Wpisz całość nazwy.petr pisze:Pod jaką nazwą szukać pkk w tapatalku? Póki co "platforma" albo "pkk" nie zwracają tego co bym chciał.
Sprawy techniczne & forumowe
Moderator: Moderatorzy
- Coffee
- Wisielec pomostowy
- Kontakt:

Ich will dass ihr mir vertraut
Ich will dass ihr mir glaubt
Ich will eure Blicke spüren
Jeden Herzschlag kontrollieren
Też nie działa 
Tutaj znajdziesz różne mapy, schematy, obliczenia i wykazy, które dotychczas udostępniłem.
Jakiekolwiek wyniki wyszukiwania sięgają co najwyżej 27 kwietnia.
Tutaj znajdziesz różne mapy, schematy, obliczenia i wykazy, które dotychczas udostępniłem.
W panelu użytkownika jest możliwość dodania wątków, działów itp. do obserwowanych. I jest tam:
Niestety otrzymuję tylko powiadomienia jednorazowe.Poniżej znajduje się lista działów i wątków, które obserwujesz. Będziesz informowany o każdym nowym poście w nich napisanym.
Czy można to zmienić tak aby zawsze dostawać powiadomienia bez konieczności logowania?Dopóki nie zobaczysz tego wątku, nie otrzymasz żadnego następnego
powiadomienia.
- Coffee
- Wisielec pomostowy
- Kontakt:
Zaczyna mnie to irytować: Czy naprawdę bardzo trudnym jest wykonać dwa, trzy kliknięcia więcej i podać numer całego składu, a nie pierwszego/drugiego/ostatniego wozu?

Pytanie na ile tak naprawdę ma to znaczenie.. Gdyby MPK sobie nie robiło burdelu w numeracji to nigdzie nie byłoby trzeba patrzeć bo np. w przypadku E1+c3 numer doczepy różniłby się od numeru wozu silnikowego tylko pierwszą cyfrą. I tak z początku MPK robiło, ale nagle się im uwidziało kombinować i czasem numer doczepy jest większy czasem o 400, czasem o 460 a czasem jeszcze inaczej. Ale jak się o to pytałem kiedyś tu na forum to mi odpowiedziano, że w MPK się tym zupełnie nie przejmują. Dlaczego my więc mamy?
Jak ktoś będzie potrzebował znaleźć konkretny skład to sobie go poszuka. W większości przypadków informacja w "widzianych" zostaje przeczytana i na tym się kończy. Po co mamy więc dokładać dodającemu informacje roboty? Następnym razem na nie napisze numeru żadnego wagonu bo mu się nie będzie chciało szukać..
Jak ktoś będzie potrzebował znaleźć konkretny skład to sobie go poszuka. W większości przypadków informacja w "widzianych" zostaje przeczytana i na tym się kończy. Po co mamy więc dokładać dodającemu informacje roboty? Następnym razem na nie napisze numeru żadnego wagonu bo mu się nie będzie chciało szukać..
- Coffee
- Wisielec pomostowy
- Kontakt:
To chyba nie pamiętasz czasów, jak na hurra zaczęto mieszać przyczepami GT6+B4.Cukier pisze: tak z początku MPK robiło, ale nagle się im uwidziało kombinować i czasem numer doczepy jest większy czasem o 400, czasem o 460 a czasem jeszcze inaczej.
Nic nowego. Rożnicę między numeracją GT6, a B4 stanowiły jeszcze większa zagwozdkę już nie wspominając o rotacjach numerów stopiątek czy stodwójek w Hucie...Cukier pisze:czasem numer doczepy jest większy czasem o 400, czasem o 460 a czasem jeszcze inaczej
Cukier pisze:Następnym razem na nie napisze numeru żadnego wagonu bo mu się nie będzie chciało szukać..
Szczerze? To już wolę, byś w ogóle tego numeru nie podawał... Z resztą ja z moją sklerozą zawsze staram sie pamiętać o numerkach, a Tobie (i innym) nie chce się otworzyć jednej strony internetowej więcej? Kpina

Gorzej jak się pisze z telefonu - wtedy to otwarcie jednej strony i szukanie tam odpowiedniego numerka jest trochę męczące.
Rozwinięte miasto to nie takie, w którym biedni jeżdżą samochodami. W rozwiniętym mieście bogaci podróżują komunikacją publiczną - Enrique Penalosa.
- Coffee
- Wisielec pomostowy
- Kontakt:
Przepraszam Cię bardzo ale to już trzeba być wyjątkowo leniwym by tak mówić... Ja jakoś ZAWSZE, nawet jak jestem na telefonie daję radę to znaleźć i nie zajmuje mi to dłużej, jak 10 sekund.maria pisze:Gorzej jak się pisze z telefonu - wtedy to otwarcie jednej strony i szukanie tam odpowiedniego numerka jest trochę męczące.

-
sledzik1984
- Pasażer
U mnie - jak wejdę na forum PKK via przeglądarka w telefonie to mam link dla Tapatalka (Open in App) ale po kliknięciu Tapatalk stwierdza, że to forum go nie obsługujeCoffee pisze:Wpisz całość nazwy.petr pisze:Pod jaką nazwą szukać pkk w tapatalku? Póki co "platforma" albo "pkk" nie zwracają tego co bym chciał.
- Coffee
- Wisielec pomostowy
- Kontakt:
Przyjrzę się temu problemowi na telefonie matki, bo u mnie działa.
Prosiłbym również osoby, którym nie działa o PW z danymi telefonu i oprogramowania (wersji Androida)
Prosiłbym również osoby, którym nie działa o PW z danymi telefonu i oprogramowania (wersji Androida)

Jak sobie życzysz. Choć osobiście uważam że podanie numeru choć jednego z trzech wagonów pozwala precyzyjnie namierzyć cały skład w bazie taboru, jeśli to ktoś uzna za konieczne. Ale skoro uważasz że lepiej nie podawać nic, to niech będzie i tak. Ostatnio zresztą osobiście bardzo rzadko podaję numery taborowe a jedynie piszę wzmiankę np. "SU12 z Płaszowa" bo doszedłem do wniosku, że pisanie czy był to #PU921 czy #PU932 i tak nie ma najmniejszego znaczenia..Coffee pisze:Szczerze? To już wolę, byś w ogóle tego numeru nie podawał...
Podziwiam że masz czas i ochotę zawsze znajdować takie pierdoły które w 99% i tak są nieistotne i nikt ich potem nie przetwarzaCoffee pisze:Ja jakoś ZAWSZE, nawet jak jestem na telefonie daję radę to znaleźć i nie zajmuje mi to dłużej, jak 10 sekund.
Wiesz, jak się siedzi w domu wygodnie w fotelu to faktycznie nawet na telefonie da się sprawdzić (choc nie jest to tak wygodne ja na komputerze), ale jak wiszę jedną ręką na poręczy w jakimś glonojadzie albo wykorzystuje czas stojąc na czerwonym świetle na jakimś potworku przeciwpiechotnym to jest trochę gorzejCoffee pisze:Przepraszam Cię bardzo ale to już trzeba być wyjątkowo leniwym by tak mówić... Ja jakoś ZAWSZE, nawet jak jestem na telefonie daję radę to znaleźć i nie zajmuje mi to dłużej, jak 10 sekund.maria pisze:Gorzej jak się pisze z telefonu - wtedy to otwarcie jednej strony i szukanie tam odpowiedniego numerka jest trochę męczące.
Rozwinięte miasto to nie takie, w którym biedni jeżdżą samochodami. W rozwiniętym mieście bogaci podróżują komunikacją publiczną - Enrique Penalosa.
-
Krakowiaczek50
- Dyspozytor
U mnie nie działa na tablecie i dwóch smartphonach.Coffee pisze:Przyjrzę się temu problemowi na telefonie matki, bo u mnie działa.
Podeśle ci info na PW tak jak mówisz.
Edit. Mi nie działa tylko na Androidzie 4.4.2 Kit Kat. Na Gingerbread 2.3.6 idzie bez problemu.
- tarantulaw2
- Dyrektor
Odp: Sprawy techniczne & forumowe
Oj admini i moderatorzy ;-)
Pisałem w innym dziale ale napisze i tutaj.
Problem leży z wersja Tapatalka.
O ile w wersji TT2 da sie korzystać z naszej Platformy, o tyle w TT4 już nie. Wersja systemu, telefon itp nie mają znaczenia.
Rozwiązanie? Pobrać Tapatalk 2. Ja wiem że kiedyś był on płatny, jednakże dla starego API (do Gingerbread 2.3.7) została udostępniona wersja TT2 do sklepu Play. Zatem wydaje mi sie że pobranie z zasobów internetu TT2 nie bedzie piractwem.
Jeżeli ktoś chce to mogę udostępnić wersje TT2.
A jeśli ktoś już sie zaopatrzyl i zainstalował, robimy następujące kroki:
1. Wchodzimy na PKK poprzez przeglądarkę
2. Jak strona sie zaladuje na górze będzie baner z informacja o wsparciu TT. Dajemy Open in app.
3. Otworzy sie Tapatalk. Prawdopodobnie pokaże błąd ze nie znaleziono / nie zaladowano katalogu. To nic. Po chwili wczyta sie forum i można korzystać.
Wysłane z mojego HTC One S za pomocą Tapatalk 2
Pisałem w innym dziale ale napisze i tutaj.
Problem leży z wersja Tapatalka.
O ile w wersji TT2 da sie korzystać z naszej Platformy, o tyle w TT4 już nie. Wersja systemu, telefon itp nie mają znaczenia.
Rozwiązanie? Pobrać Tapatalk 2. Ja wiem że kiedyś był on płatny, jednakże dla starego API (do Gingerbread 2.3.7) została udostępniona wersja TT2 do sklepu Play. Zatem wydaje mi sie że pobranie z zasobów internetu TT2 nie bedzie piractwem.
Jeżeli ktoś chce to mogę udostępnić wersje TT2.
A jeśli ktoś już sie zaopatrzyl i zainstalował, robimy następujące kroki:
1. Wchodzimy na PKK poprzez przeglądarkę
2. Jak strona sie zaladuje na górze będzie baner z informacja o wsparciu TT. Dajemy Open in app.
3. Otworzy sie Tapatalk. Prawdopodobnie pokaże błąd ze nie znaleziono / nie zaladowano katalogu. To nic. Po chwili wczyta sie forum i można korzystać.
Wysłane z mojego HTC One S za pomocą Tapatalk 2