Sprawy techniczne & forumowe
Moderator: Moderatorzy
mkm3 pisze:Mam propozycję: co myślicie o tym, żeby do forum dodać funkcję: Wrogowie (gdzie wybierzesz użytkownika, którego nie lubię etc.) oraz "Nie pokazuj postów wrogom w moim panelu profilu" ?
Do tego na forum każdy jest równy i ma prawo (dopóki nie jest zbanowany) czytać wszystkie publiczne posty.czatowiec pisze:To może zaburzyć ciągłość dyskusji na forum.
Nie chodzi mi o odczyt w tematach, ale o funkcję w info profilu (gdy klikniesz na nick) tj. "szukaj postów tego użytkownika" i wtedy wyświetlają się wszystkie moje posty.
I albo dać opcję w ustawieniach, by była niedostępne dla wrogów albo nie pokazuj info o profilu a/ nikomu b/ wrogom c/ wybranym użytkownikom.
I albo dać opcję w ustawieniach, by była niedostępne dla wrogów albo nie pokazuj info o profilu a/ nikomu b/ wrogom c/ wybranym użytkownikom.
No to wprowadzić funkcję "Nie pokazuj informacji o moim profilu użytkownikom" czy "Nie pokazuj postów w oknie profilu użytkownikom" (nie dotyczy Administratorów i Moderatorów) lub "Nie pokazuj postów użytkownikom: tu do wyboru". Jak sobie założy nowe to trudno, użyłbym pierwszej funkcji.Kaszmir pisze:Wtedy taka osoba założy sobie nowe konto i dalej będzie miała dostęp do Twojego profilu.mkm3 pisze:I albo dać opcję w ustawieniach, by była niedostępne dla wrogów albo nie pokazuj info o profilu a/ nikomu b/ wrogom c/ wybranym użytkownikom.
Też o tym myślałem, ale w sumie dochodzę do wniosku że to nie służy budowaniu forumowej wspólnoty.
EDIT: wybaczcie, nie doczytałem dalszych postów - ja zastanawiałem się nad przyciskiem "ignoruj", by nie musieć brnąć przez niektóre posty. Tego co proponiję mkm3 w ogóle nie rozumiem i nie widzę w tym sensu.
EDIT: wybaczcie, nie doczytałem dalszych postów - ja zastanawiałem się nad przyciskiem "ignoruj", by nie musieć brnąć przez niektóre posty. Tego co proponiję mkm3 w ogóle nie rozumiem i nie widzę w tym sensu.
Ostatnio zmieniony 1 mar 2011, o 17:46 przez tramwajem, łącznie zmieniany 1 raz.
I bike Kraków - wyższa kultura mobilności
http://ibikekrakow.com
http://ibikekrakow.com
Primo, jeśli nie chcesz, by jakaś informacja była widoczna, zawsze można jej po prostu nie wpisywać. W profilu bardzo niewiele pól jest obowiązkowych. Co do postów - i tak każdy będzie miał możliwość zobaczenia ich, choćby śledząc tematy. Opcja "Znajdź wszystkie posty" służy jedynie ułatwieniu i przyspieszeniu, nie niesie za sobą żadnej nowej jakości.mkm3 pisze:No to wprowadzić funkcję "Nie pokazuj informacji o moim profilu użytkownikom" czy "Nie pokazuj postów w oknie profilu użytkownikom" (nie dotyczy Administratorów i Moderatorów) lub "Nie pokazuj postów użytkownikom: tu do wyboru". Jak sobie założy nowe to trudno, użyłbym pierwszej funkcji.
Secundo, nie jestem adminem i nie mam możliwości wprowadzania takich zmian. Zresztą nie wiem, czy w ogóle jest ona wykonywalna (w sensie technicznym).
Słuszny punkttramwajem pisze:Też o tym myślałem, ale w sumie dochodzę do wniosku że to nie służy budowaniu forumowej wspólnoty.

Ostatnio zmieniony 1 mar 2011, o 17:44 przez Kaszmir, łącznie zmieniany 1 raz.
- Allemon
- Dyrektor
- Kontakt:
Używam tej funkcji cały czas. Te forum jest za duży by czytać je od deski do deski.
Funkcja ignoruj temat, sprawia, że dany temat nie jest wyświetlany tutaj:
http://pkk.info.pl/search.htm/newposts oraz jest domyślnie oznaczony jako przeczytany.
Niemniej, bez tego da się spokojnie żyć. Nie ma co skryptu obciążać.
Z kolei funkcja ignoruj użytkownika na tym forum działa, ale trolli tu nie ma, też da się tu przeżyć.
Funkcja ignoruj temat, sprawia, że dany temat nie jest wyświetlany tutaj:
http://pkk.info.pl/search.htm/newposts oraz jest domyślnie oznaczony jako przeczytany.
Niemniej, bez tego da się spokojnie żyć. Nie ma co skryptu obciążać.
Z kolei funkcja ignoruj użytkownika na tym forum działa, ale trolli tu nie ma, też da się tu przeżyć.
Bara de döda stiger av i Kymlinge
- Locutus
- Moderator
- Kontakt:
Eeetam… Jak się chce, to się da. Ja w wakacje trafiłem na forum, którego rzeczywiście, nawet przy największych chęciach, nie da się czytać od deski do deski – jest to forum ogrodnicze, gdzie dziennie powstają tysiące nowych postów. :-PAllemon pisze:Używam tej funkcji cały czas. Te forum jest za duży by czytać je od deski do deski. (...)
Pozdrawiam!
LOKI
Komunikacja miejska ma być dla ludzi. Nigdy na odwrót.
Zdajemy sobie sprawę, że forum jest obszerne i nie każdy zdąży/ma ochotę czytać je od deski do deski
Dlatego staraliśmy się podzielić działy w miarę rozsądnie, a także wydzielać tematy, tak by w jednym nie zazębiały się różne wątki.
Forum jest dla ludzi, zatem na wszelkie sugestie zawsze jesteśmy otwarci :-) W szczególności gdy radzicie, by wydzielić jakiś wątek z danego tematu. Dział Software został dodany, gdyż robiło się coraz więcej tematów o podobnej tematyce i zapewne będzie dalej ich przybywać.

Forum jest dla ludzi, zatem na wszelkie sugestie zawsze jesteśmy otwarci :-) W szczególności gdy radzicie, by wydzielić jakiś wątek z danego tematu. Dział Software został dodany, gdyż robiło się coraz więcej tematów o podobnej tematyce i zapewne będzie dalej ich przybywać.