Twoje stanowisko, rzecz jasna.Kaszmir pisze:Popierasz moje stanowisko (aby nie dopisywać) czy popierasz dopisywanie? :-pLocutus pisze:Osobiście popieram.
Pozdrawiam!
LOKI
Moderator: Moderatorzy
Twoje stanowisko, rzecz jasna.Kaszmir pisze:Popierasz moje stanowisko (aby nie dopisywać) czy popierasz dopisywanie? :-pLocutus pisze:Osobiście popieram.
Po to, że albo mamy konkretną politykę transportową i dążymy do realizacji jej celów, albo rozbudowujemy miasto na zasadzie: pie.... tutaj tyle, ile się da, w ogóle nie zastanawiając się nad tym, czy ma to jakikolwiek sens...chlorofil pisze:Kot: po co ta dyskusja, skoro wiadomo że zmieszczą się tam nawet jednocześnie trzy pasy, PAT, DDR oraz szeroki peron?
Naprawdę, doceniam to, że jeździsz na co dzień większym pojazdem, szanuję, podziwiam umiejętności, wiedzę etc... Owszem, większe pojazdy jak najbardziej należy brać pod uwagę, ale infrastruktury naprawdę nie projektuje się w ten sposób, żeby wszędzie dało się wjechać z dużą prędkością tego typu pojazdem, czy 12 tonowym tirem (jak na Mogilskiej)...Dziad Śmietnikowy pisze:on lubi dyskutować. Nawet jak się zmieszczą, to nie jest ważne, ważne, by ograniczyć ruch kołowy, a najlepiej zrobić takie koszmarki, żeby każdy pojazd o szerokości 2,50-2,55 musiał zwolnić do 20 km/h.
Rozumiem, że chcesz mi narobić problemów pisząc gdzie pracuję. Powiem to delikatnie - nie życzę sobie tego i nie jest to twój zasmarkany interes.kot_feliks pisze: Ale zrozum w końcu, że większość kierowców nie prowadzi na co dzień <ciach>
tylko są to kierowcy osobówek. Owszem, większe pojazdy jak najbardziej należy brać pod uwagę, ale infrastruktury naprawdę nie projektuje się w ten sposób, żeby wszędzie dało się wjechać z dużą prędkością tego typu pojazdem, czy 12 tonowym tirem (jak na Mogilskiej)...
Na Wielickiej przy Kablu lewy pas nie ma 3 metrów to raz, a dwa jeżdżą szybciej, bo nie ma na drogach samobójców na dwóch pedałach, bo jak mają ścieżkę to nią jadą i tyle.kot_feliks pisze:Btw. pojazd o szerokości 2,50-2,55m naprawdę musi zwalniać do 20 km/h na pasie ruchu o szerokości 2,8 albo 3,0m? Dziwne, bo w Niemczech, Francji, czy Holandii tego typu pojazdy po dokładnie tej szerokości pasów jeżdżą zdecydowanie szybciej... No chyba, że mają tam węższe autobusy albo węższe śmieciarki...
Gdzie się tam mieszczą drogi rowerowe? Bo z tego co zauważyłem, to na odcinku Cm. Podgórski - Wodna zbudowali ciąg pieszo-rowerowy, anie drogę dla rowerów, właśnie z racji... braku miejsca.chlorofil pisze:Podkreślam, że miejsca jest dostatecznie dla wszystkich. Drogi rowerowe się zmieszczą.
Ale jakie niby osobiste rzeczy? Skąd ja ma niby wiedzieć spoza forum, gdzie dziad pracuje? Skoro trąbi w kółko na forum o tym, czym to nie jeździ po mieście, obsmarowując przy okazji innych z błotem na zasadzie: "g... wiesz, jakbyś jeździł tym i tym tak jak ja, to posiadłbyś wszelkie rozumy" to myślałem, że to żadna tajemnica... Ja się nie chwalę w co drugim poście pracą na zasadzie "jesteś debilem, bo nie pracujesz tu i tu"... Każdy, kto czyta to forum przez dłuższy czas, bez problemu się domyśli, gdzie on pracuje...kot_feliks pisze:Ty, zanim zaczniesz wyciągać czyjeś osobiste rzeczy na wierzch, to pochwal się gdzie sam pracujesz... - adm. Coffee
Ale jakich niby problemów, skoro sam od kilku miesięcy piszesz posty w ten sposób, że nawet zwierzątko domowe domyśliłoby się, gdzie pracujesz...?Dziad Śmietnikowy pisze:Rozumiem, że chcesz mi narobić problemów pisząc gdzie pracuję. Powiem to delikatnie - nie życzę sobie tego i nie jest to twój zasmarkany interes.
No generalnie 45-50km/h to powinno być max w OZ...Dziad Śmietnikowy pisze:po 2. jeżeli prędkość 45-50 km/h jest duża na takiej ulicy, to chyba czas umierać....
W kontekście w jakim zostało użyte, jest to zrozumiałe stwierdzenie dla 99,9% użytkowników forum.Dziad Śmietnikowy pisze:po 3. co to jest "12 tonowy tir"? Nie mam pomysłu, co to może być...
Gdzie tam masz niby DDR?Dziad Śmietnikowy pisze:Na Wielickiej przy Kablu lewy pas nie ma 3 metrów to raz, a dwa jeżdżą szybciej, bo nie ma na drogach samobójców na dwóch pedałach, bo jak mają ścieżkę to nią jadą i tyle.
Wyobraź sobie, że może zaszkodzić. Wystarczy, że firmy mogą być ze sobą powiązane kapitałowo ( Krakowski Holding Komunalny ), wtedy jedna sugestywna rozmowa między kierownictwem obu firm (na zasadzie - " u was pracuje gość , który się źle o nas wyraża... ), tym bardziej, że siedziba holdingu mieści się ... wiadomo gdzie.kot_feliks pisze: Swoją drogą dziwną politykę macie w firmie, że wyrażanie na forum własnego zdania przez kierowcę, w tematach nie dotyczących pracodawcy, może komuś zaszkodzić. Natomiast jeśli tak faktycznie jest, to przepraszam, i nie mam tego zamiaru oczywiście wykorzystywać, niemniej patrz jw.
A to nie tylko w takich spółkach. Niektórzy pracodawcy sprawdzają nawet profile na portalach społecznościowych przed zatrudnieniem danego pracownika. Każdy chce zachować stanowisko (nawet mimo tego, że nie podoba mu się polityka danej firmy), więc anonimowość jest jak najbardziej uzasadniona.adamp55kr pisze:Wyobraź sobie, że może zaszkodzić. Wystarczy, że firmy mogą być ze sobą powiązane kapitałowo ( Krakowski Holding Komunalny ), wtedy jedna sugestywna rozmowa między kierownictwem obu firm (na zasadzie - " u was pracuje gość , który się źle o nas wyraża... ), tym bardziej, że siedziba holdingu mieści się ... wiadomo gdzie.kot_feliks pisze: Swoją drogą dziwną politykę macie w firmie, że wyrażanie na forum własnego zdania przez kierowcę, w tematach nie dotyczących pracodawcy, może komuś zaszkodzić. Natomiast jeśli tak faktycznie jest, to przepraszam, i nie mam tego zamiaru oczywiście wykorzystywać, niemniej patrz jw.
Aha, czyli mieszać z błotem innych można, używać argumentu swojej pracy, aby innych mieszać z błotem można, wyciągać to, gdzie pracuje ktoś inny i mieszać go w związku z tym z błotem można, a tu nagle wielkie haloo, tajemnica i zagrożenie...adamp55kr pisze:Wyobraź sobie, że może zaszkodzić. Wystarczy, że firmy mogą być ze sobą powiązane kapitałowo ( Krakowski Holding Komunalny ), wtedy jedna sugestywna rozmowa między kierownictwem obu firm (na zasadzie - " u was pracuje gość , który się źle o nas wyraża... ), tym bardziej, że siedziba holdingu mieści się ... wiadomo gdzie.
Poczytaj sobie swoje wypowiedzi, szczególnie te w kontekście akcji zima (nie pamiętam już tylko, czy na tym, czy na drugim forum), to zrozumiesz, skąd użytkownicy mają wiedzieć, gdzie pracujesz...Dziad Śmietnikowy pisze:Wskaż gdziekolwiek na forum pojazd lub firmę, które wymieniłeś w kontekście mojego ich prowadzenia.
Każda wypowiedź skonstruowana jest z punktu widzenia kierowcy samochodu osobowego, ciężarowego i zespołu pojazdów o przekroju mas od tony to 40 ton. Taką wypowiedź może napisać kierowca każdej ciężarówki, co więcej, w Krakowie aktualnie tematem, z którym mnie kojarzysz zajmuje się 4 spółki, a pobocznie nawet 7 czy 8. To, że z tych 8 wybrałeś sobie akurat tę jedną, o której tutaj na forum nie wspomniałem, świadczy dobitnie, że wygrzebujesz prywatne informacje zasięgnięte poza tym forum.
Choćby jedno z pierwszych, co wyskakuje w wyszukiwarce...Dziad Śmietnikowy pisze:Wskaż konkretnie, choćby z tego drugiego forum, gdzie jest napisana nazwa firmy lub opisane jest coś w sposób jednoznacznie wskazujące na tą firmę.
Skoro mieszasz z błotem innych, argumentując to własną pracą, to chyba zrozumiałe, że ten temat istnieje w dyskusji? Temat, który chciałbym zauważyć, sam do niej wprowadziłeś...Dziad Śmietnikowy pisze:Są pewne zasady, których się nie łamie, to, że ty masz je w dupie, bo nie musisz zarobić na dom, rodzinę, nie oznacza, że innym możesz zniszczyć życie, bo ci brakuje argumentów. EOT
Jak ktoś sobie nie życzy podawania danych informacji, to sam o nich nie pisze i do nich nie nawiązuje... Bez jaj, że nawiązanie do czegoś, co jest argumentem drugiej strony służącym do mieszania rozmówcy z błotem, to wyciąganie jakiś danych...CzynDobro4Fun pisze:Chore jest dla mnie, że kot_feliks nie może zrozumieć, że ktoś sobie nie życzy podawania takich, a takich danych i swoje chore tłumaczenia ciągnie od kilku postów. Niektórzy zadufani w sobie tak mają, że nigdy, a to przenigdy nie przyznają się do błędu. Rozumiem dlaczego Dziad Śmietnikowy, chce usunąć konto, ale dlaczego droga administracja nie zrobi porządku z osobą, która się do takiego stanu rzeczy przyczyniła, posiada on jakiś immunitet na niszczenie życia innym i obrażanie, każdego kto ma inne zdanie? kot_feliks, nie musisz odpisywać i tak wiadomo, że niewygodą część mojego posta ominiesz, zasugerujesz mi nieczytanie ze zrozumieniem i jedyne co odpiszesz to kolejne wrzaski.
Nie mam pojęcia, jakie są firmy podlegające pod akcję zima... Po Twoich wpisach było dla mnie oczywiste, że pracujesz tu, gdzie pracujesz. Może, gdybym wiedział coś o innych firmach, to takie oczywiste by to nie było...Dziad Śmietnikowy pisze:Nadal nie wskazuje to, w której firmie podlegającej pod AZ pracuję, a jest ich kilka.
No więc Ci napisałem, że fakt kierowania przez Ciebie danym pojazdem nie sprawia, co usiłujesz najwyraźniej udowodnić, że posiadłeś od razu cała wiedzę związaną z organizacją ruchu i projektowaniem dróg... I btw. o kim piszesz odnośnie tej kat B...?Dziad Śmietnikowy pisze:Poza tym nie widzę tu żadnego mieszania z błotem, to, że ktoś ma klapy na oczach, bo ma maksimum prawo jazdy kat B to część kolorytu dyskusji.
Trudno dyskutować z kimś, kto twierdzi np., że rozwiązania, które sprawdziły się w wielu miastach, u nas na pewno się nie sprawdzą, bo on.... ich nie widział, ale kieruje tym i tym, więc wie lepiej i jużDziad Śmietnikowy pisze:Trudno jednak dyskutować z kimś, kto w internecie i na zachodzie widział, lub zna kogoś, kto widział, lub tata a marcin powiedział...
Przeczytaj sobie jeszcze raz post, pod którym to napisałemDziad Śmietnikowy pisze:Co do kłamania - nie zauważyłem, bym kłamał, więc bądź łaskaw udowodnić to oskarżenie w sposób jednoznaczny.
Hmm... na takiej, że sam wcześniej zacząłeś nawiązywać do kont innych na pozostałych forach?Dziad Śmietnikowy pisze:Ponadto skoro na tym forum mam konto, które nie jest powiązane w sposób oczywisty z tamtym, jest inny nick, to na jakiej podstawie rościsz sobie prawo do ujawniania takiej informacji?