Gry z autobusami, tramwajami itd.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
czatowiec
Dyrektor
Posty: 2574
Rejestracja: 21 wrz 2009, o 22:35
Lokalizacja: Kraków Łobzów
Kontakt:

#61 Post autor: czatowiec » 26 cze 2010, o 21:32

Ja zapowiedzi mam oryginalne od MPK, a nie w Ivonie - zgrali mi z karty SD na płytkę CD :) Format plików *.wav, idealnie pod TRS-a.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Jopek36
Dyrektor
Posty: 2115
Rejestracja: 30 mar 2010, o 18:45
Lokalizacja: Kraków

#62 Post autor: Jopek36 » 26 cze 2010, o 21:37

Nie widać pantografu, bo jest coś nie tak, ale nie wiem co... NGT6-2 przy przystanku Miodowa:
Obrazek
Ostatnio zmieniony 26 cze 2010, o 21:37 przez Jopek36, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kbieniu7
Inspektor
Posty: 370
Rejestracja: 8 sty 2010, o 19:04
Lokalizacja: Kraków-Kurdwanów

#63 Post autor: kbieniu7 » 26 cze 2010, o 22:20

Jestem zainteresowany tworzeniem mapy ;) Ja mógłbym robić otoczenie tzn. budynki i drzewa (jezdnie ktoś inny mógłby). Chociaż nie obiecuję szybkiego posuwania się prac.
Tylko trzeba by wybrać czyją wersję mapy wziąć jako podstawę.

A bombka z III serii zapowiada się ciekawie, jak widzę ;)
Ostatnio zmieniony 26 cze 2010, o 22:21 przez kbieniu7, łącznie zmieniany 1 raz.

brovar
Dyrektor
Posty: 5165
Rejestracja: 28 wrz 2009, o 03:47
Lokalizacja: - KrK

#64 Post autor: brovar » 26 cze 2010, o 22:47

Plan Krakow

Tak jak mówiłem torowisko krakowskie. ;)

Awatar użytkownika
Jopek36
Dyrektor
Posty: 2115
Rejestracja: 30 mar 2010, o 18:45
Lokalizacja: Kraków

#65 Post autor: Jopek36 » 27 cze 2010, o 09:54

Mapkę KST z dodatkami, które nie znajdują się na mojej stronie można pobrać: http://uploader.pl/pl/file/240333/Mapka-KST-N-S-rar.html . Do mapy należy pobrać dodatki z mojej strony( www.trs2004.za.pl ) tj.: tunel KST, zwrotnice tramwajowe oraz drogi i chodniki(będę robił 3- i 4- pasmówkę). Przypominam jeżeli jakaś osoba podejmie się kontynuowania robienia mapy niech, napisze na forum, aby nie dublować się, a jak skończy, niech wrzuci link ze zrobioną mapą wraz z odnośnikami do dodatków, których nie ma w TRS.
brovar pisze:Plan Krakow

Tak jak mówiłem torowisko krakowskie. ;)
Na podstawie czego robiłeś torowisko?
Ostatnio zmieniony 27 cze 2010, o 09:58 przez Jopek36, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
czatowiec
Dyrektor
Posty: 2574
Rejestracja: 21 wrz 2009, o 22:35
Lokalizacja: Kraków Łobzów
Kontakt:

#66 Post autor: czatowiec » 27 cze 2010, o 10:02

Ja się podejmę jak zrobię formata na drugim laptopie. Na tym mam Linuksa, więc nie będę ryzykował poważniejszego projektu w Trainzie (bo ogólnie na Wine mi chodzi), więc tylko na drugim muszę czystą Vistę zainstalować, bo jest tak sporo GB śmieci. Ta mapka to samo torowisko?
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Jopek36
Dyrektor
Posty: 2115
Rejestracja: 30 mar 2010, o 18:45
Lokalizacja: Kraków

#67 Post autor: Jopek36 » 27 cze 2010, o 10:27

czatowiec pisze:Ta mapka to samo torowisko?
Torowisko, gdzieniegdzie przystanki, drogi i chodniki oprócz większości skrzyżowań, zwrotnice, tunel KST oprócz przystanków i mapa satelitarna, na niektórych odcinkach usunąłem ją, ponieważ zacinała mi się gra i wywalało z TRS, regularnie zapisujcie mapę, aby później z jakieś przyczyny nie robić od nowa.

Awatar użytkownika
czatowiec
Dyrektor
Posty: 2574
Rejestracja: 21 wrz 2009, o 22:35
Lokalizacja: Kraków Łobzów
Kontakt:

#68 Post autor: czatowiec » 27 cze 2010, o 10:29

Ok, to ja będę mógł to dokończyć. Ale tunel KST postawię od nowa, taki jak na moich filmach, ale bardziej go upodobnię do oryginału. Sorry, ale ten twój bardzo niewygodnie i niedokładnie się ustawia (to zwykłe spline), no i Paint-owa tekstura... Te co ja mam są w formie torowiska i mają wiele rodzajów.
Obrazek
Obrazek

brovar
Dyrektor
Posty: 5165
Rejestracja: 28 wrz 2009, o 03:47
Lokalizacja: - KrK

#69 Post autor: brovar » 27 cze 2010, o 10:41

jopek36 pisze: Na podstawie czego robiłeś torowisko?
Z map satelitarnych. Tylko to screen nie aktualny, bo Pawia, Tunel KST i Rondo Mogilskie tez juz jest zrobiony. Oprócz torowiska, są przystanki, światła itp, brak natomiast zabudowań zieleni i ulic.
Jak odpalę grę, to zrobię krótki filmik. ;D
Ale to chyba dopiero jutro, dzisiaj trochę w Krakowie jest wydarzeń ważniejszych, które pasuje uwiecznić.
Ostatnio zmieniony 27 cze 2010, o 10:44 przez brovar, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jopek36
Dyrektor
Posty: 2115
Rejestracja: 30 mar 2010, o 18:45
Lokalizacja: Kraków

#70 Post autor: Jopek36 » 27 cze 2010, o 10:46

czatowiec pisze:Ok, to ja będę mógł to dokończyć. Ale tunel KST postawię od nowa, taki jak na moich filmach, ale bardziej go upodobnię do oryginału. Sorry, ale ten twój bardzo niewygodnie i niedokładnie się ustawia (to zwykłe spline), no i Paint-owa tekstura... Te co ja mam są w formie torowiska i mają wiele rodzajów.
OK, zrobiłem w formie spline, ponieważ prawdziwych tuneli nie da się tak modelować jak obiekty spline, aha tunel nie jest dokładnie odmierzony, muszę zrobić texturę tunelu na podstawie mapy sieci trakcyjnej Krakowa.
brovar pisze:dzisiaj trochę w Krakowie jest wydarzeń ważniejszych, które pasuje uwiecznić.
Wybieram się na paradę i do zajezdni Podgórze.
Ostatnio zmieniony 27 cze 2010, o 10:46 przez Jopek36, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czatowiec
Dyrektor
Posty: 2574
Rejestracja: 21 wrz 2009, o 22:35
Lokalizacja: Kraków Łobzów
Kontakt:

#71 Post autor: czatowiec » 27 cze 2010, o 10:50

Tak BTW, może wszyscy umówimy się ok. 12 pod Zajezdnią Podgórze i pojedziemy paradą? Z LK i EU8N już jesteśmy umówieni. Byłby z tego mini zlot forumowy :D
Ostatnio zmieniony 28 cze 2010, o 12:17 przez czatowiec, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
kbieniu7
Inspektor
Posty: 370
Rejestracja: 8 sty 2010, o 19:04
Lokalizacja: Kraków-Kurdwanów

#72 Post autor: kbieniu7 » 27 cze 2010, o 10:58

Ja bym mógł wpaść ok. 15 na Podgórze. Będziecie tam jeszcze? :D

Awatar użytkownika
czatowiec
Dyrektor
Posty: 2574
Rejestracja: 21 wrz 2009, o 22:35
Lokalizacja: Kraków Łobzów
Kontakt:

#73 Post autor: czatowiec » 27 cze 2010, o 10:59

Ja do zamknięcia tam będę :D
Obrazek
Obrazek

bombka190
Zbanowany
Posty: 105
Rejestracja: 21 cze 2010, o 13:07
Lokalizacja: z Krowodrzy

#74 Post autor: bombka190 » 27 cze 2010, o 11:05

Ja w sierpniu będę mieć TRS, tylko nie wiem, które 2004 czy 2006 ? Tak, żebym mógł w Krakowie pomóc.

Awatar użytkownika
Jopek36
Dyrektor
Posty: 2115
Rejestracja: 30 mar 2010, o 18:45
Lokalizacja: Kraków

#75 Post autor: Jopek36 » 27 cze 2010, o 11:05

czatowiec pisze:Tak BTW, może wszyscy umówimy się ok. 12 pod Zajezdnią Podgórze i pojedziemy paradą? Z LK i EU8N już jesteśmy umówieni. Był by z tego mini zlot forumowy :D
Ja planuję zrobić foty na moście Piłsudskiego i wsiąść na Placu Wolnica, a później pojechać do Zajezdni Podgórze. Czatowiec jak będziesz robić tunel zostaw trochę miejsca na przystanki.
Ostatnio zmieniony 27 cze 2010, o 11:06 przez Jopek36, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „IV. W Sieci & Software”