jakdojade.pl

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Kaszmir
Moderator fb pkk
Posty: 22831
Rejestracja: 18 wrz 2009, o 20:25
Kontakt:

jakdojade.pl

#1 Post autor: Kaszmir » 30 paź 2009, o 19:26


Awatar użytkownika
Kaszmir
Moderator fb pkk
Posty: 22831
Rejestracja: 18 wrz 2009, o 20:25
Kontakt:

#2 Post autor: Kaszmir » 6 lis 2009, o 11:47

Popularność serwisu rośnie, i bardzo dobrze ;)

"Jak dojechać? Internetowa wyszukiwarka pokaże"
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35821, ... okaze.html
Ostatnio zmieniony 6 lis 2009, o 11:48 przez Kaszmir, łącznie zmieniany 1 raz.

Mseifer
Administrator Techniczny
Posty: 9959
Rejestracja: 14 wrz 2009, o 19:01
Lokalizacja: Kraków->Bieńczyce
Kontakt:

#3 Post autor: Mseifer » 7 kwie 2010, o 22:04

Internet podpowie ci, jak podróżować po Krakowie
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul/37 ... egoria=663

Szkoda że np 502 się teleportuje spod Dworca po Budynkach do Placu Inwalidów :P
Ostatnio zmieniony 7 kwie 2010, o 22:07 przez Mseifer, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czatowiec
Dyrektor
Posty: 2574
Rejestracja: 21 wrz 2009, o 21:35
Lokalizacja: Kraków Łobzów
Kontakt:

#4 Post autor: czatowiec » 8 kwie 2010, o 15:08

Fajne :) Taki autobuser w wersji dla Krakowa. Wypróbowałem, przydatna sprawa.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kaszmir
Moderator fb pkk
Posty: 22831
Rejestracja: 18 wrz 2009, o 20:25
Kontakt:

#5 Post autor: Kaszmir » 9 kwie 2010, o 18:02

Serwis nie odnajduje w tej chwili linii "226", "2x9", "304" oraz "5x2" - zapewne w związku ze zmianami od jutra.

LK
Dyrektor
Posty: 1605
Rejestracja: 21 wrz 2009, o 21:14
Lokalizacja: Lengyelország

#6 Post autor: LK » 14 gru 2010, o 22:01

Uruchomiona została testowa wersja dla Trójmiasta - jak na razie, aby się tam dostać trzeba przejść przez stronę MZKZG.
Jest to jeden z pierwszych obejmujący kilkunastu przewoźników (z wyjątkiem KM i WKD w Warszawie).

tramwajem
Dyrektor
Posty: 2602
Rejestracja: 7 sty 2010, o 21:34
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

#7 Post autor: tramwajem » 20 kwie 2011, o 08:01

Wiecie, że jakdojade wyszukuje teraz także połączenia kolejowe?
I bike Kraków - wyższa kultura mobilności
http://ibikekrakow.com

Carol
Inspektor
Posty: 371
Rejestracja: 21 sty 2011, o 11:35
Lokalizacja: Nowa-Huta Pleszów

#8 Post autor: Carol » 4 lis 2012, o 17:26

Ten portal to już dno kompletne, wystarczy dziś na mapie sprawdzić przystanek "Karowa" i dowiemy się, że mamy do wyboru dwie linie "131" i "146". Rozkłady, przynajmniej niektóre, wcale nie pokrywają się ze stanem faktycznym. Linia "131" nie kursuje przez przystanek "Karowa" już od tygodnia. Dodatkowo jeszcze zmiana rozkładów od 10 listopada całkowicie zaciemnia wszystko. Jak ktoś chce faktycznie gdzieś dojechać to powinien nie korzystać z tego portalu. Szkoda czasu, a współczuję komuś kto nie zna danej okolicy, bo postoi sobie na przystanku.
Ostatnio zmieniony 4 lis 2012, o 18:15 przez Carol, łącznie zmieniany 1 raz.

Mseifer
Administrator Techniczny
Posty: 9959
Rejestracja: 14 wrz 2009, o 19:01
Lokalizacja: Kraków->Bieńczyce
Kontakt:

#9 Post autor: Mseifer » 4 lis 2012, o 23:14

Carol pisze:Ten portal to już dno kompletne, wystarczy dziś na mapie sprawdzić przystanek "Karowa" i dowiemy się, że mamy do wyboru dwie linie "131" i "146".
Właśnie sprawdziłem i jest tylko 146. Gdzie masz różnice w rozkładach?
Ostatnio zmieniony 4 lis 2012, o 23:17 przez Mseifer, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kaszmir
Moderator fb pkk
Posty: 22831
Rejestracja: 18 wrz 2009, o 20:25
Kontakt:

#10 Post autor: Kaszmir » 4 lis 2012, o 23:42

Mseifer pisze:Właśnie sprawdziłem i jest tylko 146. Gdzie masz różnice w rozkładach?
Poprawiono w międzyczasie.
Ostatnio zmieniony 4 lis 2012, o 23:42 przez Kaszmir, łącznie zmieniany 1 raz.

Carol
Inspektor
Posty: 371
Rejestracja: 21 sty 2011, o 11:35
Lokalizacja: Nowa-Huta Pleszów

#11 Post autor: Carol » 5 lis 2012, o 00:33

Mseifer pisze:Właśnie sprawdziłem i jest tylko 146. Gdzie masz różnice w rozkładach?
Od co najmniej dzisiejszego rana do popołudnia niestety były "nieświeże" dane, było 131 i 146. 131 z rozkładem, który obowiązywał na czas zamknięcia mostu na ul. Branickiej, po wybraniu przystanku Branice Pagórek były dwa rozkłady 131, jeden "stary" do Branice Szkoła i drugi "nowy" do Chałupek.
Szkoda, że aplikacja, która ma pomagać notuje takie kwiatki i wprowadza ludzi w błąd.
Sprawdzałem osobiście, bratanek jechał z Azorów dziś do moich teściów, którzy mieszkają niedaleko przystanku "Karowa" i znalazł połączenie linią 131 o 11:04. Problem był tylko taki, że autobus się nie pojawił, myślał że może miał awarię. Następny kurs miał być o 11:49 więc postanowił czekać i też to samo. Czekał aż do 12:25 na linię 146.
Nie będę cytował, jak bardzo pochlebnie wyrażał się o "jakdojade.pl". Pierwsze co zrobił, to wywalił tą aplikację ze swojego telefonu.
Ostatnio zmieniony 5 lis 2012, o 00:39 przez Carol, łącznie zmieniany 1 raz.

Mseifer
Administrator Techniczny
Posty: 9959
Rejestracja: 14 wrz 2009, o 19:01
Lokalizacja: Kraków->Bieńczyce
Kontakt:

#12 Post autor: Mseifer » 5 lis 2012, o 08:40

Pamietaj to tylko sprzet i oprogramowanie i tez to robia ludzie i sie moga mylic. Zawsze warto sprawdzic i porownac stan z rozkladami na stronie mpk. Sciagnijcie sobie Transportoida - super program zawsze aktualny.

Carol
Inspektor
Posty: 371
Rejestracja: 21 sty 2011, o 11:35
Lokalizacja: Nowa-Huta Pleszów

#13 Post autor: Carol » 5 lis 2012, o 11:45

Mseifer pisze:Pamietaj to tylko sprzet i oprogramowanie i tez to robia ludzie i sie moga mylic.
Zgadza się, mój bratanek zresztą też mógł się zainteresować czemu na słupku nie ma rozkładu i tabliczki 131.
Mseifer pisze:Sciagnijcie sobie Transportoida - super program zawsze aktualny.
Dzieki za radę, skorzystamy.

Awatar użytkownika
Coffee
Wisielec pomostowy
Posty: 6297
Rejestracja: 15 wrz 2009, o 14:59
Lokalizacja: Kraków - Borek Fał.
Kontakt:

#14 Post autor: Coffee » 5 lis 2012, o 14:10

Mseifer pisze:Pamietaj to tylko sprzet i oprogramowanie i tez to robia ludzie i sie moga mylic.
Ale to nie jest wina człowieka, który się tym zajmuje, tylko wina reorganizacji, którą musiało jakdojadę.pl zrobić, przez głupie zacietrzewienie MPK...
Myślę, że minie z 2-3 tygodnie i wszystko wróci do normy.
Obrazek
Obrazek
Ich will dass ihr mir vertraut
Ich will dass ihr mir glaubt
Ich will eure Blicke spüren
Jeden Herzschlag kontrollieren

kucyk
Dyrektor
Posty: 2323
Rejestracja: 10 lut 2014, o 16:35
Lokalizacja: kraków

jakdojade.pl

#15 Post autor: kucyk » 14 wrz 2015, o 07:57

Na jakdojade.pl od kilku dni linia autobusowa "163" jest linią strefową. :lmao:

ODPOWIEDZ

Wróć do „IV. W Sieci & Software”