Transport Tycoon i OpenTTD

Moderator: Moderatorzy

smerf
Dyrektor
Posty: 2653
Rejestracja: 6 lut 2015, o 16:46

Transport Tycoon i OpenTTD

#1 Post autor: smerf » 21 lut 2015, o 22:22

Pogrywa ktoś z forumowiczów? Bo myślałem nad grą sieciową w kilka osób.
"Jest super, jest super
Więc o co ci chodzi?"

Lw25
Moderator
Posty: 3010
Rejestracja: 21 sty 2014, o 15:52
Lokalizacja: Krowodrza Górka/日進市

Transport Tycoon i OpenTTD

#2 Post autor: Lw25 » 21 lut 2015, o 22:58

Ja pogrywam, ale sam. Z PKP setem 2.0 i Polskimi tramwajami.
Komunikacja Miejska w Krakowie jest na pokaz. Jak masa rzeczy w tym mieście.

Awatar użytkownika
I.G.I
Moderator fb pkk
Posty: 1167
Rejestracja: 14 wrz 2009, o 22:03
Lokalizacja: Krowodrza
Kontakt:

Transport Tycoon i OpenTTD

#3 Post autor: I.G.I » 22 lut 2015, o 10:04

Online - nie, ale na singlu tak. :P
Wiślacka {5} Krowodrza

domints
Pasażer
Posty: 13
Rejestracja: 24 sty 2015, o 18:44

Transport Tycoon i OpenTTD

#4 Post autor: domints » 24 lut 2015, o 08:11

Mnie się zdarza na singlu, na online nie, ale jakby się zebrała fajna ekipa, to czemu nie ;) Przynajmniej w OpenTTD mogę pograć i z linuxa i z telefonu ;)

Lw25
Moderator
Posty: 3010
Rejestracja: 21 sty 2014, o 15:52
Lokalizacja: Krowodrza Górka/日進市

Transport Tycoon i OpenTTD

#5 Post autor: Lw25 » 24 lut 2015, o 08:20

Tak z ciekawości, gracie z GRFami czy bez?
Komunikacja Miejska w Krakowie jest na pokaz. Jak masa rzeczy w tym mieście.

smerf
Dyrektor
Posty: 2653
Rejestracja: 6 lut 2015, o 16:46

Transport Tycoon i OpenTTD

#6 Post autor: smerf » 24 lut 2015, o 20:33

Ja korzystam z GRF:
Iron Horse (http://www.tt-forums.net/viewtopic.php? ... 5#p1130765) pociągi obsługują dwukolorowe schematy malowania pojazdów,
EGRVTS - duży set pojazdów drogowych i tramy
Industral Station Renewal - grafiki stacji (http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?t=27112)
i oczywiście FIRS.

Niedawno znalazłem skompilowaną wersję OpenTTD z wieloma nowymi bajerami, tj:
Zmiana długości dnia
tablica odjazdów na przystankach/stacjach
programowane sygnały
udostępnianie infrastruktury kolejowej
sygnalizatory na mostach/w tunelach
historia podróży pojazdu
Jak coś link do tematu na forum /niestety po angielsku/ :
http://www.tt-forums.net/viewtopic.php? ... 0#p1085300 . Gdyby ktoś chciał instalować to do osobnego katalogu oraz należy zrobić kopię(lub zmienić nazwę) folderu z C:\Users\XXXXX\Documents\OpenTTD
"Jest super, jest super
Więc o co ci chodzi?"

Lw25
Moderator
Posty: 3010
Rejestracja: 21 sty 2014, o 15:52
Lokalizacja: Krowodrza Górka/日進市

Transport Tycoon i OpenTTD

#7 Post autor: Lw25 » 24 lut 2015, o 22:24

Mój aktualny zestaw to:
-Fris
-Fish
-PKP Set 2.0
-PolTrams
-Polish Road
-Polish building
Z nieznanej mi przyczyny ostatnie dwa coś nie chcą u mnie działać od niedawna.
Do tego ściągnięte, ale aktualnie nie w użyciu:
DACH, Dutch set, chyba całość Japan Seta (8 grfów), NARS i Metro track set.
A taki, był efekt, jak się raz nudziłem, pociąg interkontynentalny (zawiera wagony z DACH, PKP Setu i NARS, czyli z ÖBB, PKP i... Amtraka :hihi: ).
Komunikacja Miejska w Krakowie jest na pokaz. Jak masa rzeczy w tym mieście.

domints
Pasażer
Posty: 13
Rejestracja: 24 sty 2015, o 18:44

Transport Tycoon i OpenTTD

#8 Post autor: domints » 27 lut 2015, o 08:24

mod podany przez kolegę Smerfa jest genialny :D Brakuje mu tylko tego, żeby pasażerowie / towar miał ustalony cel podróży, znacznie urozmaica to rozgrywkę, bo trzeba budować połączenia tak, żeby dostarczyć jak najwięcej towaru z jak najmniejszą ilością przesiadek, bo i stacje mają ograniczoną pojemność :D
Mi osobiście zdarzało się grać na HardPacku (http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=33&t=49359), bo miał właśnie m.in. cele podróży, ale teraz gram na czystym OpenTTD z repozytorium Debiana :)

Lw25
Moderator
Posty: 3010
Rejestracja: 21 sty 2014, o 15:52
Lokalizacja: Krowodrza Górka/日進市

Transport Tycoon i OpenTTD

#9 Post autor: Lw25 » 27 lut 2015, o 09:04

domints pisze:mod podany przez kolegę Smerfa jest genialny :D Brakuje mu tylko tego, żeby pasażerowie / towar miał ustalony cel podróży, znacznie urozmaica to rozgrywkę, bo trzeba budować połączenia tak, żeby dostarczyć jak najwięcej towaru z jak najmniejszą ilością przesiadek, bo i stacje mają ograniczoną pojemność :D
Mi osobiście zdarzało się grać na HardPacku (http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=33&t=49359), bo miał właśnie m.in. cele podróży, ale teraz gram na czystym OpenTTD z repozytorium Debiana :)
A tzw. Cargodist nie załatwia sprawy celów podróż? Trzeba go tylko włączyć, bo jest domyślnie wyłączony.
Komunikacja Miejska w Krakowie jest na pokaz. Jak masa rzeczy w tym mieście.

domints
Pasażer
Posty: 13
Rejestracja: 24 sty 2015, o 18:44

Transport Tycoon i OpenTTD

#10 Post autor: domints » 27 lut 2015, o 19:17

Aaa to o tym nie wiedziałem :D ale jak tak teraz szukam, to się to pojawiło w wersji stabilnej dopiero w 1.4.0, a w repo debiana jest OpenTTD tylko 1.2.1, więc będę musiał sobie ściągnąć oddzielną wersję ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „IV. W Sieci & Software”