Nabór na stanowisko moderatora forum

Tutaj trafiają wszystkie "śmieci" związane z forum

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Kaszmir
Moderator fb pkk
Kontakt:

Nabór na stanowisko moderatora forum

#1 Post autor: Kaszmir » 22 cze 2012, o 19:41

Drodzy Forumowicze, Drogie Forumowiczki,

pkk ciągle się rozrasta. Forum, który kiedyś było szacowane dla stu osób, dziś liczy ponad 300 użytkowników. Niewielka, kilkuosobowa grupa administratorów i moderatorów, coraz trudniej wyrabia ze swoimi obowiązkami i dlatego planujemy poszerzyć nasze grono.

Zatem ogłaszamy nabór na stanowisko moderatora globalnego forum. Od kandydatów wymagamy żywego zainteresowania tematyką, zaangażowania i kultury osobistej, mile przyjęte będą również pomysły na dalszy rozwój forum. Dobrze by było, żeby kandydaci mieli ukończone 18 lat.

Co w zamian oferujemy? Pomoc w stawianiu pierwszych kroków jako moderator, możliwość reprezentowania forum "na zewnątrz" przy okazji spotkań i konferencji, a także dostęp do wielu źródeł informacji.

Zgłoszenia prosimy wysyłać na moją skrzynkę pw, wraz z krótkim opisem, czemu dana osoba chciałaby zostać moderatorem i co może od siebie zaoferować. Termin wysyłania zgłoszeń: do poniedziałku 09.07.2012. Wyboru dokonamy drogą głosowania wśród obecnych członków adminki, wynik ogłosimy publicznie niedługo później. Wszelkie pytania można zadawać w niniejszym temacie.

Pozdrawiamy,
Administracja

PS. Wszyscy członkowie administracji, w tym moderatorzy, raz do roku składają się na serwer forum. Opłata nie jest wielka, rzędu 30zł, jednak uważamy, że w ramach uczciwości powinniście zostać o niej poinformowani.
Ostatnio zmieniony 23 cze 2012, o 09:01 przez Kaszmir, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mkm3
Dyrektor

#2 Post autor: mkm3 » 6 wrz 2012, o 21:31

Kiedy będzie nominowany nowy Moderator? Nikt się nie zgłosił, czy co, że tak cicho?

Awatar użytkownika
Locutus
Moderator
Kontakt:

#3 Post autor: Locutus » 8 wrz 2012, o 11:03

Mieliśmy trzy kandydatury, które szczegółowo przeanalizowaliśmy, przedyskutowaliśmy i przemyśleliśmy (dyskusje trwały wszakże ponad dwa miesiące), a następnie drogą głosowania dokonaliśmy wyboru.

Panie i Panowie, nowym moderatorem – na razie na okres testowy trzech miesięcy – zostaje Pawelenator. Serdecznie gratulujemy! Przekazanie uprawnień powinno mieć miejsce w ciągu dnia dzisiejszego (za ewentualne opóźnienia z góry przepraszamy).

Pozdrawiam w imieniu wszystkich moderatorów i administratorów,
LOKI
Ostatnio zmieniony 8 wrz 2012, o 22:54 przez Locutus, łącznie zmieniany 2 razy.
Komunikacja miejska ma być dla ludzi. Nigdy na odwrót.

Awatar użytkownika
pawelenator
Kierownik
Kontakt:

#4 Post autor: pawelenator » 8 wrz 2012, o 11:36

A ja chciałem podziękować za dokonanie wyboru :)
Wiadomo, 3 kandydatury to wybór trudny, ale ważne, że ten temat jeszcze sprzed wakacji mamy zamknięty.

Awatar użytkownika
mkm3
Dyrektor

#5 Post autor: mkm3 » 8 wrz 2012, o 14:51

Gratuluję! A możemy się dowiedzieć, kto jeszcze startował o to miejsce?

Awatar użytkownika
czatowiec
Dyrektor
Kontakt:

#6 Post autor: czatowiec » 8 wrz 2012, o 21:29

Ja startowałem. Przyznawać się - kto był trzeci :P
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kaszmir
Moderator fb pkk
Kontakt:

#7 Post autor: Kaszmir » 8 wrz 2012, o 22:56

Startowali (kolejność alfabetyczna)
Artii
Czatowiec
Pawelenator

Przepraszamy, że tak długo zwlekaliśmy z podaniem wyników. Nabór ogłosiliśmy w wakacje, potem ciągle ktoś z adminki wyjeżdżał i nie mogliśmy się zgadać. A wybór był bardzo trudny, dlatego też zajęło nam to tyle czasu. Decyzja została podjęta dosłownie parę dni temu. Mogę jedynie zdradzić, że o wyborze 1. miejsca zdecydowała przewaga... jednego głosu.

Gratuluję zwycięzcy, a przede wszystkim - dziękuję każdemu, kto się zgłosił. Wbrew pozorom wybory nie są jednak zakończone - Pawelenator ma okres próbny, zatem będziemy śledzić jego poczynania uważnie :)
Ostatnio zmieniony 8 wrz 2012, o 22:58 przez Kaszmir, łącznie zmieniany 2 razy.

Zablokowany

Wróć do „Kosz”