No cudownie. Rada dzielnicy Swoszowice słusznie narzekała, że Swoszowice są jedyną dzielnicą Krakowa całkowicie pozbawioną bezpośredniego dojazdu do centrum miasta lub choćby w jego pobliże. Dostali 484. Potem w ramach zmian które do dziś uważam za największy błąd ekipy dyrektora Franka, zabrano im 484, ale na pocieszenie dano 165. Już nie to samo, ale z pętli końcowej widać Wawel, więc na upartego można uznać, że do centrum jedzie. A teraz rach ciach ciach i 165 też się zabiera i Swoszowice znowu wracają do bycia jedyną dzielnicą Krakowa, skąd bezpośrednio można się dostać jedynie do d**y. Auć.
Pozdrawiam!
LOKI
Swoszowice, Golkowice
Moderator: Moderatorzy
- Locutus
- Moderator
- Kontakt:
Swoszowice, Golkowice
Komunikacja miejska ma być dla ludzi. Nigdy na odwrót.
- Coffee
- Wisielec pomostowy
- Kontakt:
Swoszowice, Golkowice
A wszystko ku uciesze lobby najgłodniejszej i najmniejszej grupki krzykaczy rowerowych...
Pomijając już fakt, że "165" i tak nikt nie jeździł, bo kto normalny chciał by kręcić przez cały Kurdwanów i Wole by się dostać dosłownie donikąd, w momencie gdy "184"/"484" dojeżdżało do samego centrum...
Pomijając już fakt, że "165" i tak nikt nie jeździł, bo kto normalny chciał by kręcić przez cały Kurdwanów i Wole by się dostać dosłownie donikąd, w momencie gdy "184"/"484" dojeżdżało do samego centrum...

Ich will dass ihr mir vertraut
Ich will dass ihr mir glaubt
Ich will eure Blicke spüren
Jeden Herzschlag kontrollieren
Swoszowice, Golkowice
O co chodzi z rowerami przy tych zmianach? Bo nie jestem ma bieżąco za bardzo.Coffee pisze: ↑23 mar 2022, o 10:49A wszystko ku uciesze lobby najgłodniejszej i najmniejszej grupki krzykaczy rowerowych...
Szkoda mi 165, bo mi akurat ładnie pasowało co jakiś czas. Jak musiałem się dostac z Kurdwanowa na Zakopiańską, to miałem bezpośredni autobus. Ino częstotliwość trochę odstrasza...
Swoszowice, Golkowice
Tak ma wyglądać wiadukt w ulicy Kąpielowej. Duże zainteresowanie tematem:
https://lovekrakow.pl/aktualnosci/duze- ... 49620.html
https://lovekrakow.pl/aktualnosci/duze- ... 49620.html