Tajemnicza Setra SG219
Moderator: Moderatorzy
Tajemnicza Setra SG219
Od kilku dni widuję przegubową Setrę jeżdżącą przy AWF ok. 17:15. Wczoraj ok. 17:20 wyjeżdżał z ul. Meissnera (jak "424") i udał się w kier. R. Czyżyńskiego. Nigdy nie widziałem aby się gdzieś ten wóz zatrzymywał, a jeździ ładnie napełniony. Może kiedyś zrobię foto, nie spisałem rejestracji, wiem tylko, że wóz jest cały biały i nie ma żadnych oznaczeń. Wie ktoś może, z jakiej okazji się pojawia, na jakiej trasie jeździ i jaki przewoźnik obsługuje trasę?
-
- Administrator Techniczny
- Kontakt:
Tajemnicza Setra SG219
Może PTS? Tylko że okolica nie pasuje.bombka pisze:Od kilku dni widuję przegubową Setrę jeżdżącą przy AWF ok. 17:15. Wczoraj ok. 17:20 wyjeżdżał z ul. Meissnera (jak "424") i udał się w kier. R. Czyżyńskiego. Nigdy nie widziałem aby się gdzieś ten wóz zatrzymywał, a jeździ ładnie napełniony. Może kiedyś zrobię foto, nie spisałem rejestracji, wiem tylko, że wóz jest cały biały i nie ma żadnych oznaczeń. Wie ktoś może, z jakiej okazji się pojawia, na jakiej trasie jeździ i jaki przewoźnik obsługuje trasę?
- Coffee
- Wisielec pomostowy
- Kontakt:
Tajemnicza Setra SG219
Widuję ją na Igołomskiej często. Wydaje mi się, że ktoś robi konkurencję dla CB...Mseifer pisze:Może PTS? Tylko że okolica nie pasuje.bombka pisze:Od kilku dni widuję przegubową Setrę jeżdżącą przy AWF ok. 17:15. Wczoraj ok. 17:20 wyjeżdżał z ul. Meissnera (jak "424") i udał się w kier. R. Czyżyńskiego. Nigdy nie widziałem aby się gdzieś ten wóz zatrzymywał, a jeździ ładnie napełniony. Może kiedyś zrobię foto, nie spisałem rejestracji, wiem tylko, że wóz jest cały biały i nie ma żadnych oznaczeń. Wie ktoś może, z jakiej okazji się pojawia, na jakiej trasie jeździ i jaki przewoźnik obsługuje trasę?
No tak

Ostatnio zmieniony 13 mar 2010, o 23:39 przez Coffee, łącznie zmieniany 3 razy.

Ich will dass ihr mir vertraut
Ich will dass ihr mir glaubt
Ich will eure Blicke spüren
Jeden Herzschlag kontrollieren
-
- Administrator Techniczny
- Kontakt:
Dziś chyba Setra (biała, przegubowa, bez ostatnich drzwi) jechała Stella, następnie skręciła w Bora i chyba udała się w Dobrego Pasterza. W środku 2-3 osoby i jakaś zielona kamizelka.
Ostatnio zmieniony 27 mar 2010, o 03:00 przez Mseifer, łącznie zmieniany 1 raz.
- Coffee
- Wisielec pomostowy
- Kontakt:
Przyglądałem się tej Setrze. Wygląda dość dziwacznie z układem drzwi 1+1+2+0... Wygląda, jakby te pojedyncze środkowe drzwi, były doszczepione.Mseifer pisze:Dziś chyba Setra (biała, przegubowa, bez ostatnich drzwi) jechała Stella, następnie skręciła w Bora i chyba udała się w Dobrego Pasterza. W środku 2-3 osoby i jakaś zielona kamizelka.

Ich will dass ihr mir vertraut
Ich will dass ihr mir glaubt
Ich will eure Blicke spüren
Jeden Herzschlag kontrollieren
Setry podmiejskie nie miały nigdy czwartych drzwi.bombka pisze:Zgadza się, biała, przegubowa, bez tylnych drzwi.
Układy drzwi były różne (w przegubowej Setrze):
2-2-2-0
2-1-2-0
2-2-1-0
2-1-1-0
1-2-1-0
1-1-2-0
1-1-1-0.
Niektóre z nich są bardzo rzadko spotykane (czasem w pojedynczych egzemplarzach).
Układ drzwi związany jest z obciążeniami jakie panują w Niemczech. Większość (90%) miast ma dwie pary drzwi w autobusach 12m i trzy pary przy 18m.
Ostatnio zmieniony 29 mar 2010, o 13:04 przez LK, łącznie zmieniany 2 razy.