Cities in Motion 2

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Kaszmir
Moderator fb pkk
Posty: 22832
Rejestracja: 18 wrz 2009, o 21:25
Kontakt:

Cities in Motion 2

#1 Post autor: Kaszmir » 15 paź 2012, o 22:33

Paradox Interactive wyda Cities in Motion 2: The Modern Days
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=70225

Cities in motion 2 - bileciki do kontroli, proszę
http://polygamia.pl/Polygamia/1,107163, ... rosze.html

Nowości:
> skupienie się na współczesnych czasach, zamiast historii rozwoju km
> rozkłady podzielone na godziny szczytu, międzyszczytu itd. (!)
> zajezdnie (!)
> bardziej różnorodne układy drogowe, nie tylko poziom-pion-skos
> wpływ na układ ulic oraz rozwój miasta
> buspasy

A na koniec filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=Rv9WNBoPAok
Ostatnio zmieniony 15 paź 2012, o 23:31 przez Kaszmir, łącznie zmieniany 4 razy.

TerioX
Znawca
Posty: 31
Rejestracja: 8 lut 2012, o 22:34
Lokalizacja: Kraków - Nowa Huta
Kontakt:

#2 Post autor: TerioX » 16 paź 2012, o 20:50

No, już się nie mogę doczekać :)

Awatar użytkownika
Kaszmir
Moderator fb pkk
Posty: 22832
Rejestracja: 18 wrz 2009, o 21:25
Kontakt:

#3 Post autor: Kaszmir » 16 paź 2012, o 21:09

TerioX pisze:No, już się nie mogę doczekać :)
Ja też :) Zwłaszcza, że niedawno polubiłem się z CiM 1.

Awatar użytkownika
I.G.I
Moderator fb pkk
Posty: 1167
Rejestracja: 14 wrz 2009, o 22:03
Lokalizacja: Krowodrza
Kontakt:

#4 Post autor: I.G.I » 16 paź 2012, o 22:51

Kaszmir pisze:
TerioX pisze:No, już się nie mogę doczekać :)
Ja też :) Zwłaszcza, że niedawno polubiłem się z CiM 1.
Ja do CiM nie mam nerwów jakoś. :P Czekam na SimCity 5. :D
Wiślacka {5} Krowodrza

Awatar użytkownika
kbieniu7
Inspektor
Posty: 370
Rejestracja: 8 sty 2010, o 19:04
Lokalizacja: Kraków-Kurdwanów

#5 Post autor: kbieniu7 » 29 paź 2012, o 23:02

Czy mi się wydaje, czy każda linia będzie musiała zaczynać się od zajezdni? Przydałoby się by był osobny tryb wyjazdu na linię i osobno jazdy liniowej. Trochę to może być irytujące, by przed każdym kółkiem autobus musiał wracać do zajezdni.
Buspasy to świetna nowinka jak dla mnie, brakuje mi w grach takiej zabawy z organizacją ruchu. Ciekawie by było, jakby było dodatkowe narzędzie przejść dla pieszych na odcinkach międzywęzłowych, by kształtować drogi dojścia do przystanków. O infrastrukturze rowerowej nie mówię, bo to nie ta działka już :D
A na SimCity 5 nie czekam z wytęsknieniem. Poza grafiką 3D i brakiem siatki nic nowego.
Ostatnio zmieniony 30 paź 2012, o 01:18 przez kbieniu7, łącznie zmieniany 2 razy.

artii
Specjalista
Posty: 165
Rejestracja: 6 gru 2010, o 20:52
Lokalizacja: Krakow Ruczaj

#6 Post autor: artii » 29 paź 2012, o 23:29

Co myslicie o grze: "The train giant"?
Ostatnio zmieniony 30 paź 2012, o 01:15 przez artii, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kaszmir
Moderator fb pkk
Posty: 22832
Rejestracja: 18 wrz 2009, o 21:25
Kontakt:

#7 Post autor: Kaszmir » 30 paź 2012, o 01:18

kbieniu7 pisze:Czy mi się wydaje, czy każda linia będzie musiała zaczynać się od zajezdni?
Tak, przy czym jak dla mnie będą one pełnić po prostu funkcję pętli.

Mnie natomiast zastanawia, jak podział na pory dnia będzie się sprawdzał w praktyce? Skoro każda godzina ma trwać rzeczywistą minutę, to np. szczyt poranny potrwa ok. 3-4 minuty? Czy to nie za mało? Na niektórych liniach może nie starczyć na wykonanie pełnego kółka.
kbieniu7 pisze:Buspasy to świetna nowinka jak dla mnie, brakuje mi w grach takiej zabawy z organizacją ruchu. Ciekawie by było, jakby było dodatkowe narzędzie przejść dla pieszych na odcinkach międzywęzłowych, by kształtować drogi dojścia do przystanków.
Pomysł mi się podoba :)

adammarcin11
Inspektor
Posty: 373
Rejestracja: 24 sty 2013, o 14:45
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

#8 Post autor: adammarcin11 » 15 mar 2013, o 16:09

Robię swoją własną mapkę Krakowa obszar zajmujący to : Skotniki - Kliny - Borek Fałęcki - Łagiewniki - Ruczaj - Os.Europejskie - Kostrze - Pychowice - Dębniki - Os.Podwawelskie
Prace oceniam na 30 % ukończony.
Wydanie mapki gdzieś koło końca wakacji :) .
Postaram się utworzyć budynki , przystanki itd. żeby były bardzo podobne.
Bo takie 25 % tej mapki będzie fikcyjne. :D

Awatar użytkownika
Kaszmir
Moderator fb pkk
Posty: 22832
Rejestracja: 18 wrz 2009, o 21:25
Kontakt:

#9 Post autor: Kaszmir » 15 mar 2013, o 17:06

Zatem trzymamy kciuki :) Mapka skupiająca się na wybranym obszarze Krakowa może być całkiem interesująca.

adammarcin11
Inspektor
Posty: 373
Rejestracja: 24 sty 2013, o 14:45
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

#10 Post autor: adammarcin11 » 15 mar 2013, o 17:10

Wszystkie główne ulice mam budynki mieszkaniowe są skończone naraze przy ul.Kapelanka. Hipermarkety są już wszystkie zrobione.
Ostatnio zmieniony 15 mar 2013, o 18:04 przez adammarcin11, łącznie zmieniany 1 raz.

adammarcin11
Inspektor
Posty: 373
Rejestracja: 24 sty 2013, o 14:45
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

#11 Post autor: adammarcin11 » 22 mar 2013, o 19:59

Projekt Mapy Krakowa w CIM nie będzie dalej realizowana tylko będzie robiony od nowa w nowej wersji CIM 2. Której premiera będzie 5 kwietnia . Więc moje posty związane z CIM proszę przenieść do tematu CIM 2. :)


Mówisz, masz! - mod. K
Ostatnio zmieniony 22 mar 2013, o 20:55 przez adammarcin11, łącznie zmieniany 3 razy.

adammarcin11
Inspektor
Posty: 373
Rejestracja: 24 sty 2013, o 14:45
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

#12 Post autor: adammarcin11 » 16 kwie 2013, o 19:59

Zaczynam robić pierwsze ulice na mapie Krakowa .

brovar
Dyrektor
Posty: 5165
Rejestracja: 28 wrz 2009, o 03:47
Lokalizacja: - KrK

#13 Post autor: brovar » 17 kwie 2013, o 10:54

Tak realnie w skali 1:1 nie zrobisz, bo mapa w grze ma 8x8 km. A Kraków na bidę ma z 15x15 km ;)
Ale i tak to jest lepsze niż było w jedynce gdzie chyba 2x2km było. Nie licząc tych powiększonych map które miały buga bo nie dało się wytyczyć skrętów w prawo przy tak dużej mapie.
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2013, o 22:08 przez brovar, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
I.G.I
Moderator fb pkk
Posty: 1167
Rejestracja: 14 wrz 2009, o 22:03
Lokalizacja: Krowodrza
Kontakt:

#14 Post autor: I.G.I » 18 kwie 2013, o 08:08

Może ktoś się orientuje. Da się zrobić tak, by jedną linię obsługiwały 2 zajezdnie?
Wiślacka {5} Krowodrza

brovar
Dyrektor
Posty: 5165
Rejestracja: 28 wrz 2009, o 03:47
Lokalizacja: - KrK

#15 Post autor: brovar » 22 kwie 2013, o 17:46

Taki początek szkieleciku poznajecie miasto ? Obrazek
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2013, o 17:47 przez brovar, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „IV. W Sieci & Software”