Plan komunikacji aglomeracyjnej Krakowa
Moderator: Moderatorzy
Chciałbym zaprezentować mapę komunikacji aglomeracyjnej naszego Miasta, własnego autorstwa. Postarałem się uwzględnić wszelkie kursy wariantowe, zaznaczając osobno każdą linię wraz z przystankami.
Ponieważ istnieje duże prawdopodobieństwo, że będę mapę dalej rozwijał, bardzo przydatne będą wszelkie komentarze odnośnie tego, co jest w niej dobre albo złe, oraz co można by jeszcze dodać. Zatem - zachęcam do udzielania komentarzy.
Mapa jest spora, dlatego została spakowana do pliku .zip.
Ponieważ istnieje duże prawdopodobieństwo, że będę mapę dalej rozwijał, bardzo przydatne będą wszelkie komentarze odnośnie tego, co jest w niej dobre albo złe, oraz co można by jeszcze dodać. Zatem - zachęcam do udzielania komentarzy.
Mapa jest spora, dlatego została spakowana do pliku .zip.
Ostatnio zmieniony 1 lis 2009, o 00:39 przez Kaszmir, łącznie zmieniany 6 razy.
No, mapka będzie jeszcze rozbudowywana. Mam zamiar dodać parę funkcji, jednak zdecydowanie potrzebuję na to czasu.
Dajmy ok. 30-40 godzin.
Pracowałem nad nią przez trzy tygodnie, dziennie poświęcając umiarkowaną ilość czasuLK pisze:Ile czasu zajęła ci ta praca

Ostatnio zmieniony 30 paź 2009, o 20:41 przez Kaszmir, łącznie zmieniany 2 razy.
Wydaje mi się, że 210 na kursie wariantowym przez Tomaszowice wyjeżdża do Będkowic (z Modlniczki) przez inną ulicę, gdyż nie jedzie przez Modlinicę I Kolonię.Kaszmir pisze:Ponieważ istnieje duże prawdopodobieństwo, że będę mapę dalej rozwijał, bardzo przydatne będą wszelkie komentarze odnośnie tego, co jest w niej dobre albo złe, oraz co można by jeszcze dodać. Zatem - zachęcam do udzielania komentarzy.
Ale i tak jest bardzo dobra

Ostatnio zmieniony 30 paź 2009, o 20:55 przez LK, łącznie zmieniany 3 razy.
Wielkie dzięki! Rzeczywiście, już namierzyłem trasę i zaraz ją dodam. Tej uliczki nie ma na mapie googleLK pisze:Wydaje mi się, że 210 na kursie wariantowym przez Tomaszowice wyjeżdża do Będkowic (z Modlniczki) przez inną ulicę, gdyż nie jedzie przez Modlinicę I Kolonię.
Ale i tak jest bardzo dobra.

- Locutus
- Moderator
- Kontakt:
Ja tam powtórzę to, co mówiłem Ci już gdzie indziej – ideałem są dla mnie takie mapki jak w Brukseli czy Genewie – czyli naniesione na kompletną siatkę ulic, ze wszystkimi liniami zaznaczonymi osobnymi kolorami na całej trasie (a nie tak jak tutaj – urywającymi się na granicy miasta tak, że w sumie nie bardzo wiadomo, gdzie dalej jadą)...
Ale tak poza tym to podziwiam, że Ci się chciało. Kawał dobrej roboty!
Pozdrawiam!
LOKI
Ale tak poza tym to podziwiam, że Ci się chciało. Kawał dobrej roboty!
Pozdrawiam!
LOKI
Komunikacja miejska ma być dla ludzi. Nigdy na odwrót.
Myślę, że chciałem zrobić trochę inny rodzaj mapki niż te wskazane przez Ciebie, choć rzeczywiście są dobre. Zacząłem już prace nad kolejną wersją, może uda się coś dodać.Locutus pisze:Ja tam powtórzę to, co mówiłem Ci już gdzie indziej – ideałem są dla mnie takie mapki jak w Brukseli czy Genewie – czyli naniesione na kompletną siatkę ulic, ze wszystkimi liniami zaznaczonymi osobnymi kolorami na całej trasie (a nie tak jak tutaj – urywającymi się na granicy miasta tak, że w sumie nie bardzo wiadomo, gdzie dalej jadą)...
Natomiast co do urywania się na granicy miasta - cóż, gdybym tak nie zrobił, to w niektórych miejscach (choćby Borek, Nowy Kleparz, Bronowice Małe) powstałby olbrzymi chaos. Sprawdźcie Skawinę - już tam jest nieźle pogmatwane, a to dopiero osiem linii