Platforma Komunikacyjna Krakowa

"Komunikacja miejska ma być dla ludzi, nigdy na odwrót"
Teraz jest 17 gru 2018, o 06:30

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 24 kwi 2013, o 21:10 
Offline
Specjalista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lip 2011, o 13:33
Posty: 278
Lokalizacja: Modlnica
Ta gra już wyszła, czy dopiero będzie wychodzić??

_________________
Od Kołyski Aż Po Grób, Wisła Kraków To Mój Klub.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 24 kwi 2013, o 21:14 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 wrz 2009, o 20:25
Posty: 21921
maniak223 napisał(a):
Ta gra już wyszła, czy dopiero będzie wychodzić??

Wyszła klika tygodni temu. W Polsce pod dość zaskakującą nazwą...
http://www.gry-online.pl/gra.asp?ID=12987

_________________
Krabok - krakowski blog o komunikacji
Profil pkk na fb


Ostatnio edytowano 24 kwi 2013, o 21:15 przez Kaszmir, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 24 kwi 2013, o 21:19 
Offline
Specjalista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lip 2011, o 13:33
Posty: 278
Lokalizacja: Modlnica
Muszę zainwestować w tą grę, Traffic Giant mi się już znudził. Ileż można grać w to samo :)

_________________
Od Kołyski Aż Po Grób, Wisła Kraków To Mój Klub.


Ostatnio edytowano 24 kwi 2013, o 21:39 przez maniak223, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 maja 2013, o 16:12 
Offline
Inspektor

Dołączył(a): 24 sty 2013, o 14:45
Posty: 372
Lokalizacja: Kraków
Przepraszam ale niestety muszę przerwać robienie Mapki Krakowa z CiM 2 na CiM 1 z powodu że mam tam gotowe dużo z tej mapki a CiM 2 może kiedyś się tam pobawię. Proszę przenieść tam moje posty. Proszę o wyrozumiałość. :)


Ok, przeniesione - mod. K


Ostatnio edytowano 2 maja 2013, o 16:21 przez adammarcin11, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 maja 2013, o 18:09 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 28 wrz 2009, o 02:47
Posty: 5105
Lokalizacja: - KrK
Jak dla mnie CIM2 jest o wiele lepszy i szkoda, że powracasz do jedynki.
Nawet bez dodatków ale po nowym patchu który dzisiaj wyszedł rozkład jest realniejszy i dodane są reguły tworząc realną grę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dodany odstęp czasowy 5 minutowy.

W końcu tramwaje nie będą mi się psuły w trasie dzięki regułom
Obrazek

_________________
https://www.facebook.com/tramwajemistrzejowice - RY - RG - HG :)


Ostatnio edytowano 2 maja 2013, o 18:30 przez brovar, łącznie edytowano 3 razy

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 maja 2013, o 20:55 
Offline
Inspektor

Dołączył(a): 24 sty 2013, o 14:45
Posty: 372
Lokalizacja: Kraków
Co ty mówisz no to ostateczna decyzja to jednak CIM 2 dzięki brovarowi . To już jest na 100% pewne .


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2013, o 00:04 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 28 wrz 2009, o 02:47
Posty: 5105
Lokalizacja: - KrK
Z nudów - ciekawe czy zgadniecie po układach drogowych, który to rejon Krakowa. ;D
Obrazek

_________________
https://www.facebook.com/tramwajemistrzejowice - RY - RG - HG :)


Ostatnio edytowano 12 maja 2013, o 07:30 przez brovar, łącznie edytowano 7 razy

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2013, o 01:29 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 wrz 2009, o 20:25
Posty: 21921
brovar napisał(a):
Z nudów - ciekawe czy zgadniecie po układach drogowych, który to rejon Krakowa. ;D

Piastów :)

_________________
Krabok - krakowski blog o komunikacji
Profil pkk na fb


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2013, o 07:29 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 28 wrz 2009, o 02:47
Posty: 5105
Lokalizacja: - KrK
Kaszmir napisał(a):
Piastów :)

Dobrze. Oto nagroda widoczek gdzieś tam na Piastów w oddali.
Obrazek

ps. tak wiem co powiecie marudzić o wiedniach, to teraz będzie o grze. :D

_________________
https://www.facebook.com/tramwajemistrzejowice - RY - RG - HG :)


Ostatnio edytowano 12 maja 2013, o 10:03 przez brovar, łącznie edytowano 2 razy

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2013, o 10:03 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 wrz 2009, o 20:25
Posty: 21921
Jaki obszar Krakowa planujesz objąć? Cały miejski?

_________________
Krabok - krakowski blog o komunikacji
Profil pkk na fb


Ostatnio edytowano 12 maja 2013, o 10:03 przez Kaszmir, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2013, o 13:19 
Offline
Specjalista

Dołączył(a): 18 mar 2013, o 18:46
Posty: 244
Lokalizacja: 3,6,9,13,23,24,50,69 i autobusy
Szkoda tylko, że jak na razie nie ma autobusów przegubowych i są bardzo małe pojemności... znowu trzeba będzie bawić się głębiej w plikach aby to zmienić ;d


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2013, o 16:53 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 wrz 2009, o 21:03
Posty: 1154
Lokalizacja: Krowodrza
Tak z ciekawości, to jak można zapewnić f=5 przy zajezdni z max 20 pojazdami? Da się jakoś przypisać do jednej linii więcej autobusów (pomijam sytuacje, gdzie ilość przekracza pojemność zajezdni).

_________________
Wiślacka {5} Krowodrza


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2013, o 17:50 
Offline
Inspektor

Dołączył(a): 24 sty 2013, o 14:45
Posty: 372
Lokalizacja: Kraków
Mam pytanie czy można konwertować budynki 3D do CiM 2 ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2013, o 00:11 
Offline
Inspektor

Dołączył(a): 17 sie 2010, o 17:10
Posty: 334
Lokalizacja: Kraków
brovar napisał(a):
widoczek gdzieś tam na Piastów w oddali.

Jedyne skrzyżowanie które swoim układem mi pasuje do tego, to ROK, ale otoczenie ni cholery nie podobne. Co to jest?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2013, o 12:28 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 28 wrz 2009, o 02:47
Posty: 5105
Lokalizacja: - KrK
James napisał(a):
brovar napisał(a):
widoczek gdzieś tam na Piastów w oddali.

Jedyne skrzyżowanie które swoim układem mi pasuje do tego, to ROK, ale otoczenie ni cholery nie podobne. Co to jest?

Bo miał pasować tylko układ drogowy resztę sobie automatycznie generuje budynki mapa.
Jak widać Opolska w korku
Obrazek
I.G.I napisał(a):
Tak z ciekawości, to jak można zapewnić f=5 przy zajezdni z max 20 pojazdami? Da się jakoś przypisać do jednej linii więcej autobusów (pomijam sytuacje, gdzie ilość przekracza pojemność zajezdni).

IGI reguły musisz mieć to jest w nowszym patchu, który jest dostępny dla tych co zakupili oryginała. Tam wystarczy sobie w procentach ustawić ilość maksymalną pojemność w zajezdni. Maksymalnie dla tramwajów np można 160 pojazdów umieścić w jednej zajezdni.

adammarcin11 napisał(a):
Mam pytanie czy można konwertować budynki 3D do CiM 2 ?

Nie ma takiej możliwości.

_________________
https://www.facebook.com/tramwajemistrzejowice - RY - RG - HG :)


Ostatnio edytowano 13 maja 2013, o 17:09 przez brovar, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL