Traffic Giant

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
kbieniu7
Inspektor
Posty: 370
Rejestracja: 8 sty 2010, o 19:04
Lokalizacja: Kraków-Kurdwanów

#31 Post autor: kbieniu7 » 12 paź 2011, o 14:56

Kaszmir pisze: Ja podobnie - pary przystanków starczą, bo zwykle na danym ciągu nie kursuje więcej niż osiem linii.
To Wielicką by było trudno przenieść do TG :D

NowaHutaWschód
Dyspozytor
Posty: 599
Rejestracja: 27 gru 2010, o 20:02
Lokalizacja: Nowa Huta

#32 Post autor: NowaHutaWschód » 25 sty 2013, o 15:59

Wie ktoś może jak zmienić ilość linii na przystanku żeby było więcej niż 4? Ładowność zmienia się w pewnym pliku więc może wystarczy też gdzieś zmienić wpis?
Polska Kibolska

Castaway
Dyspozytor
Posty: 689
Rejestracja: 27 mar 2012, o 13:11
Lokalizacja: Małopolska

#33 Post autor: Castaway » 25 sty 2013, o 18:57

Z tego co pamiętam, to pewnym wyjściem, było ustawienie drugiego przystanku obok już istniejącego
Oficjalna liczba mieszkańców Krakowa: 766 tys.
Realna liczba mieszkańców Krakowa: 766 tys. zameldowanych + 200 tys. studentów + 200 tys. byłych studentów i słoików + min. 300 tys. gości ze Wschodu + dziesiątki tysięcy turystów = minimum 1,5 mln.

NowaHutaWschód
Dyspozytor
Posty: 599
Rejestracja: 27 gru 2010, o 20:02
Lokalizacja: Nowa Huta

#34 Post autor: NowaHutaWschód » 28 sty 2013, o 19:58

Castaway pisze:Z tego co pamiętam, to pewnym wyjściem, było ustawienie drugiego przystanku obok już istniejącego
Tylko że wtedy trzeba znowu odznaczać że inna linia nie zatrzymywała się dwa razy na tym samym przystanku jeśli ustawisz dwa słupki obok siebie.
Ostatnio zmieniony 28 sty 2013, o 21:01 przez NowaHutaWschód, łącznie zmieniany 1 raz.
Polska Kibolska

Awatar użytkownika
maniak223
Specjalista
Posty: 280
Rejestracja: 16 lip 2011, o 14:33
Lokalizacja: Modlnica
Kontakt:

#35 Post autor: maniak223 » 10 lut 2013, o 00:29

NowaHutaWschód pisze:
Castaway pisze:Z tego co pamiętam, to pewnym wyjściem, było ustawienie drugiego przystanku obok już istniejącego
Tylko że wtedy trzeba znowu odznaczać że inna linia nie zatrzymywała się dwa razy na tym samym przystanku jeśli ustawisz dwa słupki obok siebie.
Ja na samym początku stawiam przystanki koło siebie, i przy tworzeniu linii odznaczam jeden.
Ostatnio zmieniony 10 lut 2013, o 02:32 przez maniak223, łącznie zmieniany 1 raz.
Od Kołyski Aż Po Grób, Wisła Kraków To Mój Klub.

NowaHutaWschód
Dyspozytor
Posty: 599
Rejestracja: 27 gru 2010, o 20:02
Lokalizacja: Nowa Huta

#36 Post autor: NowaHutaWschód » 11 lut 2013, o 11:31

maniak223 pisze:
NowaHutaWschód pisze:
Castaway pisze:Z tego co pamiętam, to pewnym wyjściem, było ustawienie drugiego przystanku obok już istniejącego
Tylko że wtedy trzeba znowu odznaczać że inna linia nie zatrzymywała się dwa razy na tym samym przystanku jeśli ustawisz dwa słupki obok siebie.
Ja na samym początku stawiam przystanki koło siebie, i przy tworzeniu linii odznaczam jeden.
Tylko że to mija się z celem jednak, no i ostatnio zmieniłem pojemności w taborze podnosząc wszędzie w autobusach o 20 miejsc a w tramwajach o 40, a w grze się okazało że pojemności w ogóle się wymieszały i w małym autobusiku było 70 miejsc a w tym dużym piętrowym chyba 30 :D
Ostatnio zmieniony 11 lut 2013, o 11:33 przez NowaHutaWschód, łącznie zmieniany 1 raz.
Polska Kibolska

Awatar użytkownika
Kosoviak
Specjalista
Posty: 226
Rejestracja: 25 lis 2011, o 12:34
Lokalizacja: NOWA HUTA/Ruczaj

#37 Post autor: Kosoviak » 11 lut 2013, o 20:53

Są jakieś nowe gry w tej tematyce?
Bo tu gram do pewnego momentu po czym wywala mnie z gry gdy tworzę trasę i dalej sobie nie pogram.
Nie wiem czy macie podobne problemy ale sprawdzałem na dwóch laptopach, dwie różne płyty z grą i problemy się pojawiają w tych samych miejscach.
Ostatnio zmieniony 11 lut 2013, o 22:49 przez Kosoviak, łącznie zmieniany 1 raz.
Mówisz o wierności,
której Wy nie znacie,
u Was, przerzut do przerzuta mówi
BRACIE!!

HUTNIK NOWA HUTA

NowaHutaWschód
Dyspozytor
Posty: 599
Rejestracja: 27 gru 2010, o 20:02
Lokalizacja: Nowa Huta

#38 Post autor: NowaHutaWschód » 11 lut 2013, o 21:05

Kosoviak pisze:Są jakieś nowe gry w tej tematyce?
Bo tu gram do pewnego momentu po czym wywala mnie z gry gdy tworzę trasę i dalej sobie nie pogram.
Nie wiem czy macie podobne problemy ale sprawdzałem na dwóch laptopach, dwie różne płyty z grą i problemy się pojawiają w tych samych miejscach.
U mnie jest to samo, jak tworzę chyba 8 albo 9 linię.
Ostatnio zmieniony 11 lut 2013, o 22:49 przez NowaHutaWschód, łącznie zmieniany 1 raz.
Polska Kibolska

Awatar użytkownika
Kaszmir
Moderator fb pkk
Posty: 22832
Rejestracja: 18 wrz 2009, o 21:25
Kontakt:

#39 Post autor: Kaszmir » 11 lut 2013, o 22:50

Kosoviak pisze:Są jakieś nowe gry w tej tematyce?
Cities in Motion
Cities in Motion 2

Awatar użytkownika
maniak223
Specjalista
Posty: 280
Rejestracja: 16 lip 2011, o 14:33
Lokalizacja: Modlnica
Kontakt:

#40 Post autor: maniak223 » 13 lut 2013, o 19:33

To kiedy gramy przez Hamahi w Traffic Giant?? :D
Ostatnio zmieniony 13 lut 2013, o 21:55 przez maniak223, łącznie zmieniany 1 raz.
Od Kołyski Aż Po Grób, Wisła Kraków To Mój Klub.

NowaHutaWschód
Dyspozytor
Posty: 599
Rejestracja: 27 gru 2010, o 20:02
Lokalizacja: Nowa Huta

#41 Post autor: NowaHutaWschód » 13 lut 2013, o 19:47

Szkoda że nie pokusili się o zrobienie TG 2, mogli ją bardziej dopracować żeby torowiska nie układać tylko na drodze bo to było denerwujące, no i robienie pętli było niemożliwe, i to skręcanie wagonów rozwalało system :rotfl:
Ostatnio zmieniony 13 lut 2013, o 21:56 przez NowaHutaWschód, łącznie zmieniany 1 raz.
Polska Kibolska

Awatar użytkownika
Kosoviak
Specjalista
Posty: 226
Rejestracja: 25 lis 2011, o 12:34
Lokalizacja: NOWA HUTA/Ruczaj

#42 Post autor: Kosoviak » 21 lut 2013, o 10:01

A mogliby, tym bardziej że na nowych systemach gra działa...
Nie powiem, mam obecnie wypasionego lapka jednak poruszanie się po mapie to dramat, nawet intro nie widzę, jedynie dźwięk.
Ostatnio zmieniony 21 lut 2013, o 10:40 przez Kosoviak, łącznie zmieniany 1 raz.
Mówisz o wierności,
której Wy nie znacie,
u Was, przerzut do przerzuta mówi
BRACIE!!

HUTNIK NOWA HUTA

Awatar użytkownika
Coffee
Wisielec pomostowy
Posty: 6523
Rejestracja: 15 wrz 2009, o 15:59
Lokalizacja: Kraków - Borek Fał.
Kontakt:

#43 Post autor: Coffee » 21 lut 2013, o 18:35

NowaHutaWschód pisze:U mnie jest to samo, jak tworzę chyba 8 albo 9 linię.
Przepraszam, że tak późno, ale dopiero teraz zauważyłem te posty. Należy poszukać w sieci patcha 1.4 i powinno wszystko nienagannie działać.
Ostatnio zmieniony 21 lut 2013, o 19:24 przez Coffee, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek
Ich will dass ihr mir vertraut
Ich will dass ihr mir glaubt
Ich will eure Blicke spüren
Jeden Herzschlag kontrollieren

NowaHutaWschód
Dyspozytor
Posty: 599
Rejestracja: 27 gru 2010, o 20:02
Lokalizacja: Nowa Huta

#44 Post autor: NowaHutaWschód » 21 lut 2013, o 20:01

Coffee pisze:
NowaHutaWschód pisze:U mnie jest to samo, jak tworzę chyba 8 albo 9 linię.
Przepraszam, że tak późno, ale dopiero teraz zauważyłem te posty. Należy poszukać w sieci patcha 1.4 i powinno wszystko nienagannie działać.
piejdole, nie chce mi się szukać, niech zrobią TG2, taką jaka powinna być w rzeczywistości a nie jakieś robione na szybko, gdzie tramwaje nawet nie muszą jeździć po torach bo na zakręcie jadą gdzieś po asfalcie :D
Polska Kibolska

Castaway
Dyspozytor
Posty: 689
Rejestracja: 27 mar 2012, o 13:11
Lokalizacja: Małopolska

#45 Post autor: Castaway » 22 lut 2013, o 09:10

NowaHutaWschód pisze: taką jaka powinna być w rzeczywistości a nie jakieś robione na szybko,
TG to gra z 2000 roku, nie można oceniać z perspektywy 2013...
Fizyka w wielu momentach uproszczona, brak metra, kiepskie dźwięki, ale rozgrywka na tyle sympatyczna, że siedzimy w niej 13 lat po premierze ;)
Oficjalna liczba mieszkańców Krakowa: 766 tys.
Realna liczba mieszkańców Krakowa: 766 tys. zameldowanych + 200 tys. studentów + 200 tys. byłych studentów i słoików + min. 300 tys. gości ze Wschodu + dziesiątki tysięcy turystów = minimum 1,5 mln.

ODPOWIEDZ

Wróć do „IV. W Sieci & Software”