Gry z autobusami, tramwajami itd.
Moderator: Moderatorzy
Jestem zainteresowany tworzeniem mapy
Ja mógłbym robić otoczenie tzn. budynki i drzewa (jezdnie ktoś inny mógłby). Chociaż nie obiecuję szybkiego posuwania się prac.
Tylko trzeba by wybrać czyją wersję mapy wziąć jako podstawę.
A bombka z III serii zapowiada się ciekawie, jak widzę

Tylko trzeba by wybrać czyją wersję mapy wziąć jako podstawę.
A bombka z III serii zapowiada się ciekawie, jak widzę

Ostatnio zmieniony 26 cze 2010, o 22:21 przez kbieniu7, łącznie zmieniany 1 raz.
Mapkę KST z dodatkami, które nie znajdują się na mojej stronie można pobrać: http://uploader.pl/pl/file/240333/Mapka-KST-N-S-rar.html . Do mapy należy pobrać dodatki z mojej strony( www.trs2004.za.pl ) tj.: tunel KST, zwrotnice tramwajowe oraz drogi i chodniki(będę robił 3- i 4- pasmówkę). Przypominam jeżeli jakaś osoba podejmie się kontynuowania robienia mapy niech, napisze na forum, aby nie dublować się, a jak skończy, niech wrzuci link ze zrobioną mapą wraz z odnośnikami do dodatków, których nie ma w TRS.
Na podstawie czego robiłeś torowisko?
Ostatnio zmieniony 27 cze 2010, o 09:58 przez Jopek36, łącznie zmieniany 3 razy.
Torowisko, gdzieniegdzie przystanki, drogi i chodniki oprócz większości skrzyżowań, zwrotnice, tunel KST oprócz przystanków i mapa satelitarna, na niektórych odcinkach usunąłem ją, ponieważ zacinała mi się gra i wywalało z TRS, regularnie zapisujcie mapę, aby później z jakieś przyczyny nie robić od nowa.czatowiec pisze:Ta mapka to samo torowisko?
- czatowiec
- Dyrektor
- Kontakt:
Ok, to ja będę mógł to dokończyć. Ale tunel KST postawię od nowa, taki jak na moich filmach, ale bardziej go upodobnię do oryginału. Sorry, ale ten twój bardzo niewygodnie i niedokładnie się ustawia (to zwykłe spline), no i Paint-owa tekstura... Te co ja mam są w formie torowiska i mają wiele rodzajów.

Z map satelitarnych. Tylko to screen nie aktualny, bo Pawia, Tunel KST i Rondo Mogilskie tez juz jest zrobiony. Oprócz torowiska, są przystanki, światła itp, brak natomiast zabudowań zieleni i ulic.jopek36 pisze: Na podstawie czego robiłeś torowisko?
Jak odpalę grę, to zrobię krótki filmik.

Ale to chyba dopiero jutro, dzisiaj trochę w Krakowie jest wydarzeń ważniejszych, które pasuje uwiecznić.
Ostatnio zmieniony 27 cze 2010, o 10:44 przez brovar, łącznie zmieniany 1 raz.
OK, zrobiłem w formie spline, ponieważ prawdziwych tuneli nie da się tak modelować jak obiekty spline, aha tunel nie jest dokładnie odmierzony, muszę zrobić texturę tunelu na podstawie mapy sieci trakcyjnej Krakowa.czatowiec pisze:Ok, to ja będę mógł to dokończyć. Ale tunel KST postawię od nowa, taki jak na moich filmach, ale bardziej go upodobnię do oryginału. Sorry, ale ten twój bardzo niewygodnie i niedokładnie się ustawia (to zwykłe spline), no i Paint-owa tekstura... Te co ja mam są w formie torowiska i mają wiele rodzajów.
Wybieram się na paradę i do zajezdni Podgórze.brovar pisze:dzisiaj trochę w Krakowie jest wydarzeń ważniejszych, które pasuje uwiecznić.
Ostatnio zmieniony 27 cze 2010, o 10:46 przez Jopek36, łącznie zmieniany 1 raz.
- czatowiec
- Dyrektor
- Kontakt:
Tak BTW, może wszyscy umówimy się ok. 12 pod Zajezdnią Podgórze i pojedziemy paradą? Z LK i EU8N już jesteśmy umówieni. Byłby z tego mini zlot forumowy 

Ostatnio zmieniony 28 cze 2010, o 12:17 przez czatowiec, łącznie zmieniany 1 raz.

Ja planuję zrobić foty na moście Piłsudskiego i wsiąść na Placu Wolnica, a później pojechać do Zajezdni Podgórze. Czatowiec jak będziesz robić tunel zostaw trochę miejsca na przystanki.czatowiec pisze:Tak BTW, może wszyscy umówimy się ok. 12 pod Zajezdnią Podgórze i pojedziemy paradą? Z LK i EU8N już jesteśmy umówieni. Był by z tego mini zlot forumowy
Ostatnio zmieniony 27 cze 2010, o 11:06 przez Jopek36, łącznie zmieniany 2 razy.