Poprawiona nazwa tematu - K
Moderator: Moderatorzy
Autor słusznie przypomina o obietnicy złożonej mieszkańcom ul. Widłakowej. Wg mnie najlepszy by był feederbus po trasie Widłakowa-Falista-Winnicka-Skotnicka-Mochnaniec-łącznik z Bunscha-Kampus UJ.0paulow pisze:Komunikacją miejską przez ul. Winnicką?
http://www.klub428.pl/index.php/c_news/wiecej/234
Można tam puścić jak na razie 104 bo jest puste, ale moim zdaniem 12-metrowiec tam się zmieści, skoro nie raz tam widuję autokary.
Źródło:W niedługim czasie na ulicach Krakowa powinna pojawić się nowa linia autobusowa "156", która będzie kursować na trasie Rondo Grunwaldzkie - Rynek Dębnicki - Praska - Tyniecka - Winnicka - Skotniki. Jednocześnie korekcie ulegnie rozkład jazdy "162", a zmiana polegać będzie na kasacji obecnych kursów skróconych do Kostrza. Autobusy na odcinku Pychowice - Kostrze/Podgórki Tynieckie były wykorzystywane w znikomym stopniu, stąd decyzja o skierowaniu deficytowych kursów właśnie na ul. Winnicką.
Rzuć okiem na zdjęcie satelitarne. Na odcinku Tynieckiej od Pychowic do Winnickiej, jak i na samej Winnickiej do pierwszych zabudowań Skotnik jest niewiele domów. Wydaje mi się, że nie warto.kuba141 pisze:"156"->Rondo Grunwaldzkie-Tyniecka-Winnicka-Skotnicka-Babińskiego-Os. Europejskie.
Jestem mocno za. Zdarzyło mi się baaaardzo dużo razy biegać z przystanku Skotniki i to faktycznie denerwujące. Ale: mam wątpliwości co do sensu podłączania tego aż do Podgórek. Tu też nie ma zabudowań, a po drodze stromy podjazd i wąska droga. A gdyby tak: Czerwone Maki - Mochnaniec - Skotnicka - Kozienicka - Paska (pętla z wykorzystaniem układu ulic)kuba141 pisze:"126"(?)->Podgórki Tynieckie-Kozienicka-Skotnicka-Mochnaniec-Os. Europejskie. Obsługiwana małym taborem.
Ja właśnie mieszkam na tym odcinku i bardzo ułatwiłoby mi życie gdyby autobus jechał taką trasą.mcmcmac pisze:Rzuć okiem na zdjęcie satelitarne. Na odcinku Tynieckiej od Pychowic do Winnickiej, jak i na samej Winnickiej do pierwszych zabudowań Skotnik jest niewiele domów. Wydaje mi się, że nie warto.kuba141 pisze: "156"->Rondo Grunwaldzkie-Tyniecka-Winnicka-Skotnicka-Babińskiego-Os. Europejskie.