Swoszowice, Golkowice

Linie, rozkłady, trasy, komunikaty

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Locutus
Moderator
Kontakt:

Swoszowice, Golkowice

#196 Post autor: Locutus » 22 mar 2022, o 07:56

No cudownie. Rada dzielnicy Swoszowice słusznie narzekała, że Swoszowice są jedyną dzielnicą Krakowa całkowicie pozbawioną bezpośredniego dojazdu do centrum miasta lub choćby w jego pobliże. Dostali 484. Potem w ramach zmian które do dziś uważam za największy błąd ekipy dyrektora Franka, zabrano im 484, ale na pocieszenie dano 165. Już nie to samo, ale z pętli końcowej widać Wawel, więc na upartego można uznać, że do centrum jedzie. A teraz rach ciach ciach i 165 też się zabiera i Swoszowice znowu wracają do bycia jedyną dzielnicą Krakowa, skąd bezpośrednio można się dostać jedynie do d**y. Auć.

Pozdrawiam!
LOKI
Komunikacja miejska ma być dla ludzi. Nigdy na odwrót.

Awatar użytkownika
Coffee
Wisielec pomostowy
Kontakt:

Swoszowice, Golkowice

#197 Post autor: Coffee » 23 mar 2022, o 10:49

A wszystko ku uciesze lobby najgłodniejszej i najmniejszej grupki krzykaczy rowerowych...

Pomijając już fakt, że "165" i tak nikt nie jeździł, bo kto normalny chciał by kręcić przez cały Kurdwanów i Wole by się dostać dosłownie donikąd, w momencie gdy "184"/"484" dojeżdżało do samego centrum...
Obrazek
Obrazek
Ich will dass ihr mir vertraut
Ich will dass ihr mir glaubt
Ich will eure Blicke spüren
Jeden Herzschlag kontrollieren

Awatar użytkownika
kbieniu7
Inspektor

Swoszowice, Golkowice

#198 Post autor: kbieniu7 » 14 kwie 2022, o 23:42

Coffee pisze:
23 mar 2022, o 10:49
A wszystko ku uciesze lobby najgłodniejszej i najmniejszej grupki krzykaczy rowerowych...

Pomijając już fakt, że "165" i tak nikt nie jeździł, bo kto normalny chciał by kręcić przez cały Kurdwanów i Wole by się dostać dosłownie donikąd, w momencie gdy "184"/"484" dojeżdżało do samego centrum...
O co chodzi z rowerami przy tych zmianach? Bo nie jestem ma bieżąco za bardzo.

Szkoda mi 165, bo mi akurat ładnie pasowało co jakiś czas. Jak musiałem się dostac z Kurdwanowa na Zakopiańską, to miałem bezpośredni autobus. Ino częstotliwość trochę odstrasza...

kucyk
Dyrektor

Swoszowice, Golkowice

#199 Post autor: kucyk » 28 sty 2023, o 21:37

Tak ma wyglądać wiadukt w ulicy Kąpielowej. Duże zainteresowanie tematem:

https://lovekrakow.pl/aktualnosci/duze- ... 49620.html

ODPOWIEDZ

Wróć do „II. Układ komunikacyjny”