicę Półłanki. Jeśli ten system ma się rozwijać trzeba dodać minimum jeden autobus.
Polecam się zająć "136" (Nie ma to jak marnować wzkm, by tlen mógł się spokojnie przemieścić z Os. Piastów na PrądnikKaszmir pisze:Może czas wziąć się za autobusy?
Maja racje, bo w tych autobusach jest naprawde tlok... wystarczyloby zrobic jedna z dwoch rzeczy... albo puscic dodatkowa linie wspomagajaca, od Ronda Grzegorzeckiego do mniej wiecej Saskiej /bo na tym odcinku jest najgorzej/, albo przynajmniej na pare kursow wrzucic przeguba...Kaszmir pisze:Mieszkańcy skarżą się na tłok w autobusach linii "185".
Jako realista, nie sądzę, żeby coś się poprawiło - dopiero po otwarciu pierwszego odcinka nowej linii tramwajowej. No, chyba że znowu zabiorą jednym, by dać drugim...
Taka linia wspomagająca musiałaby kursować co 15 min., by stanowić uzupełnienie "185", a to olbrzymie koszty w wzkm.sylwek2k pisze:wystarczyloby zrobic jedna z dwoch rzeczy... albo puscic dodatkowa linie wspomagajaca, od Ronda Grzegorzeckiego do mniej wiecej Saskiej /bo na tym odcinku jest najgorzej/, albo przynajmniej na pare kursow wrzucic przeguba...
Co do "136" - uparliście sięCoffee pisze:Polecam się zająć "136" (Nie ma to jak marnować wzkm, by tlen mógł się spokojnie przemieścić z Os. Piastów na Prądnik) oraz niektórymi kursami "117" i "242"...