STADLER Tango Lajkonik i Lajkonik 2
Moderator: Moderatorzy
- Locutus
- Moderator
- Kontakt:
STADLER Tango Lajkonik
Wczoraj zdarzyło mi się jechać dwukrotnie stadlerami i dwukrotnie klima działała tip-top, więc chyba w końcu zabrali się za te poprawki...
Za to niepokojącym jest dla mnie to, że przez dwa ostatnie dni raz jechałem rezerwowym GT8S na trójce, a drugi raz widziałem takowego jak dojeżdża do pętli w Bieżanowie mając na ogonie NGT8 jako PT (który zapewne go podmienił)... Wygląda na to, że to dosyć awaryjne pojazdy są...
Pozdrawiam!
LOKI
Za to niepokojącym jest dla mnie to, że przez dwa ostatnie dni raz jechałem rezerwowym GT8S na trójce, a drugi raz widziałem takowego jak dojeżdża do pętli w Bieżanowie mając na ogonie NGT8 jako PT (który zapewne go podmienił)... Wygląda na to, że to dosyć awaryjne pojazdy są...
Pozdrawiam!
LOKI
Komunikacja miejska ma być dla ludzi. Nigdy na odwrót.
STADLER Tango Lajkonik
Na Brożka rozładowano RY837.
STADLER Tango Lajkonik
Kolejny - 42 Lajkonik wpisany na stan (30 w Hucie 12 w Podgórzu). Debiut na dniach a w weekend kolejna dostawa? 

STADLER Tango Lajkonik
Może naprawiają tę nieszczęsną klimę? Oby.
STADLER Tango Lajkonik
Kolejny Stadler - #RY 838 przyjechał dzisiaj do Krakowa.
Potwierdziła się moja teoria o której napisałem 2 posty wyżej.![:]](./images/smilies/fake-smile.gif)

Potwierdziła się moja teoria o której napisałem 2 posty wyżej.
![:]](./images/smilies/fake-smile.gif)
- pasazer_mobilisu
- Administrator Techniczny
STADLER Tango Lajkonik
Kolejny Lajkonik (13 w Podgórzu i 43 w ogóle) został wpisany na stan zajezdni.
- Locutus
- Moderator
- Kontakt:
STADLER Tango Lajkonik
Jeszcze dodam, że podczas mojego niedawnego pobytu w Krakowie praktycznie nie było dnia, żebym jakiejś rezerwy na trójce nie trafił, więc trochę mam takie wrażenie, że lajkoniki niestety niewiele od krakowiaków odbiegają poziomem awaryjności…
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
Komunikacja miejska ma być dla ludzi. Nigdy na odwrót.
- pasazer_mobilisu
STADLER Tango Lajkonik
Pytanie czy to awarie wprowadzonych rok temu do ruchu tramwajów czy ściąganie tych najnowszych gdzie jeszcze różne rzeczy mogą wychodzić. Na "3" jeżdżą też NGT8, może to z nimi były problemy?
STADLER Tango Lajkonik
Przyjechał kolejny Lajkonik HY871.
- pasazer_mobilisu
STADLER Tango Lajkonik
Kolejny Lajkonik został wpisany na stan zajezdni NH (48 w ogóle, 34 w Hucie).
STADLER Tango Lajkonik
Przyjechał ostatni Lajkonik z pierwszego zamówienia - mowa o #RY 839. W tej chwili został ściągnięty z lawety na terenie Zajezdni Podgórze. 
Krakowskie MPK potwierdza dostawę ostatniego Lajkonika:
http://www.mpk.krakow.pl/pl/aktualnosci ... kowie.html

Krakowskie MPK potwierdza dostawę ostatniego Lajkonika:
http://www.mpk.krakow.pl/pl/aktualnosci ... kowie.html
STADLER Tango Lajkonik
- I oczywiście ani me ani be jak wyglądały dostawy, jak zakończyła się sprawa klimatyzacji itd. tylko tradycyjny bełkot CtrC+CtrV. Czyli wszystko po staremu. Ktoś tu wybitnie zapomina o celach statutowych spółki i jej powinnościach.
STADLER Tango Lajkonik
Ze strony MPK
To kiedy zacznie się dostawa Lajkoników z drugiego zamówienia, pierwszy kwartał 2022 czy później?Dla mieszkańców zostało już bowiem zamówionych 60 kolejnych wagonów typu Lajkonik 2, które wyprodukuje firma Stadler. Trafią one do Krakowa w latach 2022-2023.
STADLER Tango Lajkonik
Wydaje mi się, że w tabelce na pierwszej stronie są błędy jeśli chodzi o VIN. Według http://phototrans.pl/2415,73,6971,0.html HY855 ma VIN 4421-23, a w tabelce jest 4421-24.
- pasazer_mobilisu
STADLER Tango Lajkonik
Mamy wszystkie 50 Lajkoników wpisane na stan.