Platforma Komunikacyjna Krakowa

"Komunikacja miejska ma być dla ludzi, nigdy na odwrót"
Teraz jest 17 gru 2018, o 07:11

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2011, o 16:25 
Offline
Inspektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 sty 2010, o 19:04
Posty: 344
Lokalizacja: Kraków-Kurdwanów
http://forum.paradoxplaza.com/forum/sho ... e-Launches

Jeszcze ten samolot dodatkowo. ^^"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 lut 2011, o 15:15 
Offline
Inspektor

Dołączył(a): 17 sie 2010, o 17:10
Posty: 334
Lokalizacja: Kraków
Ktoś musi zadać to pytanie: czy planuje ktoś zrobić mapę Krakowa do CiM?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 lut 2011, o 20:28 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 sty 2011, o 18:10
Posty: 1028
Lokalizacja: Kraków, Zwierzyniec
Wpierw musi powstać edytor. Wtedy będzie można zmierzyć siły na zamiary.

_________________
Bara de döda stiger av i Kymlinge


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 lut 2011, o 21:59 
Offline
Inspektor

Dołączył(a): 17 sie 2010, o 17:10
Posty: 334
Lokalizacja: Kraków
Edytor już powstał, jest w pełnej wersji gry.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 lut 2011, o 22:44 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 wrz 2009, o 20:25
Posty: 21921
Czy ktoś wie, jakie ograniczenia będzie miał edytor odnośnie wielkości map? Zastanawiam się, czy będzie możliwe odtworzenie całego Krakowa.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 lut 2011, o 23:05 
Offline
Inspektor

Dołączył(a): 17 sie 2010, o 17:10
Posty: 334
Lokalizacja: Kraków
Nie wiem w jakich jednostkach jest to liczone. Tutorialowe miasto ma wymiary 512x512. Maksymalny rozmiar to 1280x1280, czyli wymiary mapy na której został odtworzony Berlin. Natomiast wiele rzeczy będzie nie do odtworzenia, np. wiadukt tramwajowy nad torami kolejowymi, nad drogą (koło DT), albo tunel tramwajowy.


Ostatnio edytowano 23 lut 2011, o 23:10 przez James, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 24 lut 2011, o 23:17 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 wrz 2009, o 20:25
Posty: 21921
James napisał(a):
Maksymalny rozmiar to 1280x1280, czyli wymiary mapy na której został odtworzony Berlin.

A czy cały Berlin został odtworzony? Osobiście podejrzewam, że jedynie wycinek.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 24 lut 2011, o 23:59 
Offline
Inspektor

Dołączył(a): 17 sie 2010, o 17:10
Posty: 334
Lokalizacja: Kraków
Nikt nie mówi że cały, nawet nie podejrzewałbym o to twórców gry. Oczywiście wszystko jest poupraszczane, pookrajane itd. Ale w porównaniu do pozostałych miast w grze i tak robi wrażenie.Wydaje mi się, że na mapie tego rozmiaru możnaby w miarę wiernie odtworzyć Kraków. Oczywiście po ucięciu terenów na północ od Opolskiej, na poludnie od A4 i może kawałka Nowej Huty. Albo możnaby pościeśniać tu i ówdzie, żeby obrzeża miasta też się zmieściły.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 sie 2012, o 12:31 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 wrz 2009, o 20:25
Posty: 21921
W Media-Markt jest promocja od 3.08 do 9.08, dzięki której m.in. Cities in Motion jest dostępne po obniżonej cenie 19.90 zł (normalnie 39.90, seria "Premierowa okazja") :)

_________________
Krabok - krakowski blog o komunikacji
Profil pkk na fb


Ostatnio edytowano 6 sie 2012, o 12:31 przez Kaszmir, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 sie 2012, o 13:06 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 sty 2011, o 17:20
Posty: 1325
Lokalizacja: Kraków
Czy jest w tej grze Kraków? Kiedyś szukałem i były jakieś linki do dodatkowych map, ale niestety uszkodzone. :P

EDIT: Tutaj coś jest --> http://www.cities-in-motion.pl/plik.php?plik_id=48


Ostatnio edytowano 6 sie 2012, o 13:15 przez mkm3, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 sie 2012, o 20:50 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 wrz 2009, o 20:25
Posty: 21921
Edit: Cities in Motion w przecenie za 19.90 zł dostępne jest jedynie w Media Markt na Zakopiańskiej, natomiast w M1 zapomnieli zmienić cenę.

_________________
Krabok - krakowski blog o komunikacji
Profil pkk na fb


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2012, o 01:01 
Offline
Pasażer

Dołączył(a): 30 sie 2012, o 00:53
Posty: 1
Lokalizacja: Kraków
Witam, ja jestem nowy na forum, jeśli chodzi o temat, to mam mapę Krakowa, niezbyt dokładną, wykonaną w edytorze do gry, jeżeli ktoś chętny, mogę udostępnić. Jest tylko jeden mały problem, mapa została wykonana przy użyciu sporej ilości dodatków, wgrałem ich tyle, że sam nie dam rady wymienić wszystkich z nazwy. Pozostaje więc wysłanie mojej pełnej wersji gry razem z dodatkami. Chętni pisać na gg 1080690.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2013, o 15:36 
Offline
Specjalista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lis 2011, o 12:34
Posty: 223
Lokalizacja: NOWA HUTA/Ruczaj
Grę mam, zainstalowana, odpalam i chyba pograne...
kursor myszki chodzi z dużym opóźnieniem i bardzo wolno.
Wie ktoś jak rozwiązać ten problem?

_________________
Mówisz o wierności,
której Wy nie znacie,
u Was, przerzut do przerzuta mówi
BRACIE!!

HUTNIK NOWA HUTA


Ostatnio edytowano 22 lut 2013, o 15:48 przez Kosoviak, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2013, o 15:49 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 wrz 2009, o 20:25
Posty: 21921
Kosoviak napisał(a):
Grę mam, zainstalowana, odpalam i chyba pograne...
kursor myszki chodzi z dużym opóźnieniem i bardzo wolno.
Wie ktoś jak rozwiązać ten problem?

Miałem to samo. Pomogło zmniejszenie ilości detali.

_________________
Krabok - krakowski blog o komunikacji
Profil pkk na fb


Ostatnio edytowano 22 lut 2013, o 15:49 przez Kaszmir, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2013, o 18:12 
Offline
Specjalista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lis 2011, o 12:34
Posty: 223
Lokalizacja: NOWA HUTA/Ruczaj
Kaszmir napisał(a):
Kosoviak napisał(a):
Grę mam, zainstalowana, odpalam i chyba pograne...
kursor myszki chodzi z dużym opóźnieniem i bardzo wolno.
Wie ktoś jak rozwiązać ten problem?

Miałem to samo. Pomogło zmniejszenie ilości detali.


Wyłączyłem wszystko, jednak nie da się poruszać po mapie. Tzn trwa to ruski rok.
Jednak chyba nie ma nikt pomysłu jak to rozwiązać...
Na głównym menu idzie wszystko OK, dopiero jak się chce grać, jest kaplica.

_________________
Mówisz o wierności,
której Wy nie znacie,
u Was, przerzut do przerzuta mówi
BRACIE!!

HUTNIK NOWA HUTA


Ostatnio edytowano 22 lut 2013, o 18:46 przez Kosoviak, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL