To stopiątki mają tylny pulpit manewrowy?Cukier pisze:Oho, kolejny post z serii "Hahaha, wy nic nie wiecie, ja wiem wszystko, ale NIE POWIEM!!".danios66 pisze:Za pewne... a na ile % jesteś pewny?
Mógłbyś się mocno zdziwić...
Jeśli sugerujesz że skład stozłomek mógłby wjechać na ślepy odcinek al. Jana Pawła II - owszem mógłby. Tylko to kompletnie nie miałoby sensu, bo musiałby wracać na wstecznym z tylnego pulpitu manewrowego, zapewne jakieś 10 km/h na pusto. Faktycznie bym się zdziwił gdyby ktoś z GDR kazał motorniczemu tak pojechać.
20.05.2016
Moderator: Moderatorzy
20.05.2016
- Coffee
- Wisielec pomostowy
- Kontakt:
20.05.2016
Mają tzw. "Pilota"rogow153 pisze:To stopiątki mają tylny pulpit manewrowy?Cukier pisze:Oho, kolejny post z serii "Hahaha, wy nic nie wiecie, ja wiem wszystko, ale NIE POWIEM!!".danios66 pisze:Za pewne... a na ile % jesteś pewny?
Jeśli sugerujesz że skład stozłomek mógłby wjechać na ślepy odcinek al. Jana Pawła II - owszem mógłby. Tylko to kompletnie nie miałoby sensu, bo musiałby wracać na wstecznym z tylnego pulpitu manewrowego, zapewne jakieś 10 km/h na pusto. Faktycznie bym się zdziwił gdyby ktoś z GDR kazał motorniczemu tak pojechać.
I uprzejmie proszę zakończyć tą jałową gadkę - adm. Coffee

Ich will dass ihr mir vertraut
Ich will dass ihr mir glaubt
Ich will eure Blicke spüren
Jeden Herzschlag kontrollieren
-
floriders300
- Inspektor
20.05.2016
To ja jeszcze pozwolę sobie zapytać, czy składów stopiątek nie można spiąć w trybie dwukierunkowym? Wydaje mi się, że widziałem takie rozwiązanie w innym mieście (skład 2x105Na z przodu pulpit motorniczego i z tyłu też). Coś jak nasze GT8Srogow153 pisze:To stopiątki mają tylny pulpit manewrowy?Cukier pisze:Oho, kolejny post z serii "Hahaha, wy nic nie wiecie, ja wiem wszystko, ale NIE POWIEM!!".danios66 pisze:Za pewne... a na ile % jesteś pewny?
-
Afterbirds
- Dyrektor
20.05.2016
Nawet gdyby się technicznie dało to po co skoro drzwi są tylko po jednej stronie wagonu?
Kupcy z Północy już wszystko widzieli i nie mieli wątpliwości, że jeszcze nieraz wszystko zobaczą
("Zakazana magia")
("Zakazana magia")
- lucapacioli
- Dyspozytor
20.05.2016
lepiej milczeć i sprawiać wrażenie głupiego, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości
20.05.2016
W Koszycach niedawno tak spinali Tatry T3
"W przypadku, jeśli przetarg wygrywa przewoźnik prywatny (co wymaga ustalenia kryteriów rzeczywiście umożliwiających konkurencję) – średnia oszczędność względem przyznania zadania przewoźnikowi komunalnemu z wolnej ręki wynosi 1,12 - 1,13 zł"
20.05.2016
Jeszcze w Poznaniu bawili się w przeróbki dwukierunkowe:lucapacioli pisze:http://fotozajezdnia.pl/details.php?image_id=3396
http://fotozajezdnia.pl/details.php?ima ... ode=search
"Jest super, jest super
Więc o co ci chodzi?"
Więc o co ci chodzi?"
-
Łukasz
- Moderator fb pkk
20.05.2016
To co nie pamiętacie Zemsty Gliwic w Krk?
-
Afterbirds
- Dyrektor
20.05.2016
No ale to był przecież dedykowany dwustroniec z drzwiami po obu stronach wagonu i odpowiednio dostosowaną całą resztą...
Kupcy z Północy już wszystko widzieli i nie mieli wątpliwości, że jeszcze nieraz wszystko zobaczą
("Zakazana magia")
("Zakazana magia")
20.05.2016
Tak dokładnie było. Z tego co się dowiedziałem, zakończył jazdę na Placu Centralnym, gdzie na pasażerów chcących kontynuować podróż czekał już N8S-NF.DAMIAN pisze:Zapewne skończył kurs na Pl. Centralnym.reenii pisze:https://zapodaj.net/b45d188ac25ed.jpg.html
Taka oto ciekawostka z dziś, 18:47 rondo Czyżynyńskie.