Zgodnie z tym co obiecałem, czas krótki opis miasteczka w którym przebywam obecnie na wakacjach.

Mieścina nazywa się San Mauro Mare i liczy sobie około 5 tyś mieszkańców. Jest to typowe turystyczne miasteczko jakich tutaj wiele. Czas jednak przejść do najważniejszego, czyli komunikacji miejskiej. Operatorem jest tutaj
TRAM Servizi z miasta Rimini. Do miasteczka dojeżdżają 3 linie: "4" obsługiwana przez najnowsze Irisbusy Citelis 12M oraz autobusy firmy Breda (przegubowe i solo). "Czwórka" kursuje codziennie z f=15 min. Kolejnymi liniami są "94" i "95" oznaczone jako "Scolastica" czyli "Szkolny". W wakacje, które we Włoszech zaczynają się 1 sierpnia kursuję tylko "94" obsługiwana przez nieznaną mi firmę. Obsługiwana jest oczywiście tutejszym wyrobem w postaci 12-sto metrowych autobusów Breda. Co do rozkładu, to takt wynosi 20/40 przez cały dzień. Jednak ja widziałem codziennie dosłownie 2 kursy rano, a potem długo, długo nic. Ostatnio nawet pojawiła się nie wiadomo skąd linia "167", której nawet nie ma na rozkładach.

Co do wnętrza autobusów, to muszę przyznać, że są bardzo zadbane. Jedynie Irisbusy tłuką się podobnie jak u nas.

Zresztą w niektórych miejscach drogi mają w podobnym stanie jak u nas.

Jak będe mieć więcej czasu, to wrzucę pare zdjęć oraz film z ekstremalnego przejazdu linią "4" do Rimini. Jak będę mieć więcej czasu, to postaram się także opisać Rimini.