Spam z biletów

Tutaj trafiają wszystkie "śmieci" związane z forum

Moderator: Moderatorzy

omega
Dyspozytor

Spam z biletów

#1 Post autor: omega » 12 mar 2016, o 17:13

Dodam jeszcze, że wcale nie szukałem sensacji, a głównym problemem na który zwróciłem uwagę jest fakt przepuszczenia kobiety, która mimo wszystko jechała bez biletu i podwójna kontrola tego samego pasażera. O tym, że kontrolerzy wiele razy nie stosowali się do regulaminu wiadomo nie od dzisiaj. Sam kiedyś zwróciłem jednemu uwagę, że nie okazał legitymacji służbowej w sposób właściwy, tj.widoczny dla pasażera. Speszył się wtedy i nic się nie odzywając poprawił ją i poszedł dalej. Odnośnie sytuacji, to jest Jego zasrany obowiązek- jak ktoś gdzieś idzie to kultura by wymagała, żeby się przywitać. A właściwe powitanie świadczy nie tyle o kulturze, co inteligencji. Ciekawe co by pomyśleli ludzie, gdybym o dwunastej w południe przywitał Ich słowami: "-Dobry wieczór". Bo ja się domyślam: "...Boże, co za idiota!". :wall:

Awatar użytkownika
Cukier
Dyrektor

Bilety, kontrole

#2 Post autor: Cukier » 12 mar 2016, o 17:41

omega pisze: Ciekawe co by pomyśleli ludzie, gdybym o dwunastej w południe przywitał Ich słowami: "-Dobry wieczór". Bo ja się domyślam: "...Boże, co za idiota!".
Zapewne nie byłaby to reakcja jakoś szczególnie odmienna od tej, którą teraz mamy po przeczytaniu Twojego sensacyjnego reportażu.

Dobrze, że nie jesteśmy krajem anglojęzycznym, bo wtedy byś miał więcej powodów do robienia scen, choćby o przywitanie "Good morning" o godzinie 14:00 :rotfl:

omega
Dyspozytor

Bilety, kontrole

#3 Post autor: omega » 12 mar 2016, o 18:54

Cukier pisze:
omega pisze: Ciekawe co by pomyśleli ludzie, gdybym o dwunastej w południe przywitał Ich słowami: "-Dobry wieczór". Bo ja się domyślam: "...Boże, co za idiota!".
Zapewne nie byłaby to reakcja jakoś szczególnie odmienna od tej, którą teraz mamy po przeczytaniu Twojego sensacyjnego reportażu.

Dobrze, że nie jesteśmy krajem anglojęzycznym, bo wtedy byś miał więcej powodów do robienia scen, choćby o przywitanie "Good morning" o godzinie 14:00 :rotfl:
Aleś Ty dowcipny. :lmao: Ja chciałem tylko podzielić się z innymi forumowiczami tą informacją, a Ciebie nikt nie zmusza do czytania moich postów, ale kogoś może to zainteresować. Zauważyłem, że lubisz strasznie narzekać na wiele rzeczy (tak jak chociażby na te taksówki na buspasie), a jestem prawie pewien, że będąc na miejscu osób, które wszystko planowały nie zrobiłbyś nic mądrzejszego. Jak nie masz nic sensownego do przekazania to po prostu nie pisz, bo tylko SPAM-ujesz.
P.S. - Proszę o przeniesienie ostatnich postów (w tym mojego) do kosza, bo mają się nijak do tematu.

Awatar użytkownika
Kaszmir
Moderator fb pkk
Kontakt:

Bilety, kontrole

#4 Post autor: Kaszmir » 12 mar 2016, o 19:00

omega pisze:Ja chciałem tylko podzielić się z innymi forumowiczami tą informacją, a Ciebie nikt nie zmusza do czytania moich postów, ale kogoś może to zainteresować.
A Ciebie nikt nie zmusza do pisania, a jednak znów zaczynasz pisać coraz dłuższe i coraz bardziej bezwartościowe posty, tylko zaśmiecając forum i zapychając serwer. Naprawdę musimy zacząć wrócić do grożenia ostrzeżeniami? :(

Awatar użytkownika
Cukier
Dyrektor

Bilety, kontrole

#5 Post autor: Cukier » 12 mar 2016, o 19:03

omega pisze:Zauważyłem, że lubisz strasznie narzekać na wiele rzeczy
Powiedział ten, który miesza z błotem kontrolera który powiedział "dzień dobry" zamiast "dobry wieczór" :rotfl:
omega pisze:tak jak chociażby na te taksówki na buspasie
Ja to przynajmniej jestem w stanie rzeczowo uzasadnić, w przeciwieństwie do opozycji ze strony której się żadnych merytorycznych argumentów nie doczekałem.

Ja naprawdę chciałbym nie narzekać, niestety powody do narzekania zamiast znikać mnożą się za sprawą m.in. naszych kochanych władz miejskich i ich urzędników.
omega pisze:a jestem prawie pewien, że będąc na miejscu osób, które wszystko planowały nie zrobiłbyś nic mądrzejszego.
Do czego się konkretnie odnosisz?
omega pisze:Jak nie masz nic sensownego do przekazania to po prostu nie pisz, bo tylko SPAM-ujesz.
Nie pasuje Ci to nie czytaj, hipokryto :)

omega
Dyspozytor

Bilety, kontrole

#6 Post autor: omega » 12 mar 2016, o 19:22

Kaszmir pisze: A Ciebie nikt nie zmusza do pisania, a jednak znów zaczynasz pisać coraz dłuższe i coraz bardziej bezwartościowe posty, tylko zaśmiecając forum i zapychając serwer. Naprawdę musimy zacząć wrócić do grożenia ostrzeżeniami? :(
Kaszmir, mogłem równie dobrze napisać o samym fakcie nieokazania biletu na wezwanie kontrolera przez tą kobietą i o tym co było później, tzn.że Ją puścili bez jakichkolwiek wyjaśnień. Nie zrobiłem tego jednak, ponieważ chciałem podać nawet te najdrobniejsze szczegóły jak chociażby powitanie kontrolera. Niby wydaje się, że to taka drobnostka i choć 10 pozycja regulaminu zakłada tylko kontrolę w ciągu dnia, sądząc po zwrocie: -Dzień dobry, to jednak czasami warto się zastanowić nad tym co się mówi. Poza tym odnoszę wrażenie, że w ostatnim czasie się na mnie uwziąłeś, bo przy każdej praktycznie okazji mnie o coś atakujesz. Jakoś w dyskusji dotyczącej taksówek w której użytkownicy się nawet obrażali nie napisałeś ani nawet jednego zdania mającego na celu uspokojenie Ich i przywrócenie do porządku, a jak ja coś napiszę i Ci się to nie spodoba to zawsze masz do mnie o to pretensje. Wiem, że byłeś jedną z osób, dzięki którym mogę być częścią tego forum, ale czasami naprawdę jest mi przykro, że mnie tak traktujesz.
Cukier pisze: Powiedział ten, który miesza z błotem kontrolera który powiedział "dzień dobry" zamiast "dobry wieczór" :rotfl:
Tak, tak. Oczywiście. :yes: Po raz kolejny i zarazem ostatni napiszę, że głównym tematem mojego posta była nieprawidłowo przeprowadzona kontrola, ale nie przez ten zwrot grzecznościowy na przywitanie.
Cukier pisze: Ja to przynajmniej jestem w stanie rzeczowo uzasadnić, w przeciwieństwie do opozycji ze strony której się żadnych merytorycznych argumentów nie doczekałem.
Tyle, że często te argumenty są warte tyle co nic.
Cukier pisze: Do czego się konkretnie odnosisz?
A chociażby do rejonów ulicy Wielickiej i wątku dotyczącego budowy estakady kolejowej, gdzie tak bardzo przeszkadzają Ci taksówki. Jeśli dobrze kojarzę to w wątku dotyczącym przebudowy drogi S7 i zmiany organizacji ruchu też masz wiele do powiedzenia. Tak, wiem... Ty zrobiłbyś wszystko najlepiej, bo przecież ZIKiT zatrudnia niekompetentnych ludzi i w ogóle.
Cukier pisze: Nie pasuje Ci to nie czytaj, hipokryto :)
Ja Ciebie nie obrażam i Ciebie proszę o to samo. Wiem, że przed ekranem komputera to każdy mądry. Ciekaw jestem, czy kiedykolwiek poza ciągłym narzekaniem na to, czy na tamto zrobiłeś coś w kierunku poprawy sytuacji, tak jak robi to chociażby Kaszmir. Pewnie nie...ale w sumie wcale mnie to nie dziwi, bo większość taka właśnie jest.

Awatar użytkownika
Kaszmir
Moderator fb pkk
Kontakt:

Bilety, kontrole

#7 Post autor: Kaszmir » 12 mar 2016, o 19:39

omega pisze:Kaszmir, mogłem równie dobrze napisać o samym fakcie nieokazania biletu na wezwanie kontrolera przez tą kobietą i o tym co było później, tzn.że Ją puścili bez jakichkolwiek wyjaśnień. Nie zrobiłem tego jednak, ponieważ chciałem podać nawet te najdrobniejsze szczegóły jak chociażby powitanie kontrolera. Niby wydaje się, że to taka drobnostka i choć 10 pozycja regulaminu zakłada tylko kontrolę w ciągu dnia, sądząc po zwrocie: -Dzień dobry, to jednak czasami warto się zastanowić nad tym co się mówi. Poza tym odnoszę wrażenie, że w ostatnim czasie się na mnie uwziąłeś, bo przy każdej praktycznie okazji mnie o coś atakujesz. Jakoś w dyskusji dotyczącej taksówek w której użytkownicy się nawet obrażali nie napisałeś ani nawet jednego zdania mającego na celu uspokojenie Ich i przywrócenie do porządku, a jak ja coś napiszę i Ci się to nie spodoba to zawsze masz do mnie o to pretensje. Wiem, że byłeś jedną z osób, dzięki którym mogę być częścią tego forum, ale czasami naprawdę jest mi przykro, że mnie tak traktujesz.
Nie uwziąłem się, po prostu nie możemy (my, adminka) już dłużej ignorować sygnałów dochodzących od innych Forumowiczów. To Ty się chyba na nas uwziąłeś i próbujesz na siłę pokazać, że nie będziesz się dostosowywał do naszych próśb oraz do zasad panujących na forum. Co najmniej dwa razy już prosiłem Cię w wiadomości prywatnej, byś ograniczył ilość i długość swoich postów i za każdym razem jest tak samo: najpierw przepraszasz, obiecujesz poprawę, na tydzień-dwa jest spokój, a potem znów się zaczyna i znów piszesz coraz dłużej i coraz mniej wartościowo. Czyż nie prosiłem Cię dwukrotnie, byś sobie wprowadził limity? I co, przestrzegasz ich? Nie, a ten post jest tego najlepszym przykładem. Jestem pod wrażeniem osób, które go przeczytały, bo ja go z miejsca ominąłem.

Nie wiem, może załóż sobie prywatny blog gdzie będziesz mógł pisać ile i jak długo tylko chcesz? Forum nie jest od tego, by wypowiadać absolutnie każdą swoją myśl, absolutnie dowolnej długości i w absolutnie każdym temacie. Chcę usłyszeć zdanie innych osób, być może trzeba znów będzie poddać Cię pod dyskusję Użytkowników tego forum.

A co do wątku o taxi: odpowiedź jest prosta - nie śledziłem tego tematu. Mam teraz niesamowicie zabiegany okres w życiu i choć czytam przeważającą większość wątków, to niektóre czasem ominę.

omega
Dyspozytor

Bilety, kontrole

#8 Post autor: omega » 12 mar 2016, o 19:44

No dobra, już dobra. ^^" Tylko dziwnym trafem czytasz akurat te wątki w których ja coś pisze. Postaram się pisać krócej, tylko od razu mówię, że proszę mi nie zwracać potem uwagi, że brakuje szczegółowych informacji jak np.numer linii, czy wozu. Nie ma problemu. Dla mnie to i nawet lepiej, bo będę miał mniej pisania, a skoro Wy- administratorzy i inni forumowicze będziecie zadowoleni to nie widzę problemu. Limity wprowadziłem i czasami piszę mniej, a czasami więcej- ale OK. Chcesz zmian to będziesz je miał. I pisze o tym publicznie, by inni użytkownicy widzieli i nie czepiali się mnie potem jak znowu coś będzie nie tak. Dziękuję za uwagę.

Awatar użytkownika
Cukier
Dyrektor

Bilety, kontrole

#9 Post autor: Cukier » 12 mar 2016, o 19:48

omega pisze:mogłem równie dobrze napisać o samym fakcie nieokazania biletu na wezwanie kontrolera przez tą kobietą i o tym co było później, tzn.że Ją puścili bez jakichkolwiek wyjaśnień.
No i tak właśnie powinieneś uczynić, zamiast pisać bezsensowny elaborat. I to nawet już pomijam kwestię tego, że podobne sprawy były wielokrotnie rozważane na forum, chociażby przy głośnym temacie automatów tylko na kartę w Mobilisie, bo wtedy Cię na forum jeszcze nie było (?) więc masz prawo nie wiedzieć.
omega pisze:Po raz kolejny i zarazem ostatni napiszę, że głównym tematem mojego posta była nieprawidłowo przeprowadzona kontrola, ale nie przez ten zwrot grzecznościowy na przywitanie.
No to Ci nie wyszło. Musisz na przyszłość poćwiczyć akcentowanie tego, co jest głównym tematem Twojej wypowiedzi (np. przez pomijanie innych wątków...), bo tak to gdy piszesz elaborat to niejako każesz nam sobie wybrać co uważamy za jego meritum.

I proszę Cię, nie wykręcaj się, bo Ci zacytuję na różowo jak ubliżałeś Bogu ducha winnemu kontrolerowi, że brak mu kultury i inteligencji tylko dlatego, że użył przywitania nie do końca adekwatnego do pory dnia... A skoro sam marudzisz na takie pierdoły, to wytykanie mi narzekania na taksówki na buspasie nazywa się... no właśnie, takie słowo na "h" :)
omega pisze:Tyle, że często te argumenty są warte tyle co nic.
Przytoczenie faktów jest nic nie warte? To jakie argumenty są coś warte? Twoje opinie? A może opinie Packiego? A może kierowcy Ubera?
omega pisze:A chociażby do rejonów ulicy Wielickiej i wątku dotyczącego budowy estakady kolejowej, gdzie tak bardzo przeszkadzają Ci taksówki.
Przeszkadza mi transport indywidualny na pasie ruchu przeznaczonym dla transportu zbiorowego. Czy to jest takie trudne do pojęcia? To jest absurd, który nie wiedzieć dlaczego wszedł kiedyś w życie, a obecnie trwa tylko dlatego że "przecież tak jest od zawsze". Zupełnie jak w eksperymencie z małpami, bananem i drabiną o którym być może słyszałeś :)
omega pisze:Jeśli dobrze kojarzę to w wątku dotyczącym przebudowy drogi S7 i zmiany organizacji ruchu też masz wiele do powiedzenia.
Owszem, mam wiele do powiedzenia bo to mój rejon, przez dwa lata się tłukłem tamtejszą komunikacją przez co dobitnie zdążyłem poznać jej wszystkie mankamenty. I wiem jakie są oczekiwania przeciętnych pasażerów z zapleszowskich półwsi, bo jestem jednym z nich. A właściwie to byłem, bo gdy tylko nadarzyła się taka możliwość przesiadłem się na samochód - są rejony gdzie nawet największy miłośnik nie jest w stanie korzystać z komunikacji miejskiej, no chyba że jest masochistą. I o ile na Pleszowie przez ostatnie kilkanaście lat było źle, tak teraz będzie istny armagedon. I biorąc pod uwagę realne możliwości ZIKiTu - czyli nie likwidację korka, wytyczenie buspasa itd. bo wiem że to niemożliwe - rzeczowo stwierdziłem co ZIKiT zrobił źle, podając przykład jak powinno to wyglądać w wariancie zrobionym dobrze. I jakoś jak do tej pory nikt mi nie zarzucił że moja koncepcja jest gorsza od koncepcji ZIKiTu.
omega pisze:Tylko dziwnym trafem czytasz akurat te wątki w których ja coś pisze.
Wiesz, jest na forum kilku użytkowników, których można poznać na kilometr nie widząc nicku - właśnie po stylu pisania. I niewątpliwie jesteś w czołówce tej grupy.
omega pisze:Ja Ciebie nie obrażam i Ciebie proszę o to samo.
Ależ ja również Ciebie nie obrażam. Stwierdzenie że jesteś hipokrytą to nie obraza, lecz diagnoza. Ale dobrze, pomaluję Ci na różowo podstawy tej diagnozy:
Ciebie nikt nie zmusza do czytania moich postów, ale kogoś może to zainteresować. [.. po chwili ..] Jak nie masz nic sensownego do przekazania to po prostu nie pisz, bo tylko SPAM-ujesz.
No chyba, że nie rozumiesz znaczenia słowa hipokryta, wtedy to zmienia postać rzeczy.

omega
Dyspozytor

Bilety, kontrole

#10 Post autor: omega » 12 mar 2016, o 20:06

Cukier pisze: No i tak właśnie powinieneś uczynić, zamiast pisać bezsensowny elaborat. I to nawet już pomijam kwestię tego, że podobne sprawy były wielokrotnie rozważane na forum, chociażby przy głośnym temacie automatów tylko na kartę w Mobilisie, bo wtedy Cię na forum jeszcze nie było (?) więc masz prawo nie wiedzieć.
Ok, na przyszłość postaram się do tego dostosować. Nie kojarzę tego tematu, więc bardzo prawdopodobne, że nie było mnie jeszcze wtedy na forum. Nie wiem.
Cukier pisze: No to Ci nie wyszło. Musisz na przyszłość poćwiczyć akcentowanie tego, co jest głównym tematem Twojej wypowiedzi (np. przez pomijanie innych wątków...), bo tak to gdy piszesz elaborat to niejako każesz nam sobie wybrać co uważamy za jego meritum.
I proszę Cię, nie wykręcaj się, bo Ci zacytuję na różowo jak ubliżałeś Bogu ducha winnemu kontrolerowi, że brak mu kultury i inteligencji tylko dlatego, że użył przywitania nie do końca adekwatnego do pory dnia... A skoro sam marudzisz na takie pierdoły, to wytykanie mi narzekania na taksówki na buspasie nazywa się... no właśnie, takie słowo na "h" :)
Nie wyszło to trudno. Lepiej żeby na przyszłość wychodziło. Wiem co napisałem i nie zamierzam temu zaprzeczać. Przyznaję- trochę przesadziłem, bo jest to wprawdzie mały błąd, ale można Mu to wybaczyć i nie ma sensu robić z tego wielkiego dramatu.
Cukier pisze: Przytoczenie faktów jest nic nie warte? To jakie argumenty są coś warte? Twoje opinie? A może opinie Packiego? A może kierowcy Ubera?
No dobra... Każdy argument jest coś warty. Tam akurat nie udzielałem się za dużo, a wyraziłem jedynie zdanie o sieci taksówkarskiej z której miałem okazję korzystać. I miałem do tego prawo jak każdy.
Cukier pisze: Przeszkadza mi transport indywidualny na pasie ruchu przeznaczonym dla transportu zbiorowego. Czy to jest takie trudne do pojęcia? To jest absurd, który nie wiedzieć dlaczego wszedł kiedyś w życie, a obecnie trwa tylko dlatego że "przecież tak jest od zawsze". Zupełnie jak w eksperymencie z małpami, bananem i drabiną o którym być może słyszałeś :)
Mi też nie jest do końca "na rękę" jako częstemu pasażerowi KM (w tym także linii 174/178), ale naprawdę pewne rzeczy trzeba zaakceptować chociażby ze względu na tradycję. :D O eksperymencie nie słyszałem i w sumie nie widzę potrzeby zmieniania tego.
Cukier pisze: Owszem, mam wiele do powiedzenia bo to mój rejon, przez dwa lata się tłukłem tamtejszą komunikacją przez co dobitnie zdążyłem poznać jej wszystkie mankamenty. I wiem jakie są oczekiwania przeciętnych pasażerów z zapleszowskich półwsi, bo jestem jednym z nich. A właściwie to byłem, bo gdy tylko nadarzyła się taka możliwość przesiadłem się na samochód - są rejony gdzie nawet największy miłośnik nie jest w stanie korzystać z komunikacji miejskiej, no chyba że jest masochistą. I o ile na Pleszowie przez ostatnie kilkanaście lat było źle, tak teraz będzie istny armagedon. I biorąc pod uwagę realne możliwości ZIKiTu - czyli nie likwidację korka, wytyczenie buspasa itd. bo wiem że to niemożliwe - rzeczowo stwierdziłem co ZIKiT zrobił źle, podając przykład jak powinno to wyglądać w wariancie zrobionym dobrze. I jakoś jak do tej pory nikt mi nie zarzucił że moja koncepcja jest gorsza od koncepcji ZIKiTu.
Ja z pleszowskich linii korzystam sporadycznie i przyznaje to otwarcie. Naprawdę myślisz, że w tym wspaniałym ZIKicie nie ma kompetentnych osób? Kurde.. Może coś jednak stanęło na przeszkodzie i dlatego nie zaproponowano takiego rozwiązania o jakim Ty tutaj wspominasz. :hmm:
Cukier pisze: Wiesz, jest na forum kilku użytkowników, których można poznać na kilometr nie widząc nicku - właśnie po stylu pisania. I niewątpliwie jesteś w czołówce tej grupy.
Bywa...
Cukier pisze: Ależ ja również Ciebie nie obrażam. Stwierdzenie że jesteś hipokrytą to nie obraza, lecz diagnoza. Ale dobrze, pomaluję Ci na różowo podstawy tej diagnozy.
Koniec tej bezsensownej konwersacji Panie Diagnosto.

Awatar użytkownika
Cukier
Dyrektor

Bilety, kontrole

#11 Post autor: Cukier » 12 mar 2016, o 20:29

omega pisze:Mi też nie jest do końca "na rękę" jako częstemu pasażerowi KM (w tym także linii 174/178), ale naprawdę pewne rzeczy trzeba zaakceptować chociażby ze względu na tradycję.
Tradycja biorąca górę nad matematyką jak na razie wyrządziła w tym mieście więcej szkód niż pożytku.
omega pisze:O eksperymencie nie słyszałem i w sumie nie widzę potrzeby zmieniania tego.
A szkoda, bo może by Ci coś uzmysłowił: http://joemonster.org/art/19718
omega pisze:Naprawdę myślisz, że w tym wspaniałym ZIKicie nie ma kompetentnych osób? Kurde.. Może coś jednak stanęło na przeszkodzie i dlatego nie zaproponowano takiego rozwiązania o jakim Ty tutaj wspominasz.
Przyzwoitość nakazuje w takim wypadku złożenia wyjaśnień dlaczego świadomie zastosowano gorsze rozwiązanie zamiast lepszego. I lepiej żeby to były wyjaśnienie merytoryczne a nie tradycyjne "inaczej nie da się", to wtedy mógłbym choć spróbować zrozumieć motywy postępowania ZIKiTu.

Jako że takiego wyjaśnienia nie złożono, to zostaje przypuszczać, że nikt w ZIKICie na lepsze rozwiązanie nie wpadł (=niekompetencja) lub też celowo zastosowano rozwiązanie gorsze, mając świadomość istnienia lepszego (=robienie pasażerom na złość).
omega pisze:Koniec tej bezsensownej konwersacji Panie Diagnosto.
Z mojej strony również, wystarczy tego offtopu.

bielanek
Dyrektor
Kontakt:

Bilety, kontrole

#12 Post autor: bielanek » 13 mar 2016, o 07:36

Proszę adminów o wyrzucenie do kosza postów, które nie wnoszą nic do dyskusji.

Co do Ciebie kolego Omega Twój stosunek do kontrolerów wyraziłeś w jednym poście:
omega pisze:Odnośnie sytuacji, to jest Jego zasrany obowiązek- jak ktoś gdzieś idzie to kultura by wymagała, żeby się przywitać.
Nie będę się rozwodził długo na ten temat. Jeśli Ty kogoś nie szanujesz, to sam nie oczekuj szacunku od drugiej osoby.

Awatar użytkownika
Locutus
Moderator
Kontakt:

Bilety, kontrole

#13 Post autor: Locutus » 13 mar 2016, o 13:00

Oho... I znowu ludzie, którzy mają problem z utrzymaniem koncentracji przez więcej niż kilkanaście sekund i którzy niestety stracili już zdolność do czytania ze zrozumieniem wypowiedzi dłuższych niż przeciętny tweet czy SMS rzucili się na Omegę. Smutne. Ale wiele mówi o dzisiejszym społeczeństwie.

Od siebie dodam, że z zainteresowaniem przeczytałem historię opisaną przez Omegę i jestem mu wdzięczny za to, że nie pominął żadnych szczegółów.

Pozdrawiam!
LOKI
Komunikacja miejska ma być dla ludzi. Nigdy na odwrót.

Awatar użytkownika
maria
Dyrektor

Bilety, kontrole

#14 Post autor: maria » 13 mar 2016, o 13:27

Locutus, naprawdę nie widzisz różnicy między np. dobrą książką, a postami Omegi? Naprawdę uważasz, że osoby, których nie porwała historia Omegi i kontrolera mówiącego (Jezu, to straszne) wieczorem "dzień dobry", są wtórnymi analfabetami, którzy przeczytali w swoim życiu jedynie "Poczytaj mi mamo" i "Janka Muzykanta"?
Rozwinięte miasto to nie takie, w którym biedni jeżdżą samochodami. W rozwiniętym mieście bogaci podróżują komunikacją publiczną - Enrique Penalosa.

Awatar użytkownika
Locutus
Moderator
Kontakt:

Bilety, kontrole

#15 Post autor: Locutus » 14 mar 2016, o 18:16

Dosyć wybiórczo przeniesione, skoro np. post Marii tu został, a post na który była to odpowiedź, jak i post, który był na to odpowiedzią nie. ;-)

Pozdrawiam!
LOKI
Komunikacja miejska ma być dla ludzi. Nigdy na odwrót.

Zablokowany

Wróć do „Kosz”