Znam dobrze numeru rejestracyjne tego pojazdu jak coś i zarówno ja, jak i inni ludzie (zwłaszcza komentujący sprawę na fan`page Linii Kolejowej 117) wiedzą dobrze z której firmy jest ten bus i na jakiej linii kursuje. Jednak nie będę tutaj ujawniał numerów rejestracyjnych, ale mogę jedynie dodać, że ta firma obsługuje m.in. kursy na trasie Brzezinka Górna - Andrychów i z powrotem, a ten bus pojawia się na tej trasie regularnie. Zresztą nie oszukujmy się... Gdyby policja chciała to mogłaby dokładnie ustalić co to za bus. Raczej zawsze pojawia się w tym miejscu o tej samej, bądź podobnej porze to po pierwsze, a po drugie jest on dość charakterystyczny, a busy owej firmy mają w przedniej części, po prawej stronie żółte naklejki m.in.z wymienionymi trasami które obsługują.Adams pisze: No cóż, nadarzyła się okazja żeby uciec przed konkurencją i pozbierać pasażerów, gdyż sytuacja miała miejsce w krainie 1001 busów
A tak już zupełnie poważnie, to szkoda że na filmie nie jest widoczny nr rejestracyjny tego busa. Myślę że Policja chętnie by się tym debilem zainteresowała, gdyż było to jawne zagrożenie w ruchu lądowym, a na to są odpowiednie paragrafy.
W 100% się z Tobą zgadzam. Zresztą myślę, że sprawą powinna się zająć nie tyle Policja, co Inspekcja Transportu Drogowego. Jednak wydaje mi się, że sprawa ucichnie, bo nikt raczej tego nie zgłosi. Może gdyby dotarło to do szerszego grona odbiorców to miałoby to jakieś konsekwencje, ale tak to raczej nie. Również jestem za zaostrzeniem przepisów, bo często podróżuje pociągami i czasami obserwując zachowania kierowców nawet nie chce wyobrażać sobie jak mogą się one skończyć. Naprawdę wielu kierowców ma więcej szczęścia, niż rozumu. Na myśl przychodzi mi film animowany dla dzieci, który znam od wielu lat - "Zatrzymaj się i żyj".Lw25 pisze: Na przejeździe może być kamera. Policja jest zbyt łagodna za przejazdy. Zresztą prawo też, czego zmiany chce PLK. Za takie coś powinien na zawsze stracić uprawnienia. Na zawsze. Zresztą za przejechanie przez zamknięty przejazd każdy kierowca powiniem tracić uprawnienia. Nie mieć zabrany dokument. Egzamin od nowa.