Platforma Komunikacyjna Krakowa

"Komunikacja miejska ma być dla ludzi, nigdy na odwrót"
Teraz jest 17 gru 2018, o 06:15

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 15 kwi 2010, o 22:00 
Offline
Administrator Techniczny

Dołączył(a): 14 wrz 2009, o 19:01
Posty: 9953
Lokalizacja: Kraków->Bieńczyce
Zmiany z dnia 12.04.2010:
127, 157, 158, 209, 226, 229, 239, 249, 259, 269, 279, 289, 304, 502, 522


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 29 kwi 2010, o 21:17 
Offline
Administrator Techniczny

Dołączył(a): 14 wrz 2009, o 19:01
Posty: 9953
Lokalizacja: Kraków->Bieńczyce
Zmiany z dnia 29.04.2010:
5

Zmiany z dnia 26.04.2010:
109, 210, 230, 248, 258, 268

Zmiany z dnia 20.04.2010:
5

Zmiany z dnia 17.04.2010:
5, 124, 223, 424


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2010, o 22:43 
Offline
Administrator Techniczny

Dołączył(a): 14 wrz 2009, o 19:01
Posty: 9953
Lokalizacja: Kraków->Bieńczyce
Zmiany z dnia 05.05.2010:
100, 101, 108, 125, 127, 155, 157, 158, 175, 218, 224, 255, 425, 601, 605, 610, 613
Zmiany z dnia 03.05.2010:
5, 134, 238, 258, 601, 605, 610, 613


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 wrz 2010, o 09:47 
Offline
Administrator Techniczny

Dołączył(a): 14 wrz 2009, o 19:01
Posty: 9953
Lokalizacja: Kraków->Bieńczyce
Cytuj:
2010-09-05 2.08.83

Nowe funkcje
Witamy wszystkich bardzo serdecznie po wakacjach :)
Na dobry początek nowego sezonu prezentujemy nową wersję mobileMPK a w niej

* poprawiliśmy algorytm wyszukiwania połączeń aby uwzględniał połączenia wariantowe (sprawdzał czy faktycznie dany kurs zatrzymuje się na przystanku docelowym)
* do wyszukiwania połączeń, przeglądania rozkładu przystanku/linii dodaliśmy listy ostatnio używanych przystanków i linii
* zmieniliśmy układ menu
* dodatkowo poprawiliśmy kilka błędów

Druga zmiana prawdopodobnie spodoba się Wam trochę mniej:)
Po czterech latach prowadzenia serwisu zdecydowaliśmy się na wprowadzenie drobnej opłaty za korzystanie z aplikacji mobileMPK w wersji PRO. Pozwoli ona nam na opłacenie hostingu strony i domen oraz dalszy rozwój aplikacji.
Jednocześnie informujemy, że aplikacja w wersji Light pozostaje bezpłatna.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 wrz 2010, o 10:08 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 wrz 2009, o 13:44
Posty: 2263
Lokalizacja: Kraków - Bieńczyce
A zatem koniec z rozkładami w mojej komórce. 3,66 zł za jedną aktualizację płacić nie zamierzam.

_________________
Wreszcie na odpowiedniej linii...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 wrz 2010, o 10:31 
Offline
Administrator Techniczny

Dołączył(a): 14 wrz 2009, o 19:01
Posty: 9953
Lokalizacja: Kraków->Bieńczyce
EU8N napisał(a):
A zatem koniec z rozkładami w mojej komórce. 3,66 zł za jedną aktualizację płacić nie zamierzam.


A ja zapłaciłem i nie tylko ja...


Alternatywa: http://www.itiner.pl/ - choć według mnie bardzo słaba...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 wrz 2010, o 16:02 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 wrz 2009, o 21:35
Posty: 2574
Lokalizacja: Kraków Łobzów
3,66 zł opłaca się za tak dobrą aplikację, a ta opłata będzie za aktualizację samej aplikacji - tego typu aktualizacje są bardzo rzadko. Aktualizacja rozkładu jazdy nadal pozostaje bezpłatna, tak wynika z forum.

_________________
Obrazek
Obrazek


Ostatnio edytowano 6 wrz 2010, o 16:04 przez czatowiec, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 wrz 2010, o 21:15 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 wrz 2009, o 21:03
Posty: 1154
Lokalizacja: Krowodrza
czatowiec napisał(a):
3,66 zł opłaca się za tak dobrą aplikację, a ta opłata będzie za aktualizację samej aplikacji - tego typu aktualizacje są bardzo rzadko. Aktualizacja rozkładu jazdy nadal pozostaje bezpłatna, tak wynika z forum.


Tyle, że za aktualizacje płacisz operatorowi (jeżeli nie masz WiFi w komórce).

_________________
Wiślacka {5} Krowodrza


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 wrz 2010, o 21:45 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 wrz 2009, o 21:35
Posty: 2574
Lokalizacja: Kraków Łobzów
I.G.I napisał(a):
Tyle, że za aktualizacje płacisz operatorowi (jeżeli nie masz WiFi w komórce).

O tym to ja wiem, że pobiera dane z internetu. Ja mówię o koszcie za samą aplikację, bo niektóre osoby mają wykupione pakiety na internet, a w przypadku Tak-Tak'a mam prawie w ogóle za darmo internet (Blueconnect Max).

_________________
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 7 wrz 2010, o 16:56 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 21 wrz 2009, o 21:14
Posty: 1605
Lokalizacja: Lengyelország
Mnie powala jeden tekst - "jestem zadowolona iż wprowadzono opłatę" - trochę mi to propagandowo wygląda - psychologia mówi iż niektóre jednostki idą za innymi; co wykorzystuje reklama.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 7 wrz 2010, o 19:19 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 wrz 2009, o 21:35
Posty: 2574
Lokalizacja: Kraków Łobzów
Opłata może oznaczać lepszy rozwój projektu, bo programiści będą z większą chęcią tworzyć aplikację wiedząc, że zarabiają na niej.

_________________
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL