Mapa Tramwajowa Krakowa

Nasza twórczość

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Jopek36
Dyrektor
Posty: 2115
Rejestracja: 30 mar 2010, o 18:45
Lokalizacja: Kraków

#46 Post autor: Jopek36 » 17 sty 2011, o 16:51

czatowiec pisze: na nową, realistyczną:
Od realizmu trochę odbiega: http://fotozajezdnia.pl/details.php?ima ... ode=search, mam zrobioną sieć trakcyjną okrągłe słupy i tj. na R. Grzegórzeckim, więc jeżeli chcesz mogę zrobić tj. na zdjęciu.

LK
Dyrektor
Posty: 1605
Rejestracja: 21 wrz 2009, o 22:14
Lokalizacja: Lengyelország

#47 Post autor: LK » 17 sty 2011, o 17:17

Ja się przyczepię - większość komputerów może ciąć przy za dużej ilości obiektów w trainzie oraz przy zbytnich szczegółach.

Awatar użytkownika
czatowiec
Dyrektor
Posty: 2574
Rejestracja: 21 wrz 2009, o 22:35
Lokalizacja: Kraków Łobzów
Kontakt:

#48 Post autor: czatowiec » 17 sty 2011, o 17:18

Nie, dzięki. Okrągłe słupy są przy pętli, bo przejścia na trakcję bez sieci podwieszającej są takie. Ale i tak jest to 100x lepsze niż to co było :D

LK - ja wiem. Ale środowisko Trainza by mnie już dawno zeżarło :]. Robię na tej mapie kompromis między wydajnością a jakością. Nie moja wina, że silnik Trainza jest do...
Ostatnio zmieniony 17 sty 2011, o 17:19 przez czatowiec, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek

LK
Dyrektor
Posty: 1605
Rejestracja: 21 wrz 2009, o 22:14
Lokalizacja: Lengyelország

#49 Post autor: LK » 17 sty 2011, o 17:22

czatowiec pisze:LK - ja wiem. Ale środowisko Trainza by mnie już dawno zeżarło :]. Robię na tej mapie kompromis między wydajnością a jakością. Nie moja wina, że silnik Trainza jest do...
Dlatego nie dbaj o takie szczegóły jak idealny kasownik, idealnie odwzorowane łuki - to zatnie nie jeden komputer - ja kiedyś zaciąłem dając b. dużą mapę z małą wioską.

Awatar użytkownika
czatowiec
Dyrektor
Posty: 2574
Rejestracja: 21 wrz 2009, o 22:35
Lokalizacja: Kraków Łobzów
Kontakt:

#50 Post autor: czatowiec » 17 sty 2011, o 17:29

Spokojnie, nie będzie źle. Jak to co robię ma zaciąć komputer, to co powiesz na 3x 105Na, po 100 tys. polygonów na wagon? Bo taki stozłom powstaje do ATS-a :D
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
kbieniu7
Inspektor
Posty: 368
Rejestracja: 8 sty 2010, o 19:04
Lokalizacja: Kraków-Kurdwanów

#51 Post autor: kbieniu7 » 17 sty 2011, o 21:58

Czy ja wiem. Mi na bardziej szczegółowych śmiga w miarę płynnie, chociaż mój sprzęt aż taki stary nie jest. Nie wiem jak dokładnie z TS2009 w porównaniu do poprzednich, ale 2004 i 2006 to 2006 więcej mocy zjadała.

Awatar użytkownika
Kaszmir
Moderator fb pkk
Posty: 22832
Rejestracja: 18 wrz 2009, o 21:25
Kontakt:

#52 Post autor: Kaszmir » 18 sty 2011, o 16:51

Przy okazji, czatowiec - co z obiecywanym filmikiem? :D
Ostatnio zmieniony 18 sty 2011, o 16:51 przez Kaszmir, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czatowiec
Dyrektor
Posty: 2574
Rejestracja: 21 wrz 2009, o 22:35
Lokalizacja: Kraków Łobzów
Kontakt:

#53 Post autor: czatowiec » 18 sty 2011, o 17:24

Dawno dawałem... Wejdź na mój kanał i zobacz filmik "Kraków w Trainz 2009" część 6. Sorry za jakość, ale miałem problemy z kompem :) Kolejny filmik będzie, jak skończę infrastrukturę przytorową (trakcja, przystanki, sygnalizacje itp.).
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
czatowiec
Dyrektor
Posty: 2574
Rejestracja: 21 wrz 2009, o 22:35
Lokalizacja: Kraków Łobzów
Kontakt:

#54 Post autor: czatowiec » 3 lut 2011, o 19:57

Robię pack znaków tramwajowych, zrobiłem już prawie cały, brakuje mi 3 znaków (zwrotnica sterowana sankami, blokada zwrotnicy i odłącznik sieciowy). Tutaj część ze znaków:

Obrazek
Dzisiaj, ewentualnie jutro jak mi się nie uda to pakuję mapkę, i na jakiś czas oddaję ją Jopkowi. W tym czasie ja zajmę się robieniem dodatków (repainty, modele) by było sprawiedliwie :)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
kbieniu7
Inspektor
Posty: 368
Rejestracja: 8 sty 2010, o 19:04
Lokalizacja: Kraków-Kurdwanów

#55 Post autor: kbieniu7 » 3 lut 2011, o 21:32

Był zdaje się jakiś set ze znakami tramwajowymi scenery i niewidzialnymi znacznikami prędkości na tory.

Awatar użytkownika
czatowiec
Dyrektor
Posty: 2574
Rejestracja: 21 wrz 2009, o 22:35
Lokalizacja: Kraków Łobzów
Kontakt:

#56 Post autor: czatowiec » 4 lut 2011, o 12:46

Był, ale zaginął jakiś czas temu.

Czatowiec, jako bonus do nowego dźwięku 13N/102N który nagra za tydzień zaczął robić kolejny repaint - 102Na z początków eksploatacji w Krakowie :)

Obrazek
Ostatnio zmieniony 4 lut 2011, o 18:19 przez czatowiec, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek

LK
Dyrektor
Posty: 1605
Rejestracja: 21 wrz 2009, o 22:14
Lokalizacja: Lengyelország

#57 Post autor: LK » 5 lut 2011, o 23:23

czatowiec pisze:102Na z początków eksploatacji w Krakowie :)
Właściwie... na początku były OKT-1, później przy awariach tychże montowano kolejowe (odwrotnie do 13N).
Ostatnio zmieniony 5 lut 2011, o 23:24 przez LK, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czatowiec
Dyrektor
Posty: 2574
Rejestracja: 21 wrz 2009, o 22:35
Lokalizacja: Kraków Łobzów
Kontakt:

#58 Post autor: czatowiec » 6 lut 2011, o 12:36

LK pisze:
czatowiec pisze:102Na z początków eksploatacji w Krakowie :)
Właściwie... na początku były OKT-1, później przy awariach tychże montowano kolejowe (odwrotnie do 13N).
Wiem, że fabrycznie miały już OTK-1. Tylko nie zrobiłem wykładu n.t. kolejności zakładania pantografów na krakowskich 102Na :P
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kaszmir
Moderator fb pkk
Posty: 22832
Rejestracja: 18 wrz 2009, o 21:25
Kontakt:

#59 Post autor: Kaszmir » 25 mar 2011, o 13:54

czatowiec, w jakim stopniu zaawansowania jest Twój KST do Trainz? Czy możemy liczyć na premierę niebawem? :-) Trainz 2010 wyszedł niedawno w serii Topseller i można go nabyć za mniej niż 40zł :D
http://www.ceneo.pl/10844157

Awatar użytkownika
Jopek36
Dyrektor
Posty: 2115
Rejestracja: 30 mar 2010, o 18:45
Lokalizacja: Kraków

#60 Post autor: Jopek36 » 25 mar 2011, o 14:52

Kaszmir pisze:czatowiec, w jakim stopniu zaawansowania jest Twój KST do Trainz? Czy możemy liczyć na premierę niebawem? :-)
Obecnie ja robię mapkę (zamieniamy się pracą: albo robienie dodatków bądź robienie mapy). Obecnie robię r. grzegórzeckie i aleję powstania w-skiego, jak skończę to wrzucę screeny. Do premiery jeszcze daleko, planujemy najpierw oddać całą I nitkę KST, a później powoli resztę Krakowa.
Ostatnio zmieniony 25 mar 2011, o 14:53 przez Jopek36, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze zasoby”