Virtual Bus

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Kaszmir
Moderator fb pkk
Posty: 22832
Rejestracja: 18 wrz 2009, o 21:25
Kontakt:

#16 Post autor: Kaszmir » 27 wrz 2009, o 15:24

Karty graficzne: Mobile Intel(R) 945GM Express Chipset Family 6.14.10.4543
Czy to zintegrowana karta graficzna?

Awatar użytkownika
bombka
Kierownik
Posty: 843
Rejestracja: 21 wrz 2009, o 22:09
Lokalizacja: Kraków-Czyżyny

#17 Post autor: bombka » 27 wrz 2009, o 15:25

Wbudowana...

Awatar użytkownika
Kaszmir
Moderator fb pkk
Posty: 22832
Rejestracja: 18 wrz 2009, o 21:25
Kontakt:

#18 Post autor: Kaszmir » 27 wrz 2009, o 15:27

bombka pisze:Wbudowana...
Czyli zintegrowana. To może wyjaśniać wiele, gdyż takie karty niezbyt nadają się do gier.

Mseifer
Administrator Techniczny
Posty: 9959
Rejestracja: 14 wrz 2009, o 20:01
Lokalizacja: Kraków->Bieńczyce
Kontakt:

#19 Post autor: Mseifer » 27 wrz 2009, o 15:28

Kaszmir pisze:
bombka pisze:Wbudowana...
Czyli zintegrowana. To może wyjaśniać wiele, gdyż takie karty niezbyt nadają się do gier.
Takie karty to tylko dokumenty, zdjęcia i internet i jakieś słabsze gry... Raczej nic na to nie poradzimy.

Awatar użytkownika
Kaszmir
Moderator fb pkk
Posty: 22832
Rejestracja: 18 wrz 2009, o 21:25
Kontakt:

#20 Post autor: Kaszmir » 27 wrz 2009, o 16:33

Mseifer pisze:Takie karty to tylko dokumenty, zdjęcia i internet i jakieś słabsze gry... Raczej nic na to nie poradzimy.
Można spróbować poszukać sterowników na stronach producenta, choć nie ma gwarancji, że pomogą.

Awatar użytkownika
Vitalii xD
Szperacz
Posty: 54
Rejestracja: 15 wrz 2009, o 15:05
Lokalizacja: Krk

#21 Post autor: Vitalii xD » 27 wrz 2009, o 20:59

A ile MB pojemności ma ta karta? Bo może być słabo wydajna i przetwarzać za mało danych, ze względu na pojemność.

Awatar użytkownika
DAMIAN
Dyrektor
Posty: 2048
Rejestracja: 3 cze 2011, o 18:15
Lokalizacja: Kraków Prądnik Biały

#22 Post autor: DAMIAN » 14 cze 2011, o 16:28

http://virtualbus.info/ . To jest symulator autobusu . Tylko jedna rzecz . Nigdzie nie ma mapy Krakowa.

Awatar użytkownika
mkm3
Dyrektor
Posty: 1355
Rejestracja: 1 sty 2011, o 17:20
Lokalizacja: Kraków

#23 Post autor: mkm3 » 14 cze 2011, o 16:42

Tak właściwie, stanął w miejscu rozwój VBusa.

Awatar użytkownika
DAMIAN
Dyrektor
Posty: 2048
Rejestracja: 3 cze 2011, o 18:15
Lokalizacja: Kraków Prądnik Biały

#24 Post autor: DAMIAN » 14 cze 2011, o 16:57

No właśnie szkoda. Pojeździłbym sobie po Krakowie.
Ostatnio zmieniony 14 cze 2011, o 16:59 przez DAMIAN, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kaszmir
Moderator fb pkk
Posty: 22832
Rejestracja: 18 wrz 2009, o 21:25
Kontakt:

#25 Post autor: Kaszmir » 14 cze 2011, o 17:00

Wiecie, możecie wziąć sprawy w swoje ręce i spróbować samemu odtworzyć część Krakowa ;)
Ostatnio zmieniony 14 cze 2011, o 17:00 przez Kaszmir, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
DAMIAN
Dyrektor
Posty: 2048
Rejestracja: 3 cze 2011, o 18:15
Lokalizacja: Kraków Prądnik Biały

#26 Post autor: DAMIAN » 14 cze 2011, o 17:06

Heh ... Ja musiałbym mieć kilku pomocników bo map nie potrafię zrobić.

Awatar użytkownika
mkm3
Dyrektor
Posty: 1355
Rejestracja: 1 sty 2011, o 17:20
Lokalizacja: Kraków

#27 Post autor: mkm3 » 14 cze 2011, o 17:33

No można zrobić linię 105, albo ambitniej taką 501.

Krakowiak
Miłośnik
Posty: 72
Rejestracja: 2 lut 2011, o 12:47
Lokalizacja: Kraków

#28 Post autor: Krakowiak » 14 cze 2011, o 20:21

Albo zacząć od najkrótszych i przejść do najdłuższych przy okazji ucząc się robić lepsze mapki ;)

Awatar użytkownika
czatowiec
Dyrektor
Posty: 2574
Rejestracja: 21 wrz 2009, o 22:35
Lokalizacja: Kraków Łobzów
Kontakt:

#29 Post autor: czatowiec » 14 cze 2011, o 21:10

Teraz rozwój vBusa wygasa na rzecz OMSI, i jeśli już myśleć o robieniu mapy Krakowa to do OMSI. Nawet zaczynałem robić wraz z busikiem "105" do vBusa, ale prace zostały potem zarzucone ze względów czasowo-technicznych.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
mkm3
Dyrektor
Posty: 1355
Rejestracja: 1 sty 2011, o 17:20
Lokalizacja: Kraków

#30 Post autor: mkm3 » 14 cze 2011, o 21:13

czatowiec pisze:Teraz rozwój vBusa wygasa na rzecz OMSI
A to dlaczego? Nie lepiej zrobić cos polskiego? na wzór OMSI i innych

ODPOWIEDZ

Wróć do „IV. W Sieci & Software”