Platforma Komunikacyjna Krakowa

"Komunikacja miejska ma być dla ludzi, nigdy na odwrót"
Teraz jest 9 gru 2018, o 20:21

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 21 sty 2011, o 17:59 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 29 wrz 2009, o 14:57
Posty: 1760
Lokalizacja: Mistrzejowice
NowaHutaWschód napisał(a):
Gdzie robiłeś te modyfikacje?


W pliku VEHICLES.CFG w folderze Maps. Otwiera się go spod notatnika i trzeba najpierw przeanalizować dane, żeby nie namieszać za bardzo.


Ostatnio edytowano 21 sty 2011, o 17:59 przez bielanek, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 21 sty 2011, o 19:25 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 wrz 2009, o 20:25
Posty: 21913
Niezłe! :O :D


PS. Wydzieliłem temat do osobnego wątku.


Ostatnio edytowano 21 sty 2011, o 19:26 przez Kaszmir, łącznie edytowano 3 razy

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 22 sty 2011, o 11:56 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 wrz 2009, o 07:40
Posty: 6453
Lokalizacja: Romilly-sur-Seine
tramwajem napisał(a):
(...) Fajnie się gra w multiplayera, można wspólnie budować linie, zmieniać pociągi itd. Może zagralibyśmy sobie kiedyś? Wystarczy głosowy komunikator, mikrofon i zwykły openttd + uzgodnione dodatki.
Nic z tego nie będzie. Żonaty jestem.
:lol-above:

Pozdrawiam!
LOKI

_________________
Komunikacja miejska ma być dla ludzi. Nigdy na odwrót.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 22 sty 2011, o 12:54 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 7 sty 2010, o 21:34
Posty: 2602
Lokalizacja: Kraków
Żona Ci nie pozwala grać? :D To wyjdź i z knajpy z nami zagraj ;)

_________________
I bike Kraków - wyższa kultura mobilności
http://ibikekrakow.com


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 22 sty 2011, o 13:04 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 29 wrz 2009, o 14:57
Posty: 1760
Lokalizacja: Mistrzejowice
Ja się na to pisze. Sprawdzić muszę jeszcze tylko czy mi to nadal chodzi i możemy grać :D . Jakiś termin może?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 22 sty 2011, o 13:06 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 7 sty 2010, o 21:34
Posty: 2602
Lokalizacja: Kraków
Jeśli chodzi o mnie to najwcześniej w marcu.

_________________
I bike Kraków - wyższa kultura mobilności
http://ibikekrakow.com


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 22 sty 2011, o 14:47 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 wrz 2009, o 21:03
Posty: 1154
Lokalizacja: Krowodrza
Tak w ogóle zna ktoś sposób na "spowolnienie" gry? :P Bo ilekroć chce przesunąc się po mapie to przelatuje w ciągu 2 sekund z jednego końca mapy na drugi.

_________________
Wiślacka {5} Krowodrza


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 22 sty 2011, o 14:56 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 wrz 2009, o 20:25
Posty: 21913
I.G.I napisał(a):
Tak w ogóle zna ktoś sposób na "spowolnienie" gry? :P Bo ilekroć chce przesunąc się po mapie to przelatuje w ciągu 2 sekund z jednego końca mapy na drugi.

Grać na starszym systemie ;P Mam ten sam problem odkąd przesiadłem się z xp na Vista, wcześniej ekran przewijał się w dobrym tempie - przynajmniej u mnie.


Ostatnio edytowano 22 sty 2011, o 14:56 przez Kaszmir, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 22 sty 2011, o 23:06 
Offline
Dyspozytor

Dołączył(a): 27 gru 2010, o 20:02
Posty: 503
Lokalizacja: Nowa Huta
Kaszmir napisał(a):
I.G.I napisał(a):
Tak w ogóle zna ktoś sposób na "spowolnienie" gry? :P Bo ilekroć chce przesunąc się po mapie to przelatuje w ciągu 2 sekund z jednego końca mapy na drugi.

Grać na starszym systemie ;P Mam ten sam problem odkąd przesiadłem się z xp na Vista, wcześniej ekran przewijał się w dobrym tempie - przynajmniej u mnie.


Zmodyfikowany plik .exe miałem to samo z Commandos'em przy zmianie pliku .exe wszystko szło po staremu :)

_________________
Polska Kibolska


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 sty 2011, o 02:05 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 wrz 2009, o 20:25
Posty: 21913
NowaHutaWschód napisał(a):
Zmodyfikowany plik .exe miałem to samo z Commandos'em przy zmianie pliku .exe wszystko szło po staremu :)

A co dokładnie zmienić? Przyznam, że tej metody nie próbowałem.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 sty 2011, o 11:42 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 wrz 2009, o 07:40
Posty: 6453
Lokalizacja: Romilly-sur-Seine
tramwajem napisał(a):
Żona Ci nie pozwala grać? :D To wyjdź i z knajpy z nami zagraj ;)

Nie o to chodzi. Chodzi o to, że jednak wypadałoby spędzić trochę czasu z żoną, czyż nie. Zresztą „wypadałoby”to nie jest właściwe słowo, po prostu naprawdę sprawia mi to przyjemność. A żona i tak już cierpliwie znosi moje kilkugodzinne przesiadywanie na rozmaitych forach internetowych, więc może lepiej nie przesadzać. ;-)

Pozdrawiam!
LOKI

_________________
Komunikacja miejska ma być dla ludzi. Nigdy na odwrót.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 sty 2011, o 17:16 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 7 sty 2010, o 21:34
Posty: 2602
Lokalizacja: Kraków
Locutus napisał(a):
moje kilkugodzinne przesiadywanie na rozmaitych forach internetowych

Ja Cię tam na siłę wyciągać nie będę, ale jedna gra ttd zajmuje z 10h, a jest nieporównywalnie ciekawsza od jakiegokolwiek forum ;)

_________________
I bike Kraków - wyższa kultura mobilności
http://ibikekrakow.com


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 11 paź 2011, o 14:24 
Offline
Dyspozytor

Dołączył(a): 27 gru 2010, o 20:02
Posty: 503
Lokalizacja: Nowa Huta
Zna ktoś sztuczkę żeby przerobić przystanki tj obsługiwały więcej niż 4 linie komunikacyjne, jakaś zmiana w pliku lub jakaś łatka do pobrania?

_________________
Polska Kibolska


Ostatnio edytowano 11 paź 2011, o 18:37 przez NowaHutaWschód, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 11 paź 2011, o 18:12 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 7 sty 2010, o 21:34
Posty: 2602
Lokalizacja: Kraków
Nic mi o tym nie wiadomo, ja zawsze tworzyłem pary przystanków, co podwajało przepustowość.

_________________
I bike Kraków - wyższa kultura mobilności
http://ibikekrakow.com


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 11 paź 2011, o 18:39 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 wrz 2009, o 20:25
Posty: 21913
NowaHutaWschód napisał(a):
Zna ktoś sztuczkę żeby przerobić przystanki tj obsługiwały więcej niż 4 linie komunikacyjne, jakaś zmiana w pliku lub jakaś łatka do pobrania?
tramwajem napisał(a):
Nic mi o tym nie wiadomo, ja zawsze tworzyłem pary przystanków, co podwajało przepustowość.

Ja podobnie - pary przystanków starczą, bo zwykle na danym ciągu nie kursuje więcej niż osiem linii.

_________________
Krabok - krakowski blog o komunikacji
Profil pkk na fb


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL