Dla mnie najważniejsze są intencje. Przychodzili tu nieraz tacy, którzy w ogóle nie reagowali na nasze ani innych użytkowników upomnienia i tacy zwykle bardzo szybko dostawali ban. Natomiast
Krakowiak2013 jednak stara się poprawić - przynajmniej ja mam takie wrażenie, oczywiście nie musicie się ze mną zgadzać.
flosan pisze:ale niekiedy dowiedziałem się czegoś nowego i dałbym jemu szansę.
Dokładnie, choćby w kwestii pomiarów napełnień.
flosan pisze:Aha i jeszcze jedno co zauważyłem na forum - ciężkie są początki nowych, zazwyczaj każdy jest z góry oceniany jako zło na tym forum

, bo jak ktoś nowy to zazwyczaj głupoty pisze albo jest od razu trollem i starzy bywalcy szybko się irytują, ja bym stawiał na więcej tolerancji, ostatnio ktoś bardzo szybko wyleciał z forum za sprawą Coffee - moim zdaniem nieco za szybko.
Tu spotykają się dwa fronty i musimy uwzględnić oba. Z jednej strony - fakt, często przychodzą nowi ludzie, nieraz bardzo młodzi którzy stawiają pierwsze kroki w takich środowiskach (forum internetowe). Jeśli ich zbanujemy zamiast starać się uczyć żyć ze społecznością, to możemy zostawić trwały i negatywny ślad na psychice takiej osoby.
Z drugiej, forum się rozrosło, dziś wiemy, że czytają je dziennikarze, Radni Dzielnicowi, urzędnicy i nie tylko. Każdy też szanuje swój czas i dlatego musimy się starać, aby posty były treściwe i wnoszące coś do dyskusji. Jeśli ktoś wrzuca link do artykułu, który jest zwykłym skopiowaniem komunikatu ZIKiT (który został wcześniej podlinkowany), to jest to w 100% marnowanie czasu Czytelników oraz zasobów forumowych.
Jeśli myślimy o tej samej osobie o której wspomniałeś, to jest ona znana w środowisku i wcześniej podobnie zachowywała się na innych forach, gdzie też poszły bany. W takiej sytuacji nie ma co czekać z banem.