Mapa Tramwajowa Krakowa

Nasza twórczość

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Jopek36
Dyrektor
Posty: 2115
Rejestracja: 30 mar 2010, o 18:45
Lokalizacja: Kraków

Mapa Tramwajowa Krakowa

#1 Post autor: Jopek36 » 26 wrz 2010, o 09:28

Pracę nad mapą zostały wznowione. Na razie można pobierać wersję mapy sprzed wakacji, ale z drobną zmianą - musiałem usunąć Polskie znaki w nazwach przystanków, aby mogła odpalić w TS2009. Pack zawiera mape i próbne słupy trakcyjne z trakcją tramwajową: http://uploader.pl/pl/file/246024/Mapa-tram-Krakowa-cdp.html.

Awatar użytkownika
czatowiec
Dyrektor
Posty: 2574
Rejestracja: 21 wrz 2009, o 22:35
Lokalizacja: Kraków Łobzów
Kontakt:

#2 Post autor: czatowiec » 26 wrz 2010, o 10:26

To Ci jeszcze raz publicznie dziękuję za to, że udostępniłeś ten fragment mapy. Mając już układ torowy o wiele szybciej pójdzie mi zrobienie mapy :) Pierwsze za co się zabiorę to zmiana torowiska i infrastruktura przy nim.

Teren pod Tunel KST i Rondo Mogilskie został odpowiednio wymodelowany. Trwa układanie odpowiedniej nawierzchni (zarówno torowej jak i drogowej).

Nie piszemy post pod postem - adm. mseifer
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2010, o 15:19 przez czatowiec, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kaszmir
Moderator fb pkk
Posty: 22832
Rejestracja: 18 wrz 2009, o 21:25
Kontakt:

Mapa Tramwajowa Krakowa

#3 Post autor: Kaszmir » 27 wrz 2010, o 11:25

jopek36 pisze:Pracę nad mapą zostały wznowione. Na razie można pobierać wersję mapy sprzed wakacji, ale z drobną zmianą - musiałem usunąć Polskie znaki w nazwach przystanków, aby mogła odpalić w TS2009.
A jak z działaniem pod TRS2010? Mam wersję 2004 i planuję kupić nową ;)

Awatar użytkownika
czatowiec
Dyrektor
Posty: 2574
Rejestracja: 21 wrz 2009, o 22:35
Lokalizacja: Kraków Łobzów
Kontakt:

#4 Post autor: czatowiec » 27 wrz 2010, o 13:00

Tworzę pod TS2009 (wersje od 2009 to TS a nie TRS), więc mapa będzie kompatybilna ze wszystkimi wersjami od TRS2006 w górę. Na 2004 nie pójdzie, ze względu na nieco starszy silnik skryptowy.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
kbieniu7
Inspektor
Posty: 368
Rejestracja: 8 sty 2010, o 19:04
Lokalizacja: Kraków-Kurdwanów

#5 Post autor: kbieniu7 » 27 wrz 2010, o 16:08

Sama mapa mi poszła na TRS2004. Ale czy wszystko odpowiednio działało to nie wiem ;)
Chętnie bym coś pomógł przy otoczeniu, lubię grać w trsa, ale teraz w związku szkołą wolę się nie angażować.
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2010, o 16:09 przez kbieniu7, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czatowiec
Dyrektor
Posty: 2574
Rejestracja: 21 wrz 2009, o 22:35
Lokalizacja: Kraków Łobzów
Kontakt:

#6 Post autor: czatowiec » 27 wrz 2010, o 16:39

Poszła, bo to na razie goły układ torowy + kilka zwrotnic. Ja tam kombinuję z otoczeniem i w ogóle wszystkim jak tylko mam więcej wolnego czasu.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
czatowiec
Dyrektor
Posty: 2574
Rejestracja: 21 wrz 2009, o 22:35
Lokalizacja: Kraków Łobzów
Kontakt:

#7 Post autor: czatowiec » 30 wrz 2010, o 14:45

Obrazek
Stodwójka świeżo po remoncie wspina się na wiadukt nad Dworcem Towarowym
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
czatowiec
Dyrektor
Posty: 2574
Rejestracja: 21 wrz 2009, o 22:35
Lokalizacja: Kraków Łobzów
Kontakt:

#8 Post autor: czatowiec » 1 lis 2010, o 20:16

Mapa zaczyna ożywać. Bombardier NGT6 #2010 z wygaszonymi wyświetlaczami zbliża się do Krowodrzy Górki:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kaszmir
Moderator fb pkk
Posty: 22832
Rejestracja: 18 wrz 2009, o 21:25
Kontakt:

#9 Post autor: Kaszmir » 2 lis 2010, o 01:06

Nie mogę doczekać się wersji finalnej :-) Zwłaszcza, że planuję sobie w końcu kupić najnowszy Trainz.

Awatar użytkownika
czatowiec
Dyrektor
Posty: 2574
Rejestracja: 21 wrz 2009, o 22:35
Lokalizacja: Kraków Łobzów
Kontakt:

#10 Post autor: czatowiec » 2 lis 2010, o 22:38

Zacząłem dłubać przy pętli Dajwór. Uff, kanciak ledwo się przeciska przez te ciasne zakręty :) Postanowiłem, że budowę podzielę na 3 etapy:

I. Krowodrza Górka - Dajwór
II. Krowodrza Górka - Dworcowa
III. Krowodrza Górka - Kurdwanów.

Czyli trasa będzie coraz bardziej wydłużania, w miarę tego jak na poprzednim odcinku prace będą kończone. Aktualne torowisko pozwala na to, bym zrobił całe otoczenie i infrastrukturę odcinka Krowodrza Górka - Dajwór. Jak zostanie skończony, a to parę miesięcy potrwa (trzeba zrobić dedykowane dodatki, poustawiać wszystko, oskryptować itp.), to dopiero będzie się robić dalej.

Kanciak na Starowiślnej włącza się na tymczasową linię 74, będącą "50" skróconą do Dajworu.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 3 lis 2010, o 14:07 przez czatowiec, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
czatowiec
Dyrektor
Posty: 2574
Rejestracja: 21 wrz 2009, o 22:35
Lokalizacja: Kraków Łobzów
Kontakt:

#11 Post autor: czatowiec » 3 lis 2010, o 22:03

Bez zatrzymań na Dajworze Kraków by już nigdy nie był taki sam...

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kaszmir
Moderator fb pkk
Posty: 22832
Rejestracja: 18 wrz 2009, o 21:25
Kontakt:

#12 Post autor: Kaszmir » 3 lis 2010, o 22:27

Napiszę tyle: chcemy więcej! ;)

Awatar użytkownika
czatowiec
Dyrektor
Posty: 2574
Rejestracja: 21 wrz 2009, o 22:35
Lokalizacja: Kraków Łobzów
Kontakt:

#13 Post autor: czatowiec » 3 lis 2010, o 22:52

Kaszmir pisze:Napiszę tyle: chcemy więcej!
Lud chce, to lud otrzyma :D Wczoraj wieczorem w tym miejscu nie było nic poza gustowną trawką oraz szynami :P

Zatem otrzymujecie - piękny tramwaj w pięknej dzielnicy w czasie pięknej nocy:

Obrazek
Ostatnio zmieniony 4 lis 2010, o 15:07 przez czatowiec, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kaszmir
Moderator fb pkk
Posty: 22832
Rejestracja: 18 wrz 2009, o 21:25
Kontakt:

#14 Post autor: Kaszmir » 5 lis 2010, o 15:56

czatowiec - może nagrałbyś filmik z obecnej wersji mapy i udostępnił przez yt?

Awatar użytkownika
kbieniu7
Inspektor
Posty: 368
Rejestracja: 8 sty 2010, o 19:04
Lokalizacja: Kraków-Kurdwanów

#15 Post autor: kbieniu7 » 5 lis 2010, o 17:25

Poprawiłbym te samochody wrzynające się w chodnik. Somy'ego są najlepsze, fiaty i polonezy byś dał. Poza tym jest parę krakowskich autobusów. ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze zasoby”