Od realizmu trochę odbiega: http://fotozajezdnia.pl/details.php?ima ... ode=search, mam zrobioną sieć trakcyjną okrągłe słupy i tj. na R. Grzegórzeckim, więc jeżeli chcesz mogę zrobić tj. na zdjęciu.czatowiec pisze: na nową, realistyczną:
Mapa Tramwajowa Krakowa
Moderator: Moderatorzy
- czatowiec
- Dyrektor
- Kontakt:
Nie, dzięki. Okrągłe słupy są przy pętli, bo przejścia na trakcję bez sieci podwieszającej są takie. Ale i tak jest to 100x lepsze niż to co było 
LK - ja wiem. Ale środowisko Trainza by mnie już dawno zeżarło
. Robię na tej mapie kompromis między wydajnością a jakością. Nie moja wina, że silnik Trainza jest do...

LK - ja wiem. Ale środowisko Trainza by mnie już dawno zeżarło
![:]](./images/smilies/fake-smile.gif)
Ostatnio zmieniony 17 sty 2011, o 17:19 przez czatowiec, łącznie zmieniany 1 raz.

Dlatego nie dbaj o takie szczegóły jak idealny kasownik, idealnie odwzorowane łuki - to zatnie nie jeden komputer - ja kiedyś zaciąłem dając b. dużą mapę z małą wioską.czatowiec pisze:LK - ja wiem. Ale środowisko Trainza by mnie już dawno zeżarło. Robię na tej mapie kompromis między wydajnością a jakością. Nie moja wina, że silnik Trainza jest do...
Przy okazji, czatowiec - co z obiecywanym filmikiem? 

Ostatnio zmieniony 18 sty 2011, o 16:51 przez Kaszmir, łącznie zmieniany 1 raz.
- czatowiec
- Dyrektor
- Kontakt:
Robię pack znaków tramwajowych, zrobiłem już prawie cały, brakuje mi 3 znaków (zwrotnica sterowana sankami, blokada zwrotnicy i odłącznik sieciowy). Tutaj część ze znaków:

Dzisiaj, ewentualnie jutro jak mi się nie uda to pakuję mapkę, i na jakiś czas oddaję ją Jopkowi. W tym czasie ja zajmę się robieniem dodatków (repainty, modele) by było sprawiedliwie

Dzisiaj, ewentualnie jutro jak mi się nie uda to pakuję mapkę, i na jakiś czas oddaję ją Jopkowi. W tym czasie ja zajmę się robieniem dodatków (repainty, modele) by było sprawiedliwie

- czatowiec
- Dyrektor
- Kontakt:
Był, ale zaginął jakiś czas temu.
Czatowiec, jako bonus do nowego dźwięku 13N/102N który nagra za tydzień zaczął robić kolejny repaint - 102Na z początków eksploatacji w Krakowie

Czatowiec, jako bonus do nowego dźwięku 13N/102N który nagra za tydzień zaczął robić kolejny repaint - 102Na z początków eksploatacji w Krakowie

Ostatnio zmieniony 4 lut 2011, o 18:19 przez czatowiec, łącznie zmieniany 1 raz.

Właściwie... na początku były OKT-1, później przy awariach tychże montowano kolejowe (odwrotnie do 13N).czatowiec pisze:102Na z początków eksploatacji w Krakowie![]()
Ostatnio zmieniony 5 lut 2011, o 23:24 przez LK, łącznie zmieniany 1 raz.
czatowiec, w jakim stopniu zaawansowania jest Twój KST do Trainz? Czy możemy liczyć na premierę niebawem? :-) Trainz 2010 wyszedł niedawno w serii Topseller i można go nabyć za mniej niż 40zł 
http://www.ceneo.pl/10844157

http://www.ceneo.pl/10844157
Obecnie ja robię mapkę (zamieniamy się pracą: albo robienie dodatków bądź robienie mapy). Obecnie robię r. grzegórzeckie i aleję powstania w-skiego, jak skończę to wrzucę screeny. Do premiery jeszcze daleko, planujemy najpierw oddać całą I nitkę KST, a później powoli resztę Krakowa.Kaszmir pisze:czatowiec, w jakim stopniu zaawansowania jest Twój KST do Trainz? Czy możemy liczyć na premierę niebawem? :-)
Ostatnio zmieniony 25 mar 2011, o 14:53 przez Jopek36, łącznie zmieniany 1 raz.